Humminbird AutoChart LIVE

Pressmeddelande: Humminbird AutoChart Live skapar detaljerat sjökort direkt i realtid.
Det finns många sjöar som inte är kartlagda, Humminbird har nu skapat en unik funktion AutoChart LIVE som kommer att underlätta för många sportfiskare. Sedan tidigare finns Humminbird AutoChart PC som gör att man kan skapa sina egna sjökort med en PC, nu tas det till ytterligare en nivå.
Tänk dig att du är ute på en sjö där inget sjökort är tillgängligt. Aktivera AutoChart LIVE och sjökortet skapas direkt på skärmen undertiden du kör. Sjökortet ritas i ditt spår och ger dig exakt information om grund toppar och branter. Det detaljerade sjökortet som skapas ger dig exakta djupkurvor och färgkonturer beroende på djupet. Behovet av att ladda upp filer till någon eller omvandla filerna i en dator är borta då sjökortet skapas direkt.

Sjökortet som skapas har samma unika funktioner som AutoChart och Lakemaster.
Justering av vattennivå
Justerbar tydlig presentation av grunda vatten
Justerbar tydlig presentation av ett speciellt djup av intresse
iPilot Link kompatibel så att MinnKota motor med i-Pilot Link kan följa de skapade djupkurvorna

Funktionen AutoChart LIVE är unik för nya ONIX och ION serierna från Humminbird och ingår i senaste programuppdateringen. Användaren registrerar sin enhet och laddar kostnadsfritt ner senaste programvaran från Humminbirds hemsida www.humminbird.com under fliken MyHumminbird. Filen sparas på ett SD kort som sedan sätts in i ett av de lediga kortfacken i enheten och programvaran installeras automatiskt. Sedan är det bara att köra igång och kartlägga sin sjö. Upp till 8 timmar kan spelas in och lagras lokalt i enheten, alternativ köper man ett AutoChart ZeroLine SD kort med en minneskapacitet som gör att man kan lagra Sveriges alla sjöar om man skulle önska. Strandlinjen på de flesta svenska sjöar finns från början inritade på grundkartan som följer med SD kortet.
Ca. priser
Programuppdatering: 0:-
ZeroLine SD kort: 995:-
Mer info: www.comstedt.se

Annons
AKTUELLT

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!