Henrik Sandahl: ”Alla vill slå oss i Pikefight”

Team ABU Garcia är ett av fyra lag som gärna övertar titeln i årets Pikefight! Bild: FreeWaterPictures

Snart är det dags för en ny upplaga av Pikefight. Henrik Sandahl från Söder Sportfiske är regerande mästare tillsammans Nicklas Jonsson, och ger här sin syn på den succéfulla tävlingen.

Pikefight grundades i fjol av Söder Sportfiske, som alltså stod som slutsegrare i premiären. Då utgjordes startfältet av fyra tvåmannalag. Samtliga ställer upp även i år, liksom Team Svartzonker som gör tävlingsdebut i Pikefight.
– Det känns jätteroligt! Men det gör förstås att titeln blir ännu svårare att försvara. Alla vill alltid slå oss i Pikefight och startfältet är urstarkt, så det blir inte lätt att upprepa vinsten, säger Henrik.

Just att vinna är viktig för honom, men att misslyckas i Pikefight skulle svida mindre än om det sker i en vanlig gäddtävling.

”I Pikefight kan alla vinna över alla”

– Så är det absolut. Det beror återigen på det starka startfältet. I Pikefight kan alla vinna över alla, vilket inte brukar gälla på de öppna gäddtävlingarna, förklarar han.

Även teamets förberedelser skiljer sig från en vanlig tävling, där ofta tre personer tävlar tillsammans.

”Är man bara två i båten är det extra viktigt att man kompletterar varandra perfekt”

– Det betyder mycket. Är man bara två i båten är det extra viktigt att man kompletterar varandra perfekt. Därför har vi i år förberett oss med mycket taktik, berättar Henrik.

Det är inte bara de tävlande som gillar Pikefight, tittarna har flockats och hyllar produktionen. Henrik tror att det delvis har en enkel förklaring.

”Tittarna kan nog märka att tävlingen är ”på riktigt””

– Tittarna kan nog märka att tävlingen är ”på riktigt”. Vi som tävlar glömmer snabbt bort kamerorna och gör alltid vårt bästa i varje situation. Ibland misslyckas man, men det sker ju också när man fiskar på skoj. Att vi dessutom fiskar i många av tittarnas hemmavatten kan säkert också bidra till att det är kul att följa tävlingen. Sist men inte minst skapar produktionsbolaget Freewater Pictures en magisk inramning. Det spelar förstås en stor roll, avslutar han.

Är ni sugna på att följa årets upplaga av Pikefight? Det är vi också! Säsongens första avsnitt kommer på tisdag den 26 september klockan 20:00. Se trailer nedan.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Fler fiskar och färre skador med dansk krokhållare

Missar du många hugg och orsakar dina krokar ofta stor skada på lax, regnbåge och havsöring? I så fall kanske det kan vara en bra idé att testa den danska uppfinningen Release-Connector som passar flera olika betestyper.

Undvik att ankra på ålgräsängar

En ny studie från Göteborgs universitet visar att fritidsbåtar som ankrar på ålgräsängar kan orsaka stor skada. Ökad informationen till båtägare ska förhoppningsvis minska problemet.

Kustfisken mår sämre

Övervakning av fisksamhällen från fyra kustmråden visar att fiskarnas hälsa har blivit sämre. Förekomsten av abborre har dessutom minskat i flera områden. Vad nedgången beror på är inte klarlagt.

20 meters styrpulpetare!

Längs Floridas södra kust har en sensationell skapelse kunnat ses den senaste tiden. Världens största styrpulpetbåt med mittkonsol – Estrella 6500 – har lämnat fabriken och testkörs nu för fullt. Den 65 fot långa båten väger drygt 18 ton och har fem 627-hästars utombordare i aktern.

Partydrog skadar ålar

Ålar som utsätts för små doser av kokain blir hyperaktiva och får muskelproblem, visar laboratorieförsök. Forskarna tror att drogen kan skada ålar i sådan omfattning att lekvandringen till Sargassohavet uteblir.

Sommarlovsfiske i Skåne

I sommar anordnar Sportfiskarna fem kostnadsfria fiskelovsveckor runt om i Skåne. Det innebär 21 spännande dagar fyllda av varierat fiske i både sjö och hav.

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

20 mil flottleder ska återställas

I projektet ReBorN ska 20 mil flottleder i Västerbotten och Norrbotten återställas. Målet är att storsatsningen är klar om tre år och att fisk och andra djur kommer att gynnas.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!