Hemmasjö gav drömabborre

Oskar med sitt nya personbästa på 2,06 kilo! Foto: Oskar Forsberg

Oskar Forsberg upplevde nyligen ett sanslöst abborrfiske i ett av sina hemmavatten. Innan passet var till ända hade han landat fem fiskar över kilot – varav toppfisken vägde hela 2060 gram!

Hösten är här och årets säsongsöppning har redan bjudit på flera fantastiska abborrar. Tidigare i veckan skrev vi om en skånsk monsterborre på 2,36, och nu har alltså även Oskar Forsberg fått en fisk över det magiska tvåkilosstrecket.
Han berättar att passet startade i gryningen och att fisket förlades till en plats som tidigare gett bra utdelning. Jiggen var en tio centimeters Gunki Jungle i färgen Brown Shiner, som riggats på en vanlig jiggskalle. Huggen var få men abborrarna stora, och inledningen gav snabb fyra fiskar över kilot. Men plötsligt kliver en abborre på av en helt annan kaliber.

”Hon borrade ner sig mot botten och det enda jag kunde göra var att hålla emot”

– Under hemtagning i mellanvattnet högg hon stenhårt! I mothugget tog det tvärstopp och de tunga gungen som följde bekräftade att det var en abborre. Hon borrade ner sig mot botten och det enda jag kunde göra var att hålla emot. Jag har aldrig varit så nervös vid drillning innan. Hon kämpade länge och väl men till slut vann jag och hon låg till slut i håven. ”Den här är riktigt stor” utbrister Robin. Jag ville inte ens tänka tanken på eller drömma om två kilo. Men vår trogna Super Samson visade 2.06 kilo.  Jag kunde inte och har fortfarande svårt att greppa det.

”Ögonen tårades, min talförmåga försvann och jag stod bara och skakade”

Ögonen tårades, min talförmåga försvann och jag stod bara och skakade. En dröm som gick i uppfyllelse. På metoden jag älskar, från en sjö i mina hemmatrakter. Det blir inte mycket bättre än så, hälsar Oskar.

Vi håller med och gratulerar honom till en fantastisk fisk!

6
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Jätterymning av regnbågar i Kattegatt

Omkring 20 000 regnbågar har rymt från en kustbaserad odling i Kalundborg på västra Själland. Sportfiskare oroas över att havsöringen kan ta skada och hjälps åt att fånga in rymlingarna.

Martin Petersson drar sin femtionde 10-plussare

Många drömmer om att fånga en gädda över tio kilo. Den drömmen har Martin Petersson förverkligat för länge sen, och efter gårdagens storhugg kunde han rent av lyfta upp sin femtionde gädda över tio kilo. Snacka om ett stiligt CV!

Ändrade regler i Ätran – snart kan du fiska i Hertingforsen!

Laxen i Ätran har uppvisat en fantastisk utveckling sedan öppningen av Hertingforsen 2013. Årets uppgång var hela 4500 laxfiskar och i fällan vid Nydala registrerades rekordmånga storlaxar. Detta får förstås positiva effekter för fisket och nästa år ändras reglerna, bland annat genom att dagskorten blir dyrare och att flugfiske tillåts i Hertingforsen!

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!