Annons
Annons

Gunnar Hökmark (M) röstade ja till bottentrålning

Annons
Du har rätta att få veta varför Hökmark röstade för fortsatt bottentrålning – fråga honom på Facebook eller Twitter. (Foto: Moderaterna)

Du har rätta att få veta varför Hökmark röstade för fortsatt bottentrålning – fråga honom på Facebook eller Twitter. (Foto: Moderaterna)

Enligt Vote Watch Europe röstade EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark från Moderaterna ja till fortsatt bottentrålning på känsliga djuphavsområden. Han röstade även för ett fortsatt fiske på det ockuperade Västsaharas vatten. Detta uppmärksammade sajten FishEco i går. I dag menar Hökmark att han tryckt på fel knapp vid båda omröstningarna.
Det stormade rejält kring moderaten Gunnar Hökmark i går. I EU:s offentliga rösträkning kunde man se att han röstat ja till fortsatt fiske i Västsahara och bottentrålning i djuphavsområden.
Fiskejournalen publicerade en notis och berättade om Hökmarks inte allt för populära röster, men kort därefter blev vi kontaktade av hans stab som berättade att han tryckt på fel knapp vid båda rösttillfällena – och nu korrigerat misstaget.
Det visar sig dock att Hökmark inte kan ändra sin röst, hur gärna han än vill detta. Han kan däremot protokollföra att han ”röstat fel” – två gånger om.
Fiskejournalen har sökt Gunnar Hökmark under förmiddagen för en kommentar, men inte lyckats.

Många ”felröster”
Vänsterpartiets Mikael Gustafsson röstade också ja till bottentrålning i djuphavsområden – och även han deklarerar att han tryckt på fel knapp.
Gustavsson och Hökmark är dock inte ensamma om att fingra på fel knapp. Hela 18 parlamentariker flaggade för att de egentligen vill förbjuda djuphavstrålning, men röstade ja till att fortsätta.
Ett teoretiskt röstresultat hade då blivit 343 röster för ett trålningsförbud och endast 326 röster emot.
Morgan Fihn

LÄS OCKSÅ

Annons
19 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

 • ”Att man tar så lätt på sin uppgift att man ”röstar fel”. Jag tror inte på det.

 • Man hade kanske kunnat förvänta sig att någon som innehar ett så ansvarsfullt ämbete och inkasserar en såpass generöst tilltagen lön, skulle kunna trycka på rätt knapp, med tanke på att det inte är så många knappar att välja på… Men det är uppenbarligen för mycket begärt.

 • Kvalificerat skitsnack. De röstar som fiskerinäringens lobbyister vill men kan sen inte stå för det.
  Ynkryggar!

 • Om man inte kan hålla rätt på TVÅ knappar så undrar man ju hur man kan vara värd en så hög lön? Vann dom sitt jobb på lotteri?
  Varför har man då inte fått nån reklamkupong hem i lådan? Nästa utlottning vill jag vara med i, å jag lovar att hålla rätt på vilken knapp som är vilken mellan tupplurarna.

 • Det positiva (om något) är i så fall att han och hans likar rimligtvis röstar ”fel” lika många gånger åt andra hållet också och således fattar slumpvisa bra beslut ngn gång då och då. Heja heja!

 • Har man inte bättre koll på ja och nej knappar har man inte ”där” att göra. Att rösta fel en gång kan jag köpa men inte två gånger! Nej bättre att Hökmark bekänner färg och erkänner att han går fiskerinäringens ärende. Säkerligen har han en icke oansenlig mängd aktier i fiskerinäringen dessutom.

 • Vet ni vad det värsta är…

  Vi har de politiker vi förtjänar. Just nu sitter jag och undrar vad fan jag har missat och vart jag gjorde så fruktansvärt fel.

  Detta är Sveriges representanter.

  FY F*N!

 • Känns ju tryggt att veta vilken nivå politikerna håller..
  Det verkar köra ihop sig med knapparna.

 • Fega jävla ynkryggar som inte vågar stå för det de gjort. Utan skyller på ”fel knapp”. Det borde fan vara skottpengar på så dumma jävlar!
  Ursäkta språket. Råkade trycka på fel knapp…

 • Nästa år är det EU-val och då gäller det att INTE rösta på Hökmark och moderaterna.

 • Hur skall vi säkerställa att ”misstag” inte sker igen ????
  Gör man upprepade misstag på vilket jobb som helst så leder det till kraftfulla åtgärder…gäller detta politiker ?

 • Det kan ju bara inte vara sant!!! är min första tanke. Så inåtahelvete oseriöst

 • Igen? Historien går om och om igen, dessa fega uslingar till politiker. Dom pratar om miljö och framtid offentligt, bakom ryggen på oss så aktionerar dom ut vår och planetens framtid till högstbjudande.Jag själv var dum nog att rösta på denna mannens parti… Aldrig mer!!

 • Hökmark gör inget annat än visar sin inkompetens om o om igen! Som M bryr han sig väl inte om vad vi ”vanligt” folk tycker – han bryr sig bara om sin generöst tilltagna lön. Jag har helt gett upp hoppet med alla giriga politiker som så fullständigt visar sin likgiltighet. De har inte ens nån yrkesstolthet utan – Money talks!!!

