Gäddor vi minns från 2017

Årets största gädda? Per Anderssons fantastiska vårgädda var 124 centimeter lång och vägde 17,8 kilo. Därmed tar den en självklar plats i vårt bildspel på årets storgäddor! Foto: Henning Looström

Året som gått har bjudit på många djupa spöböj och skrikande rullar. Inte sällan har de orsakats av välväxta gäddor som ogärna följt med in till båten. I årets sista bildspel kan du se ett urval av fiskar som utan tvivel fått hjärtan att banka!

Vilken gädda minns du bäst från 2017? Kanske är det en kilosfisk som ditt barn drog upp en vacker sommarkväll? Eller ditt livs första 10-plussare från ett iskallt vårfiske? Svaren varierar förstås lika mycket som storgäddornas huggvilja.
Här kommer i alla fall ett bildspel på 22 gäddor som blir svåra att glömma!

Vill du läsa mer om fångsterna så finns länkar till notiserna under bildspelet.

22
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Här kan du läsa om Kristians Rohrs gädda.
Här kan du läsa om Sten Hermanssons gädda.
Här kan du läsa om Fredrik Perssons gädda.
Här kan du läsa om Jonas Spets gädda.
Här kan du läsa om Per Haggrens gädda.
Här kan du läsa om Markus Teilus gädda.
Här kan du läsa om Tommie Magnussons gädda.
Här kan du läsa om Marcus Petterssons gädda.
Här kan du läsa om Tobias Fränstams gädda.
Här kan du läsa om Christer Lindströms gädda.
Här kan du läsa om Evelina Henriksens gädda.
Här kan du läsa om Niclas Petterssons gädda.
Här kan du läsa om Jonas Norrméns gädda.
Här kan du läsa om Daniel Bodins 16-plussare.
Här kan du läsa om Anders Bäckstens gädda.
Här kan du läsa om Per Anderssons gädda.
Här kan du läsa om Christoffer Svenssons gädda.
Här kan du läsa om Martin Petersons gädda.
Här kan du läsa om Mattias Baiers gädda.
Här kan du läsa om Daniel Bodins 15-plussare.
Här kan du läsa om Christoffer Perssons gädda.
Här kan du läsa om Kevin Kampmanns gädda.

Nu ser vi fram emot 2018 och många nya rullskrik.

Gott Nytt Fiskeår!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

20 mil flottleder ska återställas

I projektet ReBorN ska 20 mil flottleder i Västerbotten och Norrbotten återställas. Målet är att storsatsningen är klar om tre år och att fisk och andra djur kommer att gynnas.

Sötsug kan hjälpa torsken

Nästa gång du blir sugen på godis kan du faktiskt hjälpa den utsatta torsken. Lakritsföretaget Kolsvart har nämligen fyllt påsar med hallon- och vinbärstorskar som stödjer Sportfiskarnas arbete för starkare bestånd.

Garmin förtydligar livet under ytan

Framtiden är här. Varje fall om men ser på filmerna och dumparna från Garmins nya skapelse Panoptix LiveScope. Nu kan du enligt Garmins senaste uttalande till och med i realtid se om det är en gös eller en gädda som simmar under båten. Tack vare Panoptix LiveScopes aktiva skanningskapacitet kan du med en kompatibel ekolodsskärm

Motor Marin Pike Open 2018

I höst är det dags för andra upplagan av gäddtävlingen Motor Marin Pike Open i Blekinge skärgård. Nytt för i år är att halva anmälningsavgiften går till Sportfiskarnas arbete med att hjälpa Östersjöns gäddor.

Guldhugg i Artjakten

Efter drygt två veckors fiskande har över 150 barn skickat in sina fiskebilder och berättelser. En av dem är Linnea Nilsson som fångat flera olika sorters fiskar, bland annat denna vackra sarv. 

”Sillen” var en sensationell sardin

Mathias Botnen trodde först att han fått en liten sill då han i lördags kväll fiskade i Sotra utanför Bergen. Men det skulle visa sig att fångsten var betydligt mer speciell än så – han hade nämligen dragit upp landets första spöfångade sardin.

11 miljoner till hotat ålgräs

Ålgräsängar – torskens och många andra arters barnkammare – blir allt mer sällsynta längs västkusten. Utvecklingen går skrämmande fort och i södra Bohuslän har närmare 80 procent försvunnit de senaste tio åren. Nu får länsstyrelsen och forskare från Göteborgs universitet 11 miljoner kronor för att tillsammans utveckla metoder för att rädda ålgräset.

Västkusten befrias från enormt spöknät

I veckan har ett gigantiskt bärgningsarbete pågått utanför Kungshamn på Västkusten. Med hjälp av dykare och kranar har delar av en övergiven snörpvad plockats upp från djupet. Arbetet kommer att ta tid och det kan man förstå – snörpvaden väger nämligen 20 ton.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!