”Hur man flugfiskar” i topp på Google 2013

Det finns många som är nyfikna på flugfiske enligt google. (Foto: Sportfiskarna)

Det finns många som är nyfikna på flugfiske enligt google. (Foto: Sportfiskarna)

Google har sammanställt årets populäraste sökningar, hur man flugfiskar blev den mest ökande fråga som börjar med ”Hur man…
Att sportfiske är en av våra mest utövade fritidssysselsättningar är välkänt, att så många är nyfikna på flugfiske är därför inte direkt förvånande. Sportfiskarna har nu sammanställt ett antal tips till alla vetgiriga om hur man flugfiskar.
1. Om du är nyfiken på flugfiske kan du börja med att titta på flugfiskefilmer på nätet. Det finns mängder av filmer från hela världen som ger dig en uppfattning om vad flugfiske går ut på.
2. När du vill gå vidare och köpa en utrustning är ett komplett set i linklass 5-6, med flytande lina, ett bra allroundval. Vänd dig till en seriös redskapshandlare, eller om möjligt ta hjälp av en erfaren flugfiskare. En bra nybörjarutrustning behöver inte vara särskilt dyr.
3. Gå en kurs i flugfiske/kastteknik så lär du dig kasta rätt från början. Många redskapsbutiker anordnar kastkurser till bra priser, det finns ofta även särskilda kurser för barn.
4. Ha alltid på dig solglasögon och keps när du övningskastar för att skydda dina ögon, detta är även ett bra råd vid fiske. När man övningskastar behöver man inte heller ha en riktig fluga på linan, en garntuss är bättre.
5. De flesta fiskarter kan man flugfiska efter, exempelvis är abborre och gädda mycket roliga att fånga på fluga. Flugfiske handlar inte bara om att fiska exklusiva arter som lax och öring.
6. Gå med i en fiskeklubb för att få tips och fiskekompisar. Många fiskeklubbar har även egna fiskevatten med regnbåge eller öring.
7. Vill du utveckla ditt flugfiskeintresse kan du börja tillverka dina egna flugor. Det finns färdiga startpaket till bra priser, att binda sina egna flugor är ofta ett sätt att hålla intresset vid liv under vintern.

Man får dock säga att det tar lite längre tid att lära sig flugfiska än att exempelvis lära sig meta eller spinnfiska, men det är väl värt ansträngningen! Vill du veta mer kan du klicka på länkarna nedan som går till Sportfiskarnas sida Sportfiskewebben, en av de sidor som kommer upp när man googlar ”hur man flugfiskar”.

Flugfiskefilm med Örjan Lundholm
Nybörjartips om flugfiske på Sportfiskewebben
Tips&trix på Sportfiskewebben

Annons
AKTUELLT

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!