Fynda fiskeprylar på Älvräddarnas välgörenhetsauktion

Generösa utställare har skänkt fina grejer. Sameo, Guideline och Sandhamn Marine är bara några. Fler objekt presenteras framöver.

Generösa utställare har skänkt fina grejer. Sameo, Guideline och Sandhamn Marine är bara några. Fler objekt presenteras framöver.

En av höjdpunkterna på Sportfiskemässan är den numera traditionella välgörenhetsauktionen för Älvräddarna. I vanlig ordning har utställarna skänkt fina objekt som ska auktioneras ut.
För dig som ska till Sportfiskemässan i Jönköping 20-22 mars och hoppas på auktionsfynd, så har du chansen att planera dina köp genom att redan nu läsa auktionskatalogen på alvraddarna.se
För dig som inte har möjlighet att åka till mässan, så kan du ändå vara med på auktionen och lägga bud via nätet eller på telefon.
Några exempel på objekt är en fin rulle från Guideline, en Quadra 46 RH Limited Edition tillverkad i endast 25 exemplar. Rullen är lätt olivfärgad och passar klockrent ihop med spöet Quadra 46 RH som så klart också auktioneras ut..
Sameo släpper en helt ny fiskeväst 2015 och de har skänkt ett av de allra första exemplaren till auktionen. Västen är en extrautrustad version med extra flughållare, peang, badge and reel, flytmedel och hållare, glasögon-/flugtorkningsduk m.m
Sandhamn Marine har bidragit en vistelse som innefattar boende för 4 personer från onsdag till söndag vid deras fina fiskecamp. Från campen finns flera olika fisken tillgängliga som gäddfiske eller laxtrolling.
Oavsett vad du ropar in på auktionen, så går pengarna till arbetet för fria vattenvägar, något som många av våra fiskarter är beroende av.

Maria Ålander

Annons
AKTUELLT

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!