Henrik Sandahl: ”Alla vill slå oss i Pikefight”

Team ABU Garcia är ett av fyra lag som gärna övertar titeln i årets Pikefight! Bild: FreeWaterPictures

Snart är det dags för en ny upplaga av Pikefight. Henrik Sandahl från Söder Sportfiske är regerande mästare tillsammans Nicklas Jonsson, och ger här sin syn på den succéfulla tävlingen.

Pikefight grundades i fjol av Söder Sportfiske, som alltså stod som slutsegrare i premiären. Då utgjordes startfältet av fyra tvåmannalag. Samtliga ställer upp även i år, liksom Team Svartzonker som gör tävlingsdebut i Pikefight.
– Det känns jätteroligt! Men det gör förstås att titeln blir ännu svårare att försvara. Alla vill alltid slå oss i Pikefight och startfältet är urstarkt, så det blir inte lätt att upprepa vinsten, säger Henrik.

Just att vinna är viktig för honom, men att misslyckas i Pikefight skulle svida mindre än om det sker i en vanlig gäddtävling.

”I Pikefight kan alla vinna över alla”

– Så är det absolut. Det beror återigen på det starka startfältet. I Pikefight kan alla vinna över alla, vilket inte brukar gälla på de öppna gäddtävlingarna, förklarar han.

Även teamets förberedelser skiljer sig från en vanlig tävling, där ofta tre personer tävlar tillsammans.

”Är man bara två i båten är det extra viktigt att man kompletterar varandra perfekt”

– Det betyder mycket. Är man bara två i båten är det extra viktigt att man kompletterar varandra perfekt. Därför har vi i år förberett oss med mycket taktik, berättar Henrik.

Det är inte bara de tävlande som gillar Pikefight, tittarna har flockats och hyllar produktionen. Henrik tror att det delvis har en enkel förklaring.

”Tittarna kan nog märka att tävlingen är ”på riktigt””

– Tittarna kan nog märka att tävlingen är ”på riktigt”. Vi som tävlar glömmer snabbt bort kamerorna och gör alltid vårt bästa i varje situation. Ibland misslyckas man, men det sker ju också när man fiskar på skoj. Att vi dessutom fiskar i många av tittarnas hemmavatten kan säkert också bidra till att det är kul att följa tävlingen. Sist men inte minst skapar produktionsbolaget Freewater Pictures en magisk inramning. Det spelar förstås en stor roll, avslutar han.

Är ni sugna på att följa årets upplaga av Pikefight? Det är vi också! Säsongens första avsnitt kommer på tisdag den 26 september klockan 20:00. Se trailer nedan.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Varmare vatten kan ge massdöd av fisk

Ny forskning visar att vattnet i Stilla havet kan bli omkring tre grader varmare år 2100. Det skulle få enorma konsekvenser för livet i havet och lokalt skulle uppemot 80 procent av arterna försvinna, visar studien.

Eldar tänds för Undens framtid

Vårdkasar, som traditionellt har använts för att signalera fara, kommer ikväll att tändas runt sjön Unden i protest mot att gruvbolaget European Cobalt vill leta efter metaller i den närliggande berggrunden.

Stopp för fiskodling i Storsjön

Företaget Bright Water Fish har fått avslag på sin ansökan om storskalig kassodling i Jämtländska Storsjön. Beslutet avslutar en lång juridisk process – och välkomnas av många som värnat om sjön.

Lubbe släpper abborrfilm

Nu finns Lubomir ”Lubbe” Pytels senaste film om abborrfiske på Youtube. Titeln är A-borrar 1.7 och som vanligt bjuds det på humor, vassa tips och en hel massa hugg!

Laxar känns igen på gällockens prickar

Fiskar du mycket lax och är nyfiken på hur många fiskar du återfångar? Kika i så fall på gällockens prickar. Ny forskning visar nämligen att individer kan igenkännas på prickarnas mönster.

Biffar på borstmask

Havsborstmask är ett allsidigt agn som rödspättor och andra arter gärna kastar sig över. Men hur är det med oss människor? Ja, några tycks äta dem och här kommer ett lite udda recept på biffar på borstmask!

Bli marinfadder – och hjälp haven!

I haven finns den rikaste mångfalden av djur på jorden. Men hoten är många och krafttag krävs för att säkra havens framtid. Genom att bli marinfadder hos WWF kan du själv hjälpa till.

Godis till förmån för gäddorna

Östersjöns gäddor behöver all hjälp de kan få och ett sätt att bidra är att göra rätt val i godisdisken. Sportfiskarna och godisföretaget Kolsvart har nämligen tagit fram en flädersmakande godisgädda som ska ge fler yngel i Östersjön.

Fredrick Evensen vinner Dexter Big Pike

Det blev norskt i toppen i årets upplaga av Dexter Big Pike. Den duktiga gäddfiskaren Fredrick Evensen gick inte att stoppa och hans toppfisk på 123 centimeter bidrog till en imponerande totallängd på 348 centimeter.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!