Havsöringhelg i Hakefjorden

Maria Ålander från Fiskejournalen är med och tävlar för båtteamet Cuba Libre i Hakefjorden Cup till helgen.

Glöm inte anmäla er till Hakefjorden Cup som går av stapeln utanför Stenungsund på lördag! Det är en ekologisk fisktävling och minimässa med fokus på havsöring. Det blir fiske, demodag, föreläsningar och kvällsaktiviteter.
Området runt Stenungsund är ett av väskustöringarnas viktigaste lekområden och de senaste åren har mängden havsöring ökat markant. Det gör förutsättningarna mycket goda inför helgens tävling. Både spinn och fluga är tillåtet och man tävlar i tre klasser, öppen klass, juniorklass och båtklass.
Fokus är dock inte på tävling, utan på havsöringfiske generellt och de som inte är ute och fiskar, kan under dagen provkasta alla nya spön och rullar eller kolla in den nya sportfiskebåten från Sima som presenteras. Allt sker i vårsolen på Stenungsbadens Yacht Clubs brygga.
Från Fiskejournalen tävlar båtteamet Cuba Libre bestående av Anneli Romany, Maria Ålander och Svante Hultengren. Ni kan även följa teamets förebredelser och själva tävlingen på Fiskejournalens redaktionsblogg.
Läs mer här: www.bjornsfiskeojakt.se

Annons
AKTUELLT

Fler fiskar och färre skador med dansk krokhållare

Missar du många hugg och orsakar dina krokar ofta stor skada på lax, regnbåge och havsöring? I så fall kanske det kan vara en bra idé att testa den danska uppfinningen Release-Connector som passar flera olika betestyper.

Undvik att ankra på ålgräsängar

En ny studie från Göteborgs universitet visar att fritidsbåtar som ankrar på ålgräsängar kan orsaka stor skada. Ökad informationen till båtägare ska förhoppningsvis minska problemet.

Kustfisken mår sämre

Övervakning av fisksamhällen från fyra kustmråden visar att fiskarnas hälsa har blivit sämre. Förekomsten av abborre har dessutom minskat i flera områden. Vad nedgången beror på är inte klarlagt.

20 meters styrpulpetare!

Längs Floridas södra kust har en sensationell skapelse kunnat ses den senaste tiden. Världens största styrpulpetbåt med mittkonsol – Estrella 6500 – har lämnat fabriken och testkörs nu för fullt. Den 65 fot långa båten väger drygt 18 ton och har fem 627-hästars utombordare i aktern.

Partydrog skadar ålar

Ålar som utsätts för små doser av kokain blir hyperaktiva och får muskelproblem, visar laboratorieförsök. Forskarna tror att drogen kan skada ålar i sådan omfattning att lekvandringen till Sargassohavet uteblir.

Sommarlovsfiske i Skåne

I sommar anordnar Sportfiskarna fem kostnadsfria fiskelovsveckor runt om i Skåne. Det innebär 21 spännande dagar fyllda av varierat fiske i både sjö och hav.

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

20 mil flottleder ska återställas

I projektet ReBorN ska 20 mil flottleder i Västerbotten och Norrbotten återställas. Målet är att storsatsningen är klar om tre år och att fisk och andra djur kommer att gynnas.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!