Hur kan barn och ungdomar komma ut och fiska?

Möjligheterna för barn och ungdomar att komma ut och fiska, utan sina föräldrar, är faktiskt större än någonsin.

Möjligheterna för barn och ungdomar att komma ut och fiska, utan sina föräldrar, är faktiskt större än någonsin.

Väldigt många barn och ungdomar drömmer om att fiska, men alla kommer inte ut till vattnet. På sportfiskemässan berättar Sportfiskarna om alla möjligheter som finns, även för de som inte har fiskeintresserade föräldrar.
Oscar Trowald på Sportfiskarna är ansvarig för barn- och ungdomsfisket och har med sig ungdomsambassadören Elise på stora scenen, där de berättar om hur man kan fiska både på skoltid och på fritid.
Klassdraget är ett spännande projekt där en skolklass kan få en hel uppsättning av metspön samt en instruktör från Sportfiskarna med sig på en fiskeutflykt. Spöna får eleverna dessutom behålla! När sedan sommarlovet kommer finns många olika fiskeläger  och fiskeskolor i regi av Sportfiskarna och andra samarbetspartners. Dessutom drar Rapala Cup igång när skolan slutar. Det är en arttävling för barn och ungdom upp till 16 år. Fiska upp en fisk, ta en bild och skicka in på nätet! Tävlingen går ut på att samla så många arter som möjligt. Storleken spelar ingen roll! Barn, ungdomar och vuxna! Lyssna på Oscar och Elise varje dag på mässans stora scen. Fredag kl. 12.30, lördag kl. 10.30 och söndag kl. 11.30.
Ska ni inte till mässan, men vill veta mer om detta ändå, då vänder ni er direkt till Sportfiskarna och Oscar Trowald.

 

Annons
AKTUELLT

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!