Halvtimmes fiske gav 14-plussare!

Marcus med sin vackra vårgädda som tidigt gav sig tillkänna. Foto: Marcus Pettersson

Marcus Pettersson visste att det fanns stora gäddor i området och var fast besluten att fånga en. Redan efter en halvtimme hade målet uppfyllts med råge! I håven låg en enorm vårgädda med imponerande dimensioner. Läs har hans egen berättelse om när han krokade sin drömfisk – och fick assistans av en häpen nöjesseglare!

”Eftersom jag visste att platsen höll stor fisk hade jag inställt mig på pannbensfiske. Men jag behövde inte vänta i mer än en halvtimme innan det small på ordentligt. När min Pig Shad Jr kom inom en spölängd från båten attackeras den av en gädda.

Jag ser direkt att den är stor. Grymt stor!

Jag ser direkt att den är stor. Grymt stor! Blir så otroligt chockad. Efter några otroliga knyckningar och panik i båten lyckas jag håva den med rejält darriga ben.

Foto: Marcus Pettersson

Nu förstår jag att detta är en helt sjukt stor fisk! Tankarna vandrar iväg om att det är en 15-plussare. Är själv i båten och måste få tag på någon som hjälpa mig. Får syn på en fritidsåkare lite längre bort. Signalerar med en stor IKEA-påse och vevar och skriker nästan i panik. Båten vänder och en trevlig man dyker upp ur kapellet. Han står som ett stort frågetecken och kan inte begripa vad jag vill. Då pekar jag på gäddan som ligger i håven. Stapplande kommer den chockade mannen och hjälper mig med mätning och vägning. Vågen stannar på 14,28kg och fisken var 117 centimeter lång. Grymt!

Foto: Marcus Pettersson

När jag spanar ner i svalget skymtar jag en stor betesfisk. Efter några snabba bilder och ett högt lyckovrål fick gäddan simma tillbaka ner till djupet.

Grattis Marcus till en imponerande fångst!

Hans Hällman

 

Annons
AKTUELLT

Biffar på borstmask

Havsborstmask är ett allsidigt agn som rödspättor och andra arter gärna kastar sig över. Men hur är det med oss människor? Ja, några tycks äta dem och här kommer ett lite udda recept på biffar på borstmask!

Bli marinfadder – och hjälp haven!

I haven finns den rikaste mångfalden av djur på jorden. Men hoten är många och krafttag krävs för att säkra havens framtid. Genom att bli marinfadder hos WWF kan du själv hjälpa till.

Godis till förmån för gäddorna

Östersjöns gäddor behöver all hjälp de kan få och ett sätt att bidra är att göra rätt val i godisdisken. Sportfiskarna och godisföretaget Kolsvart har nämligen tagit fram en flädersmakande godisgädda som ska ge fler yngel i Östersjön.

Fredrick Evensen vinner Dexter Big Pike

Det blev norskt i toppen i årets upplaga av Dexter Big Pike. Den duktiga gäddfiskaren Fredrick Evensen gick inte att stoppa och hans toppfisk på 123 centimeter bidrog till en imponerande totallängd på 348 centimeter.

Magkänsla gav monsterabborre

Tony Nyman, som förra året drog till med en av fjolårets största abborrar, slår till igen. Den här gången med en fantastisk höstfisk på 52 centimeter och 2160 gram. Det kan han tacka magkänslan för – en titt i skyn fick honom att tänka om och satsa på abborre istället för gädda!

Tånglake gav första metergäddan

I Hundraklubben och Meterligan, där dina anmälda ”hundraklubbare” räknas samman, fortsätter det att fyllas på storgäddor. En som fixade till en gädda över metern är Emelie Wallin. Hennes 105 centimeter långa gädda högg efter ett taktiskt betesbyte – efter ett hett tips från fiskekompisen. Emelie berättar själv: – Jag ville byta bete och kollade ner

Östersjön: Säl och fågel äter 200 000 ton fisk om året

De senaste åren har många påstått att sälar och skarvar orsakar ett allt sämre fiske. Ofta har dessa uppfattningar byggt på egna iakttagelser snarare än på vetenskapliga studier. Men nu har det gjorts en samlad undersökning om situationen i Östersjön och forskarna bekräftar det som många sett – att säl och fågel äter stora mängder
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!