Henrik Sandahl: ”Alla vill slå oss i Pikefight”

Team ABU Garcia är ett av fyra lag som gärna övertar titeln i årets Pikefight! Bild: FreeWaterPictures

Snart är det dags för en ny upplaga av Pikefight. Henrik Sandahl från Söder Sportfiske är regerande mästare tillsammans Nicklas Jonsson, och ger här sin syn på den succéfulla tävlingen.

Pikefight grundades i fjol av Söder Sportfiske, som alltså stod som slutsegrare i premiären. Då utgjordes startfältet av fyra tvåmannalag. Samtliga ställer upp även i år, liksom Team Svartzonker som gör tävlingsdebut i Pikefight.
– Det känns jätteroligt! Men det gör förstås att titeln blir ännu svårare att försvara. Alla vill alltid slå oss i Pikefight och startfältet är urstarkt, så det blir inte lätt att upprepa vinsten, säger Henrik.

Just att vinna är viktig för honom, men att misslyckas i Pikefight skulle svida mindre än om det sker i en vanlig gäddtävling.

”I Pikefight kan alla vinna över alla”

– Så är det absolut. Det beror återigen på det starka startfältet. I Pikefight kan alla vinna över alla, vilket inte brukar gälla på de öppna gäddtävlingarna, förklarar han.

Även teamets förberedelser skiljer sig från en vanlig tävling, där ofta tre personer tävlar tillsammans.

”Är man bara två i båten är det extra viktigt att man kompletterar varandra perfekt”

– Det betyder mycket. Är man bara två i båten är det extra viktigt att man kompletterar varandra perfekt. Därför har vi i år förberett oss med mycket taktik, berättar Henrik.

Det är inte bara de tävlande som gillar Pikefight, tittarna har flockats och hyllar produktionen. Henrik tror att det delvis har en enkel förklaring.

”Tittarna kan nog märka att tävlingen är ”på riktigt””

– Tittarna kan nog märka att tävlingen är ”på riktigt”. Vi som tävlar glömmer snabbt bort kamerorna och gör alltid vårt bästa i varje situation. Ibland misslyckas man, men det sker ju också när man fiskar på skoj. Att vi dessutom fiskar i många av tittarnas hemmavatten kan säkert också bidra till att det är kul att följa tävlingen. Sist men inte minst skapar produktionsbolaget Freewater Pictures en magisk inramning. Det spelar förstås en stor roll, avslutar han.

Är ni sugna på att följa årets upplaga av Pikefight? Det är vi också! Säsongens första avsnitt kommer på tisdag den 26 september klockan 20:00. Se trailer nedan.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Mindre hajfenssoppa i Kina – men mer i Thailand

En ny rapport visar att konsumtionen av hajfenssoppa i Kina har minskat med hela 80 procent sedan 2011. Tyvärr ökar den kritiserade rätten i många andra asiatiska länder, bland annat i svenskfavoriten Thailand.

Olaglig dumpning av 1300 ton torsk i Östersjön

Yrkesfiskare är skyldiga att landa all torsk som fångas i Östersjön, oavsett fiskens storlek. Ändå kastades 1300 ton småtorsk överbord av danska fiskare under 2016, avslöjar forskare från Danmarks Tekniske Universitet. 

Giganternas kamp på Sportfiskemässan!

Är du sugen på högoktaniga fiskehistorier om världens största sötvattensarter? När Sveriges meste fiskeäventyrare, Martin Falklind, möter Discovery-legendaren Jakub Vagner blir det en svårslagen mix av humor, hugg och skrikande rullar!

Kunglig glans över lyckad laxgala

I tisdags hölls Laxgalan på Berns i syfte att belysa Östersjölaxens situation och samla in pengar för att stärka bestånden. Kung Carl XVI Gustaf och Drottningen var hedersgäster och bidrog till att ge aftonen en högtidlig inramning. Innan kristallkronorna släcktes hade närmare 2,5 miljoner kronor insamlats till Stiftelsen för Östersjölaxen.

Storskaligt tjuvfiske i Gömmaren

Sjön Gömmaren söder om Stockholm har haft påhälsning av fräcka tjuvfiskare som använt nät nattetid. Nu vill Långsjö-Gömmarens fiskevårdsförening få in tips för att komma åt förövarna.

Mängder av plast läcker ut i Stenungsund

Miljontals plastpellets läcker ut i havet från den kemiska industrin i Stenungssund, visar en studie från Göteborgs universitet. Trots flera regelverk fortsätter läckagen. 

Pimpelrobot sköter rycken

Är det viktigt att du själv håller i pimpelspöt när hugget kommer? Om inte så finns hjälp att få när fingrarna är stelfrusna, eller när du bara vill ha fler fiskande spön i vattnet.

Pris till Mörrums Kronolaxfiske

Travel News och Ekoturismföreningen delade i måndags ut priset Grand Travel Awards Ekoturismpris. Mottagare blev Mörrums Kronolaxfiske, som i fjol utförde en lång rad insatser för både besökare och fisk.

Skånsk skola utbildar sportfiskeguider

Det nappade inget vidare, men stämningen var ändå på topp när Esbjörn Möllerström och hans elever på Önnestadsgymnasiet pimplade abborre och tränade issäkerhet. – Det är en riktigt bra utbildning. För mig som älskar fiske passar den perfekt, berättar förstaårseleven Albin Rosdahl.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!