Intensivt på scenen i år

Älvräddarnas välgörenhetsauktion är ett av de mer populära inslagen på scenen. Där kan man fynda och göra nytta samtidigt. (Foto: Morgan Fihn)

Älvräddarnas välgörenhetsauktion är ett av de mer populära inslagen på scenen. Där kan man fynda och göra nytta samtidigt. (Foto: Morgan Fihn)

I år står både ministrar, fiskekändisar och vanliga kändisar på sportfiskemässans stora scen. Men även gamla favoriter återkommer, som Älvräddarnas välgörenhetsauktion, information från Sportfiskarna samt mängder av fisketips och äventyrsberättelser.
Det är, som tidigare år, Fiskejournalen som håller i stora scenens scenschema. I år har trycket från alla som vill stå på scenen har varit överraskande stort.
– De första åren vi hade hand om scenen fick vi söka med ljus och lykta efter bra inslag till scenen. I år hade vi så mycket att välja på att vi var tvungna att sålla, säger Maria Ålander, scenansvarig på Fiskejournalen.
I och med att det är valår, har även mässans ledning passat på att bjuda in politiker till mässan.
– Vi kan nog hoppas på en och annan toppolitiker, säger Agneta Brunell, mässansvarig.

Hela schemat släpps onsdag 12 feb
I år är också tanken att schemat på scenen ska vara klart långt i förväg.
– Vi har sett tendenser till att mässbesökarna allt oftare planerar sin mässdag i förväg. De droppar inte längre in till något slumpmässigt som händer på scenen, utan vet exakt vem och vad de vill titta på, säger Maria Ålander.
Mässans schema kommer du att hitta på Sportfiskemassan.se och Fiskejournalen.se från och med onsdag nästa vecka.

Annons
AKTUELLT

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!