Häng med på SM i Gädda i Piteå och Luleå

Häng med på kvaltävlingarna i Norrbotten nu i helgen. (Foto: Sportfishmasters)

Häng med på kvaltävlingarna i Norrbotten nu i helgen. (Foto: Sportfishmasters)

Sportfiskarna: SM i gäddfiske är Sveriges största gäddfiskearrangemang, du som bor i Norrbotten har nu chansen att kvala in till riksfinalen.
Upplägget för SM i Gädda består av 16 kvaltävlingar runt om i landet och en stor final i Alingsås i sjön Mjörn 11-12 oktober.
SM i Gädda har blivit mer rikstäckande sedan eventföretaget Sportfish Masters tog över uppdraget sedan 2013. En för ambition med SM i Gädda är att arrangera kvaltävlingar med så god geografisk täckning som möjligt och att tävlingen då blir tillgänglig för alla Sveriges gäddfiskefantaster.

Anmäl er idag för att tävla i Piteå och Luleå!
Den 31 maj, respektive 1 juni hålls nu kvaltävlingar i Piteå respektive Luleå. Det finns i dagsläget gott om plats för fler tävlande team i dessa kvaltävlingar. Ta chansen att visa dina kunskaper i gäddfiske!
Anmäl ditt team på: www.sportfishmasters.se

Tid för kvaltävlingarna:

Piteå 31/5 från kl 07:00 – ca 16:30.
Luleå 1/6 från kl 07:00 – ca 16:30.
För mer information om kvaltävlingarna: www.sportfishmasters.se.

OBS! Anmälan måste ske via webb men betalning kan ske på plats då arrangör har IZettle.
För att få tävla i SM i gädda måste man vara medlem i Sportfiskarna. Inte medlem än? Bli det idag på: www.sportfiskarna.se

Annons
AKTUELLT

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!