Här är folkets favorit

Våra webbesökare tycker att Benny Hellström ska åka på Drömresan! När omröstningen nu är avslutat står det klart att veteranen från Hedemora fått överlägset flest röster.
Under tre veckor har besökarna på FJ-webben haft möjlighet att rösta på sin kandidat att vinna Recordfiskens Drömresa. Redan från början utkristalliserades ett par favoriter och med smärre omkastningar i toppen stod sig den trenden under hela omröstningsperioden.
Det framstod rätt snart att Benny Hellström var folkets favorit och när vi räknade ihop rösterna var han klar etta. Nu lägger vi samman det resultatet med den lista som expertjuryn röstat fram, så får vi väl se om Benny förmår hålla sig kvar i toppen.
Så här röstade våra webbesökare:
1. Benny Hellström, Hedemora – gös 11,705 kilo.
2. Daniel Ström, Borlänge – regnbåge 9,105 kilo.
3. Victor Englund, Marieholmsbruk – abborre 2,525 kilo.
4. Anton Svensson, Kallinge – bleka 9,45 kilo.
5. K C Rambech, Trondheim – långa 39,5 kilo.
6. Kalle Karlsson, Gällivare – harr 2,5 kilo.
7. Marcus Åhlund, Grebbestad – torsk 37,1 kilo.
8. Hans-Olov Nilsson, Årjäng – hälleflundra 210 kilo.
9. Ingvar Persson, Helsingborg – fenknot 0,938 kilo.
10. Peter Schmitt, Ammarnäs – kanadaröding 5,85 kilo.
11. Stefan Hjorthall, Arjeplog – insjööring 6,8 kilo.
12. Peter Kaiser, Skå – gråsej 21,5 kilo.

Svenne Andersson

 

 

Benny Hellström är folkets favorit till att få åka på Drömresan.

 

 

Annons
AKTUELLT

Jätterymning av regnbågar i Kattegatt

Omkring 20 000 regnbågar har rymt från en kustbaserad odling i Kalundborg på västra Själland. Sportfiskare oroas över att havsöringen kan ta skada och hjälps åt att fånga in rymlingarna.

Martin Petersson drar sin femtionde 10-plussare

Många drömmer om att fånga en gädda över tio kilo. Den drömmen har Martin Petersson förverkligat för länge sen, och efter gårdagens storhugg kunde han rent av lyfta upp sin femtionde gädda över tio kilo. Snacka om ett stiligt CV!

Ändrade regler i Ätran – snart kan du fiska i Hertingforsen!

Laxen i Ätran har uppvisat en fantastisk utveckling sedan öppningen av Hertingforsen 2013. Årets uppgång var hela 4500 laxfiskar och i fällan vid Nydala registrerades rekordmånga storlaxar. Detta får förstås positiva effekter för fisket och nästa år ändras reglerna, bland annat genom att dagskorten blir dyrare och att flugfiske tillåts i Hertingforsen!

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!