Hemmasjö gav drömabborre

Oskar med sitt nya personbästa på 2,06 kilo! Foto: Oskar Forsberg

Oskar Forsberg upplevde nyligen ett sanslöst abborrfiske i ett av sina hemmavatten. Innan passet var till ända hade han landat fem fiskar över kilot – varav toppfisken vägde hela 2060 gram!

Hösten är här och årets säsongsöppning har redan bjudit på flera fantastiska abborrar. Tidigare i veckan skrev vi om en skånsk monsterborre på 2,36, och nu har alltså även Oskar Forsberg fått en fisk över det magiska tvåkilosstrecket.
Han berättar att passet startade i gryningen och att fisket förlades till en plats som tidigare gett bra utdelning. Jiggen var en tio centimeters Gunki Jungle i färgen Brown Shiner, som riggats på en vanlig jiggskalle. Huggen var få men abborrarna stora, och inledningen gav snabb fyra fiskar över kilot. Men plötsligt kliver en abborre på av en helt annan kaliber.

”Hon borrade ner sig mot botten och det enda jag kunde göra var att hålla emot”

– Under hemtagning i mellanvattnet högg hon stenhårt! I mothugget tog det tvärstopp och de tunga gungen som följde bekräftade att det var en abborre. Hon borrade ner sig mot botten och det enda jag kunde göra var att hålla emot. Jag har aldrig varit så nervös vid drillning innan. Hon kämpade länge och väl men till slut vann jag och hon låg till slut i håven. ”Den här är riktigt stor” utbrister Robin. Jag ville inte ens tänka tanken på eller drömma om två kilo. Men vår trogna Super Samson visade 2.06 kilo.  Jag kunde inte och har fortfarande svårt att greppa det.

”Ögonen tårades, min talförmåga försvann och jag stod bara och skakade”

Ögonen tårades, min talförmåga försvann och jag stod bara och skakade. En dröm som gick i uppfyllelse. På metoden jag älskar, från en sjö i mina hemmatrakter. Det blir inte mycket bättre än så, hälsar Oskar.

Vi håller med och gratulerar honom till en fantastisk fisk!

6
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Besöksrekord för Sporfiskemässan

Intresset för Sportfiskemässan i StockhoIm var stort. På tre dagar hade hela 15 513 besökare tagit del av det rika utbudet. Därmed slogs fjolårets rekord med god marginal.

Daniel fick megalånga

Året har inletts med ett osannolikt långafiske för den unge Daniel Andersen. Höjdpunkten kom i går då han lyckades bända upp ett riktigt monster på 36,2 kilo!

Bildspel: Sportfiskemässan i Stockholm

Är du sugen på att se de coolaste fiskebåtarna, den hetaste utrustningen och en massa balla beten? I så fall är du inte ensam. När Sportfiskemässan slog upp portarna i går kom rekordmånga besökare.

Film om fiskets tjusning

Varför fiskar vi egentligen? Svaret på den frågan kan naturligtvis variera. Men för vännerna i Wide Open Outdoor Film handlar det om betydligt mer än att landa stora fiskar. I den nysläppta filmen ”We are Fishermen – Backyard Session” bjuder de på störtsköna klipp om fiskets tjusning.

Svenskt bete på amerikansk topplista

När den anrika fisketidningen Field & Stream utser årets hetaste beten finns Headbanger Shad med på listan. Att det svenska betet faller storgäddorna i smaken visste vi, men tydligen får det även den nordamerikanske gäddsläktingen muskie att gapa stort.

Monsterhugg med Martin och Marko

Hissnande historier utlovas när Martin Falklind och Marko ”Markoolio” Lehtosalo ska berätta om sina gemensamma fiskäventyr. Sportfiskemässans publik kommer att bjudas på förstklassig underhållning med godbitar från både Abborrträsk och den grönländska vildmarken!

Olaglig trålning filmad i Öresund

Trålning i Öresund har varit förbjudet i över 80 år och anses vara en av förklaringarna till att torskbeståndet är förhållandevis starkt. Men nu avslöjar Greenpeace att långt ifrån alla respekterar förbudet. På en månad dokumenterades sex trålningar efter lektorsk. I ett av fallen klipptes trålen av mitt framför kameran.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!