Jaktia öppnar ny konceptbutik i Svängsta

jaktia_webbVåren 2014 öppnar Jaktias nya specialistbutik mitt i fiskeriket i Blekinge. Jaktia Svängsta öppnas i samarbete med Jan Hensche och Tero Jönsson som har en lång och gedigen jakt- och fiskeerfarenhet och är välkända inom jägar- och skyttekåren i Blekinge. Jan, som blir butikschef, är idag aktiv inom Svenska Jägarförbundet i Blekinge och som skytteledare. Tero är entreprenör inom tillverkningsindustrin sedan många år. Den nya Jaktiabutiken får rejäla avdelningar för både jakt, vapen, sportfiske, hund och fritid på ca 500 m2.
– Vi har fått ett superläge mitt i Svängsta och är rejält laddade för att kunna ta väl hand om regionens alla jägare och övriga kunder som gillar jakt, fiske och uteliv, menar Lars Martinsson, Jaktias VD. Jaktia visar sedan flera år tillbaka upp en starkt växande distribution genom nya butiker runt om i landet.
– Det känns mycket bra att vi nu även är representerade i Blekinge. Vårt nära samarbete med de mest erkända varumärkena, vår långa erfarenhet, vår kunskap och service via butikerna är kärnan i Jaktias verksamhet berättar Lars vidare.
Förutom jakt, vapen och sportfiske erbjuder den nya Jaktiabutiken i Svängsta även jägarexamenskurser, jaktresor och vapenreparationer.
– Jaktias Jägarskola är en intensivkurs under 4 dagar som alla våra Jaktiabutiker kan erbjuda och som mynnar ut i en jaktlicens.
Lars berättar att vi kommer att få se mer av Jaktia i framtiden, målet är att växa till minst 50 specialistbutiker i Sverige.
– Vår ambitionen är att fortsätta etableringen på orter där Jaktia idag inte är representerade och välkomnar flera franchisetagare, avslutar Lars Martinsson.
Jaktia som omsätter ca 250 miljoner är Sveriges största jakt/sportfiske/outdoor kedja med 32 butiker över hela landet. Läs mer på www.jaktia.se

Annons
AKTUELLT

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!