Garmin mjukvaruuppdatering ger nya funktioner

downvuPressmeddelande:
Garmin presenterar nu
en spännande programuppdatering för GPSMAP 527, 721 och echoMAP-serien med kombinerade plotter och ekolodsenheter. Med denna uppdatering blir nya funktioner tillgängliga samt nätverk.
– Vi är glada över att kunna erbjuda så många nya möjligheter till både nya och befintliga ägare av våra produkter, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.
– Den här programuppdateringen gynnar alla som är ute på sjön och innehåller funktioner som möjliggör en bättre, mer integrerad upplevelse på vattnet. Sportfiskaren kan utnyttja nätverket och delningsmöjligheten medans seglaren kan fastställa mer avgörande seglingsdata när de behöver den som mest.
Garmin har lagt till en rad nya funktioner till flera olika GPSMAP-enheter. Framför allt kommer du nu kunna dela kartor mellan olika enheter samt användardata som waypoints, rutter och spår. Men även andra funktioner kommer kunna delas såsom radar, DownVü och SideVü sonar via GCV™ 10.
Du som seglar kommer få flera nya seglingsfunktioner till din GPSMAP-enhet. Enheten kan konfigureras specifikt efter dina önskemål så att du t.ex. enkelt kommer åt funktioner som laylines, heading och course lines. Det kommer även tillkomma en helt ny windrose som visar sann/skenbar vind samtidigt, och nya datafält för segling. Tillsammans med den nya gWind™ givaren, kommer du ha den mest avgörande seglingsdatan till hands.
Via programuppdateringen kommer echoMAP 50 och 70-serien även stödja 50 kHz givare, för utöka funktionaliteten vid sportfiske. echoMAP serien kommer kunna läsa BlueChart ® g2 Vision® vilket ger dig Automatisk ruttnavigering och många fler funktioner.
Den nya mjukvaran till GPSMAP 527, 721 och echoMAP-serien beräknas vara tillgänglig i december 2013 och till GPSMAP 800- och 1000-serien och i mars 2014 till 8000-serien.  För mer information besök www.garmin.com/marine2014.

Annons
AKTUELLT

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt

Vildlaxen hindras av Skellefteå Kraft

En rad kraftverk som ägs av Skellefteå Kraft begränsar vildlaxens utbredning i flera Norrlandsälvar. Det framgår av Sportfiskarnas granskning av bolagets verksamhet. Hårdast kritik får Hednäs kraftstation i Åby älv. – För ett elbolag som ofta framhäver sin miljöprofil borde en utrivning egentligen vara ett lockande alternativ, menar Sportfiskarnas laxexpert Glenn Douglas.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!