”Gäddan” var en megaborre

Magnus och hans väldig vårabborre på över två kilo. Foto: Jacob Engelholm

Magnus Johansson och hans kompis Jacob Engelholm upplevde nyligen ett glödhett fiske efter abborre. Årets första värme hade fått fart på de randiga jägarna och ett 30-tal stora fiskar kom upp. Adrenalintoppen nåddes när en misstänkt gädda visade sig vara en väldig abborre på över två kilo.

Ibland stämmer allt och fiskarna gapar över det mesta som simmar förbi. Så var det när Magnus och Jacob förlade ett abborrpass på en beprövad hotspot under årets första vårvärme. De båda vännernas jiggar attackerades ivrigt av pigga abborrar varav flera vägde över kilot.
I ett av kasten kom ett oförglömligt hugg på Magnus guldglittrande Cannibal Shad.

”när solens strålar träffade fisken så glittrade det i guld och vi förstod att det var en väldig abborre. Då blev det plötsligt väldigt spännande! ”

– Plötsligt blev det väldigt tungt och jag kände några knyckar. Men så gav sig fisken iväg och jag blev rätt säker på att det var en gädda. Men när solens strålar träffade fisken så glittrade det i guld och vi förstod att det var en väldig abborre. Då blev det plötsligt väldigt spännande! Som tur var gick håvningen bra och fisken kunde lyftas ombord. Jag insåg direkt att den kunde väga över två kilo och det kändes helt fantastiskt, berättar Magnus.

Foto: Jacob Engelholm

Och visst var det så. Den 51 centimeter långa fisken tyngde ner vågen till 2010 gram och en drömgräns var nådd. Stämningen sköt i höjden och efter några snabba bilder fick den väldiga fisken simma vidare.

”en abborre över två kilo känns nästan overkligt”

– Jag började fiska abborre seriöst 2015. Då hade jag som mål att få en kilofisk. Att nu få en abborre över två kilo känns nästan overkligt, hälsar Magnus.

Vi lyfter på fiskehattarna och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Rött ljus för Östersjötorsken

I Världsnaturfondens nysläppta fiskguide får all torsk från Östersjön rött ljus. Även konsumtion av lax, gädda och piggvar från Östersjön får tummen ner.

18-kilosgädda på karpmete!

Nog hade Jack Sharlotte siktet inställt på stor och stark fisk när han nyligen riggade upp sina karpspön i det engelska vattnet Pasture Wood Fishery. Men han var knappast förberedd på att rullen nästan skulle tömmas av en brutal rusning. Till slut kom fisken in mot land och Jack trodde knappt sina ögon när karphåven

Klagar till kommunen: ”För lite vatten havet”

Högtryck råder över stora delar av Sverige och många njuter av sommarens tidiga ankomst. Men alla är inte nöjda och Öckerö kommun har fått motta klagomål från flera personer. ”Det finns för lite vatten i havet, säger de .

Misstänkta tjuvfiskare fotades under gäddfiske

När Sportfiskarnas gäddexpert Olof Engstedt hörde talas om att några fiskade gädda i ett fredat område i Kalmarsund tog han kameran med sig och sjösatte båten. Till slut fann han de misstänkta tjuvfiskarna och lyckades fota dem ”in action”. Polis tillkallades och fem utländska medborgare är nu misstänkta för olovligt fiske.

Dubbelmunnad fisk?

Vi avslutar arbetsveckan med en märklig film på en karp som knappast liknar sina släktingar. Vad fisken råkat ut för kan vi bara gissa oss till – men teorier på sociala medier saknas knappast. 

Gäddfisketävling i stadsmiljö

På lördag den 26 maj är det dags för Böjda spön Streetmasters 2018 i Karlstad. Tävlingssugna streetfiskare ger sig då ut på jakt efter Klarälvens storgäddor.

Sensationellt hajfynd vid norska kusten

Vad var det för en märklig haj som Arnt Grødal lyfte ombord från ytvattnet utanför Kristiansund? Forskare kan inte bekräfta arten men tror att det rör sig om en lövfjällhaj. I så fall är det den första observationen i norskt vatten.

Olagligt nätfiske avslöjat i Kalix

Länsstyrelsen i Norrbotten beslagtog i pingsthelgen ett större antal olagliga nät i Kalix skärgård. Näten innehöll flera arter, bland annat havsöring och sik.

Tusentals regnbågar på rymmen: ”En jättekatastrof”

En stor rymning av regnbågar har skett från en odling i jämtländska Ströms Vattudal. Antalet rymda fiskar har inte bekräftats, men sportfiskare har dragit upp tonvis redan. Oron är stor för att harr och den unika Vattudalsöringen ska ta skada. – Det här är en jättekatastrof, säger fiskeprofilen Gunnar Westrin som kommer från området.

Drömsarv för Alexander Holmer

Den duktiga metaren Alexander Holmer slog nyligen till med en fantastisk sarv under ett blött och svårfiskat kvällspass. Den väldiga fisken var 44 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 1520 gram.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!