Hur väljer man gäddbete?

Det finns många typer av gäddbeten, som alla funkar bra. Det viktigaste för att nå framgång är att du lär känna dina beten. Fiska hellre med få, än att byta hela tiden.

Det finns mängder av gäddbeten och det kommer en strid ström av nya läckra varianter från alla leverantörer. Men nya beten är ingen garanti för succé – även om det alltid är kul med det senaste.
Många av de riktigt duktiga gäddfiskarna, som drar storgädda på storgädda, ser till att lära sig några få beten riktigt bra. De lär sig hur man fiskar beten i olika förhållanden och vilket bete passar till vilken typ av plats. Hur kan man variera invevningen för att passa gäddornas humör och trigga till hugg. För hur betet fiskas hem, är oftast viktigare än både färgen och formen.

Dessa beten och 37 gäddprylar till kan du läsa om i Fiskejournalens sommarnummer.

För oss vanliga dödliga ligger det dock närmare till hands att springa och köpa det senaste betet ihop om att nu hugger storgäddan. För visst är det kul med nya läckra beten. I Fiskejournalens sommarnummer presenteras en uppsjö av nya gäddbeten. Det översta betet på bilden är McMio Fast Sink från Svartzonker, ABU Garcia. Den sjunker snabbare än sin tvilling McMy och fiskar ner mot 2-4 meter. Den har en lätt rullande gång som är effektiv med vevstopp.
Den färgskimrande Rapala X-Rap Subwalk från Normark hänger fint i vattnet. Den fiskas precis under ytan i vida svänger från höger till vänster. Sist men inte minst har vi det klassiska skeddraget som funkar fint i de flesta vatten.
Detta Jak skeddrag har en speciell huggpunkt i form av en glaskula mitt i skeden. Finns i fyra storlekar och tio färger hos Huntyard Berras. Alla dessa beten och 37 gäddprylar till, kan du läsa om i Fiskejournalens sommarnummer som finns i butik nu.

Annons
AKTUELLT

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!