Hemmasjö gav drömabborre

Oskar med sitt nya personbästa på 2,06 kilo! Foto: Oskar Forsberg

Oskar Forsberg upplevde nyligen ett sanslöst abborrfiske i ett av sina hemmavatten. Innan passet var till ända hade han landat fem fiskar över kilot – varav toppfisken vägde hela 2060 gram!

Hösten är här och årets säsongsöppning har redan bjudit på flera fantastiska abborrar. Tidigare i veckan skrev vi om en skånsk monsterborre på 2,36, och nu har alltså även Oskar Forsberg fått en fisk över det magiska tvåkilosstrecket.
Han berättar att passet startade i gryningen och att fisket förlades till en plats som tidigare gett bra utdelning. Jiggen var en tio centimeters Gunki Jungle i färgen Brown Shiner, som riggats på en vanlig jiggskalle. Huggen var få men abborrarna stora, och inledningen gav snabb fyra fiskar över kilot. Men plötsligt kliver en abborre på av en helt annan kaliber.

”Hon borrade ner sig mot botten och det enda jag kunde göra var att hålla emot”

– Under hemtagning i mellanvattnet högg hon stenhårt! I mothugget tog det tvärstopp och de tunga gungen som följde bekräftade att det var en abborre. Hon borrade ner sig mot botten och det enda jag kunde göra var att hålla emot. Jag har aldrig varit så nervös vid drillning innan. Hon kämpade länge och väl men till slut vann jag och hon låg till slut i håven. ”Den här är riktigt stor” utbrister Robin. Jag ville inte ens tänka tanken på eller drömma om två kilo. Men vår trogna Super Samson visade 2.06 kilo.  Jag kunde inte och har fortfarande svårt att greppa det.

”Ögonen tårades, min talförmåga försvann och jag stod bara och skakade”

Ögonen tårades, min talförmåga försvann och jag stod bara och skakade. En dröm som gick i uppfyllelse. På metoden jag älskar, från en sjö i mina hemmatrakter. Det blir inte mycket bättre än så, hälsar Oskar.

Vi håller med och gratulerar honom till en fantastisk fisk!

6
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Lax undgår könsmognad

Genom genetiska ingrepp har norska forskare hindrat lax från att utveckla könsceller. I ett uppföljande försök har samma forskarteam nu sett att inga av dessa laxar utvecklar könsmognad, trots manipulering med ljus och temperatur. Resultatet välkomnas, då målet är att få odlad lax att undgå könsmognad.  

Sportfiskare rapporterar om fiskars hälsa

Har du sett sjuk, skadad eller död fisk under årets fiskepass? I så fall vill Statens veterinärmedicinska anstalt att du rapporterar dina iakttagelser. Sportfiskare kan på så sätt bidra med värdefull information när fiskarnas hälsa nu kartläggs.

Mängder av spökredskap uppfiskade i Norge

Nyligen avslutades en lyckad expedition, som syftade till att befria det norska kustvattnet från förlorade fiskeredskap. Insatsen resulterade bland annat i att 850 nät och 150 krabbtinor kunde plockas upp.

SM i gädda avgjordes i tät slutstrid

I dag gjorde tio team upp om den åtråvärda segern i SM i gädda – Catch with Care Sportfishing Masters 2017. Tävlingen avgjordes i Nyköpings skärgård och den direktsända kampen blev en nervpirrande holmgång. Eftermiddagens slutspurt blev avgörande och när båtarna vände hem hade team Jiggar.nu lyckats allra bäst.

Fusk med svensksåld tonfisk

Stockholms miljöförvaltning har avslöjat att butiker sålt tonfisk som behandlats för att se rödare och färskare ut. Att äta för gammal tonfisk kan ge histaminförgiftning – något som kan vara mycket allvarligt.

Rafflande slutspurt i SM i gädda

Många av Sveriges duktigaste gäddfiskare har under året kämpat om en exklusiv finalplats i SM i gädda – Catch with Care Sportfish Masters. I helgen avgörs tävlingen under festliga former i Nyköping. I morgon ska de tio högst placerade teamen från de första två finaldagarna göra upp om den åtråvärda titeln. För alla som inte kan följa

ICE HELIX – Humminbirds satsning på isfiske

Teknikföretaget Humminbird har nyligen släppt två ekolod lagom till vinterns stundande ispass. ICE HELIX-serien är fulladdad med nyutvecklad teknik som säkert kan falla många isfiskare i smaken.

Fiskade tillsammans med 3-åring – fick monstergädda

Att fånga en av årets största gäddor är en dröm för många. Och att få uppleva det tillsammans med sin treårige son – som dessutom håvar fisken – gör ju inte saken sämre. Här kommer Christoffer Svenssons egen berättelse om gårdagens oförglömliga drömfiske på Vänern!

Deppiga fiskar kan ge nya läkemedel

Depression drabbar många djurgrupper – och fiskar är inget undantag. Amerikanska forskare är nu i full gång med att studera deprimerade zebrafiskar i hopp om att kunna utveckla antidepressiva läkemedel.
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!