 • Patetiskt att han faktiskt tror att han ”råkat” trycka på fel knapp två gånger och en ynkrygg som inte står för sina åsikter. Kan man inte skilja på två knappar bör man söka sig annat jobb!! Fy vilken inkompetent politiker!

Annons
AKTUELLT

Galna nyheten skickar betet en halv kilometer

Snart kommer du kunna skicka iväg dit bete nästan en halv kilometer – bara genom att trycka på en knapp. ”The Casting Drone” är en av årets absolut galnaste fiskenyheter. Det är företaget Fitch som efter två år av utveckling snart kommer ut med sin nya fiskedrönare. Den kommer kunna flyga iväg betet upp till

Nybliven fiskefantast i Hundraklubben

Christina Hjort är en glad fiskeamatör.  I oktober ordnade hon nytt personbästa på gädda ett par gånger om och hon kunde anmäla tre gäddor över 100 centimeter till Hundraklubben. Christina från Skellefteå beskriver sig själv som en väldigt glad fiskeamatör, som vanligtvis gärna följer med sin kompis ut på en och annan fisketur. Det började

Fisketjänsten drar in en miljon i månaden

Det svenska företaget Fishbrain har kommit igång och omsätter nu en miljon i månaden. Det rapporterar Dagens industri. Företaget startades 2013 och erbjuder en premiumtjänst – för sex dollar, alltså ungefär 50 kronor, i månaden – som ska kunna ge en prognos om när på dagen man ska fiska för att fånga en specifik art,

Laxsmugglingsdom överklagas – åklagaren yrkar på fängelse

Tingsrättens friande dom i laxsmugglingsfallet i Blekinge överklagas och kammaråklagare Ingvar Wennersten yrkar återigen på långa fängelsestraff och dryga böter. Det rapporterar SVT Blekinge. Den tidigare ordföranden och en anställd vid den, numera nedlagda, Blekingefiskarnas Centralförening skulle, enligt åtalet, ha sålt giftig Östersjölax till Frankrike under en lång tid. Men de båda friades från misstanken

Big Fish Man till Fiskekryssningen

Jakub Vagner eller ”Big Fish Man” som han kallas i sin TV-serie på Discovery , kommer till Sverige i februari. Han ska vara med på Fiskekryssningen där Martin Falklind kommer att intervjua honom om hans äventyr. Det här är intervjun du inte får missa, när vår Svenska fiskeäventyrare Martin Falklind ska djupintervjua Jakub Vagner ombord på

Kolla in de nya JIGSkinzen

Nu kommer Cwc med ny, spännande produkt. Det är BFT JIGSkinz som ska ge dina söndertuggade beten en ny finish. Skinnen som du själv trär på betena kommer i fyra olika utförande: gädda, abborre, mört och strömming och varje utförande finns i tre olika storlekar. ”Klipp till BFT JIGSkinz i rätt längd. Trä det över

Maximera fiskeåret 2016 – så får du flest dagar vid vattnet

Vi har synat kalendern och hittat de bästa sätten att maximera din fisketid med att ta så få semesterdagar som möjligt. Långfredagen infaller på fredagen den 25 mars. Även Annandag påsk, den 28 mars är röd, och infaller alltså på måndagen som följer. Långhelgen är redan där 4 dagar lång, men tar du ut 4

Så fångade han 17-kilosgäddan

17,34 kilogram fördelade på 131 centimeter. Nyligen drogs en av Norges största gäddor genom tiderna upp. För Fiskejournalen berättar Andreas Ånerud Johansen om hur han fångade monsterfisken. Det är ungefär två veckor sedan Andreas Ånerud Johansen drog upp jättegäddan. Han var ute på en tvådagarsutflykt i en av de största sjöarna i östra Norge. Första

HaV vill fördela fisket annorlunda

Kollektiva fiskstopp ska undvikas och utkasten av fisk minska. Det är målet med Havs- och vattenmyndighetens nya förslag på system för att fördela fiskemöjligheterna. Tidigare har man jobbat med vecko- eller månadsransoner, nu föreslår HaV ett system med individuella, årliga fiskemöjligheter inom det demersala fisket, vilket betyder fiske efter skaldjur och bottenlevande fisk. Förslaget gäller

Sportfiskarna vill skärpa förvaltningen av skarv och säl

Skarvarna och sälarna blir allt fler – och beståndet måste börja förvaltas bättre för att man i stället ska prioritera skyddet av hotade fiskbestånd. Det skriver Sportfiskarna på sin hemsida. – I dag är beståndsstatusen för skarv och säl klart bättre än för många fiskarter. Det är dags att se över hur skarven och sälen

Annons
Annons
SOMMARENS HETASTE ERBJUDANDE!

AOF1639-0059R-friluftskniv-250x240-MH

FÖLJ OSS!

FÖR ALLA FLUGFISKARE!

AOF1608-banner250x240-FJO

TYCK TILL!

Vad fiskar du helst på hösten?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

Annons
Annons
Instagram
Annons