Gratis fiskekort till ungdomar på Sportfiskemässan

Eliott Stenström med fin sarv fångad i Lillsjön, ett av fiskekortets vatten. (Foto: Anssi Lehtevä)

Eliott Stenström med fin sarv fångad i Lillsjön, ett av fiskekortets vatten. (Foto: Anssi Lehtevä)

Alla fiskesugna upp till 16 kan hämta ett gratis juniorfiskekort i Sportfiskarnas monter på helgens sportfiskemässa i Kista. Sportfiskarna Region Mälardalen satsar nu på mer sportfiske för ungdomar.
Juniorfiskekortet gäller för fiske i ett 40-tal vatten i Stockholmregionen med ett mycket bra och varierat fiske. Fiskekortet är gratis till och med det år man fyller 16 men rätten att fiska gäller bara när man hämtat ett fiskekort. Har man inte möjlighet att komma på helgens mässa kan man hämta ett juniorkort i någon av Stockholms fiskeredskapsbutiker.
– Alla ska känna till våra fiskeregler, därför ska man hämta ett fiskekort och en informationsfolder om fisket. Vi vill intressera fler unga för ett spännande och hållbart sportfiske i våra vatten, berättar Victor Söderberg som ansvarar för fiskekortet.
Ett färskt exempel på hur bra det stadsnära fisket kan vara är den gädda på 11,75 kilo som nyligen fångades i sjön Trekanten vid Liljeholmen. I Trekanten finns förutom monstergäddor även regnbåge då det sker flera utsättningar varje år. I många vatten finns goda chanser att fånga stor gädda, abborre och även gös.
– Fler tips på bra fiske är sjön Orlången i Huddinge där det även finns en båtuthyrning. Sedan har vi Mörtsjön i Täby där man kan fånga både stora karpar och sutare. Andra exempel på fina fiskevatten är Drevviken, Magelungen, Tyresöflaten, Albysjön och Yngern, avslutar Victor Söderberg som nyligen själv fångade flera kilosabborrar i ett av fiskekortets vatten.
Sportfiskekortet gäller även på det så kallade Gula Kortets vatten i Göteborgsområdet. För vuxna kostar ett familjeårskort 300 kronor.
Mer info om Sportfiskekortet: www.sportfiskarna.se/sportfiskekortet

Annons
AKTUELLT

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt

Vildlaxen hindras av Skellefteå Kraft

En rad kraftverk som ägs av Skellefteå Kraft begränsar vildlaxens utbredning i flera Norrlandsälvar. Det framgår av Sportfiskarnas granskning av bolagets verksamhet. Hårdast kritik får Hednäs kraftstation i Åby älv. – För ett elbolag som ofta framhäver sin miljöprofil borde en utrivning egentligen vara ett lockande alternativ, menar Sportfiskarnas laxexpert Glenn Douglas.

Så ismetar du storgäddan – 10 heta tips!

Är du sugen på att ismeta grov gädda och behöver lite hjälp på traven? Här kommer Fredrik Lindhs tio bästa tips på hur du fångar riktigt stora gäddor. Funkar de? Helt klart! Förra säsongen fick Fredrik tio gäddor över tio kilo, varav två mätte en bra bit över 130 centimeter!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!