Halvtimmes fiske gav 14-plussare!

Marcus med sin vackra vårgädda som tidigt gav sig tillkänna. Foto: Marcus Pettersson

Marcus Pettersson visste att det fanns stora gäddor i området och var fast besluten att fånga en. Redan efter en halvtimme hade målet uppfyllts med råge! I håven låg en enorm vårgädda med imponerande dimensioner. Läs har hans egen berättelse om när han krokade sin drömfisk – och fick assistans av en häpen nöjesseglare!

”Eftersom jag visste att platsen höll stor fisk hade jag inställt mig på pannbensfiske. Men jag behövde inte vänta i mer än en halvtimme innan det small på ordentligt. När min Pig Shad Jr kom inom en spölängd från båten attackeras den av en gädda.

Jag ser direkt att den är stor. Grymt stor!

Jag ser direkt att den är stor. Grymt stor! Blir så otroligt chockad. Efter några otroliga knyckningar och panik i båten lyckas jag håva den med rejält darriga ben.

Foto: Marcus Pettersson

Nu förstår jag att detta är en helt sjukt stor fisk! Tankarna vandrar iväg om att det är en 15-plussare. Är själv i båten och måste få tag på någon som hjälpa mig. Får syn på en fritidsåkare lite längre bort. Signalerar med en stor IKEA-påse och vevar och skriker nästan i panik. Båten vänder och en trevlig man dyker upp ur kapellet. Han står som ett stort frågetecken och kan inte begripa vad jag vill. Då pekar jag på gäddan som ligger i håven. Stapplande kommer den chockade mannen och hjälper mig med mätning och vägning. Vågen stannar på 14,28kg och fisken var 117 centimeter lång. Grymt!

Foto: Marcus Pettersson

När jag spanar ner i svalget skymtar jag en stor betesfisk. Efter några snabba bilder och ett högt lyckovrål fick gäddan simma tillbaka ner till djupet.

Grattis Marcus till en imponerande fångst!

Hans Hällman

 

Annons
AKTUELLT

Nya numret ute nu!

I övergången mellan vinter och vår finns det många alternativ för dem som är fiskesugna. Isen ligger fortfarande tjock på många håll men de flesta kan även hitta öppet vatten. I nya numret av Fiskejournalen bjuds du på mängder av inspiration till säsongens rika utbud!

Tonfiskprojektet kommer till Sportfiskemässan

I höstas genomfördes ett unikt forskningsfiske efter blåfenad tonfisk i svenska vatten. Markus Lundgren från Sportfiskarna koordinerade fiskeinsatsen och berättar om det spännande projektet under Sportfiskemässan!

Åtta miljoner till selektiva redskap

Sveriges lantbruksuniversitet efterlyser innovativa projekt för att utveckla ett mer selektivt och skonsamt yrkesfiske. Uppdraget kommer från Havs- och vattenmyndigheten som i år skjuter till åtta miljoner kronor.

Svensk cashtävling ger 100 000 till vinnaren

Swedish Game Fair Predator Open går av stapeln den 25-27 maj och blir Sveriges största cashtävling 2018. Som namnet antyder ger inte bara gäddor poäng, utan även gös och abborre. Den som deltar i båtklassen och får på en stor fisk lär säkert känna av spänningen. Vinnarteamet får nämligen resa hem med 100 000 kronor

Uppföljare om torrflugefiske

Under slutet av förra året lanserade Johan Klingberg första delen av bokserien Torrflugefiske, som berör dagsländor. Nu kommer uppföljaren ”Torrflugefiske – Nattsländor, bäcksländor, mygg och landinsekter”. Allt om Flugfiskes chefredaktör redogör på ett pedagogiskt sätt hur du imiterar varje insektsgrupp som boken tar upp. Du lär dig bindteknikerna som krävs, hur du känner igen insekterna vid

Ny hajart upptäckt i Atlanten

Ett forskarteam i Florida har med genetikens hjälp ökat förståelsen för de djuphavslevande kamtandshajarna. De har nämligen visat att det man tidigare trott var två populationer av samma art i själva verket är två olika arter. Upptäckten kan förhoppningsvis bidra till en mer hållbar förvaltning.

Världens bästa gäddvatten?

Om du vill fånga en riktigt stor gädda lär du knappast hitta ett hetare vatten än den illa sjön Chew Valley i det sydengelska grevskapet Somerset. Där fångades nyligen 25 gäddor över 13,6 kilo på bara en vecka. Sjörekordet ligger på drygt 20 kilo och minst fyra fiskar över 18 kilo har fångats i vinter.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!