Henrik Sandahl: ”Alla vill slå oss i Pikefight”

Team ABU Garcia är ett av fyra lag som gärna övertar titeln i årets Pikefight! Bild: FreeWaterPictures

Snart är det dags för en ny upplaga av Pikefight. Henrik Sandahl från Söder Sportfiske är regerande mästare tillsammans Nicklas Jonsson, och ger här sin syn på den succéfulla tävlingen.

Pikefight grundades i fjol av Söder Sportfiske, som alltså stod som slutsegrare i premiären. Då utgjordes startfältet av fyra tvåmannalag. Samtliga ställer upp även i år, liksom Team Svartzonker som gör tävlingsdebut i Pikefight.
– Det känns jätteroligt! Men det gör förstås att titeln blir ännu svårare att försvara. Alla vill alltid slå oss i Pikefight och startfältet är urstarkt, så det blir inte lätt att upprepa vinsten, säger Henrik.

Just att vinna är viktig för honom, men att misslyckas i Pikefight skulle svida mindre än om det sker i en vanlig gäddtävling.

”I Pikefight kan alla vinna över alla”

– Så är det absolut. Det beror återigen på det starka startfältet. I Pikefight kan alla vinna över alla, vilket inte brukar gälla på de öppna gäddtävlingarna, förklarar han.

Även teamets förberedelser skiljer sig från en vanlig tävling, där ofta tre personer tävlar tillsammans.

”Är man bara två i båten är det extra viktigt att man kompletterar varandra perfekt”

– Det betyder mycket. Är man bara två i båten är det extra viktigt att man kompletterar varandra perfekt. Därför har vi i år förberett oss med mycket taktik, berättar Henrik.

Det är inte bara de tävlande som gillar Pikefight, tittarna har flockats och hyllar produktionen. Henrik tror att det delvis har en enkel förklaring.

”Tittarna kan nog märka att tävlingen är ”på riktigt””

– Tittarna kan nog märka att tävlingen är ”på riktigt”. Vi som tävlar glömmer snabbt bort kamerorna och gör alltid vårt bästa i varje situation. Ibland misslyckas man, men det sker ju också när man fiskar på skoj. Att vi dessutom fiskar i många av tittarnas hemmavatten kan säkert också bidra till att det är kul att följa tävlingen. Sist men inte minst skapar produktionsbolaget Freewater Pictures en magisk inramning. Det spelar förstås en stor roll, avslutar han.

Är ni sugna på att följa årets upplaga av Pikefight? Det är vi också! Säsongens första avsnitt kommer på tisdag den 26 september klockan 20:00. Se trailer nedan.

Hans Hällman

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Nytt svenskt hajrekord

Per Alexanderssons väldiga håkäring från i somras har nu godkänts som nytt svenskt rekord. Fisken var hela 282 centimeter lång och är därmed en av de största fiskar som spöfångats i Sverige.

Gäddhouse-genre får två nya alster

ThePikeFather och DjRobaCo har nyligen släppt två låtar med gäddtema. Den allra färskaste – Dans i Gäddvassen – har världspremiär på Spotify i dag och visar tydliga influenser från svenskt dansband. – DjRobaCo och jag har skapat två GäddHouse-låtar som förhoppningsvis glädjer många ute i stugorna. Vi ses i folkparkerna, hälsar Klas ”ThePikeFather” Skoglund.

Fiskade makrill från bryggan – fick en tryckarfisk!

En minst sagt sensationell fisk drogs nyligen upp på piren i norska Holmestrand. Ryszard Stanislaw Jania fick ett hårt pelagiskt hugg och kunde efter landningen inte förstå vad han fångat. Dagen efter fick han reda på att den märkliga fångsten var en tryckarfisk. Arten hör hemma i betydligt varmare vatten och fisken har nu anmälts som nytt norskt rekord.

Måsdyk gav sanslös abborrsvit

Modern teknik i all ära, men ibland kan man hitta fisk genom att iaktta naturen. Det fick Jens Byholm nyligen erfara, när jagande måsar visade vägen till hans livs galnaste abborrfiske. Under några magiska morgontimmar lyckades han och Linus Storm fånga elva abborrar över kilot, varav två toppfiskar vägde över 1600 gram!

Tålamod gav drömabborre

Överväger du att avsluta årets abborrsäsong? Titta på Mathias Hennings mäktiga höstabborre så kanske du tänker om. En vackrare fisk är svår att tänka sig. Hugget kom oväntat efter en seg inledning, och när vågen visade 1,67 kilo var lyckan total!

Rekordstor fenknot fångad i Öresund

Patrik Nilsson från Helsingborg fångade i somras en väldig fenknot på bottenmete i Öresund.  Fisken högg på en sillagnad krok i dagens sista nedsläpp och vägde hela 0,975 kilo, vilket överträffade det tidigare rekordet med 37 gram. Läs här Patriks egen berättelse om sin drömfångst, som i tisdags godkändes som nytt svenskt rekord.

Predatorfiske i slottsmiljö

Är du intresserad av predatorfiske och häftiga sportfiskebåtar? Och vill du dessutom gärna kombinera ett mässbesök med tävlingsfiske? I så fall kan det vara en bra idé att markera datumen 25-27 maj i nästa års kalender. Då hålls nämligen Swedish Game Fair på Tullgarns slott.

Snart dags för streetfiske i Karlstad

På lördag ska det tävlingsfiskas i centrala Karlstad. Den populära tävlingen Karlstad Street Masters Abborre arrangeras som vanligt av butiken Vildmarksliv Outddor Store, som hoppas på många deltagare och huggvilliga fiskar.

Sensationell rockafångst på 38 kilo!

Sverre Magnus Selbach fick sitt livs fisk när han i söndags metade i Trondheimsfjorden djup. Fiskens tyngd och beteende gjorde honom konfunderad – kunde det vara en håkäring? Nej då, fisken i fråga var betydligt ovanligare än så. Sverre hade fångat en svartbuksrocka – och fisken var enorm!
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!