Havs- och vattenforum i Göteborg

Ett inslag som är nytt för i år är sessionen Knytkonferensen, där man tar med sin egen presentation av ett projekt man vill visa upp för konferensens övriga deltagare.

Ett inslag som är nytt för i år är sessionen Knytkonferensen, där man tar med sin egen presentation av ett projekt man vill visa upp för konferensens övriga deltagare.

Boka in Havs- och vattenforum den 20 och 21 maj 2014. Då samlas vi som jobbar med, för eller tack vare levande hav, sjöar och vattendrag för att höra om det senaste, ta plats i dialogen och påverka. Detta skriver HaV i ett pressmeddelande.
I år tar vi fasta på önskemålen från förra årets deltagare och tar upp frågor om samarbete. Vi vill skapa en helhetssyn, ta tillvara lokalt engagemang, lära av varandra och grannarna på lokal, regional, nationell och internationell nivå.
– Havs- och vattenforum är inte konferensen där du som deltagare kan räkna med att luta dig tillbaka i åhörarbänken. Precis som förra året tänker vi ta tillvara på deltagarnas kompetens och erfarenheter i olika djupdykningar och diskussioner, säger projektledare Pia Ahnlund.
Ett inslag som är nytt för i år är sessionen Knytkonferensen, där man tar med sin egen presentation av ett projekt man vill visa upp för konferensens övriga deltagare. Anmäl ditt intresse att presentera ett projekt senast den 7 mars, mer info på HaV:s hemsida.
Havs- och vattenmyndigheten, HaV, har regeringens uppdrag att vara en samlande kraft och behöver möta såväl tjänstemän på myndigheter, branschföreträdare, forskare och ideella föreningar som beslutsfattare inom vattenmiljö, jordbruk, skogsbruk, fiske, energi, VA, sjöfart och fysisk planering.
– Vi hoppas få träffa många av de trevliga deltagarna från förra året och några nya! Tipsa gärna personer som du vill se på Havs- och vattenforum om konferensen. Anmälan öppnar 22 februari, säger Pia Ahnlund.

Tid och plats
20-21 maj, 2014. Vi startar med registrering 09.00 på tisdag och avslutar med lunch 13.00 på onsdag. Konferensen hålls på Quality Hotell 11, Eriksberg, Göteborg.
Kostnad
Deltagaravgift är 1500 kr plus moms. Anmälan öppnar 22 februari. Fika, luncher och konferensmiddag ingår. Deltagarna står själva för resa och logi.
Här hittar du mer information om ”Havs- och vattenforum”

Annons
AKTUELLT

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!