Jättegädda och monstergös på samma pass

Dagens största fisk var en 121 centimeter lång gädda på 12.1 kilo. Innan den visade sig i ytan trodde Tommy att han krokat sitt livs största gös. Foto: Tommy Blomander

Tommy Blomander hade minst sagt ett hett fiske i fredags. Upp kom både gäddor och gösar i tungviktsklassen och när dagen var till ända kunde han glädjas åt två fantastiska toppfiskar.

Redan vid tredje nedsläppet dök ett fint eko upp på skärmen i Tommys fiskekajak. Fisken stod på sex meters djup och behövde inte mer än 15 sekunder för att hugga. Det visade sig vara en välmatad gös på 91 centimeter som vägde hela 9120 gram.

Foto: Tommy Blomander

Fisken högg på en provjigg från Storm och två nedsläpp senare var det dags för nya spöböj. Betet hade bytts till en Storm joker vert 6″ och det försiktiga hugget följdes upp av tunga ryck.
– Jag trodde jag hade på min livs gös ända tills jag såg fisken, berättar fångstmannen på sin blogg.
Upp kom istället en riktig praktgädda på 121 centimeter och 12.1 kilo.

Fiskelyckan fortsatte och innan kajaken drogs upp hade ytterligare två gäddor över 100 centimeter synat ytan.

Tommy och dagens näst största gädda på 111 centimeter. Foto: Tommy Blomander

Förutom de många gäddorna bjöd dagen på ytterligare en gös över 85 centimeter.

Läs mer om Tommys drömfiske här.

Hans Hällman

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Sensationellt störfynd i Lysekils hamn

Den stör som i våras flöt omkring i Lysekils hamn har nu artbestämts. DNA-analys från Göteborgs universitet visar att fisken var en europeisk stör, vilket gör fyndet högintressant eftersom arten är extremt ovanlig i våra vatten.

Jättelångor från Vesterålen

Långafisket utanför Vesterålen är glödhett just nu. Flera enorma fiskar har nappat och guiden Christian Karlsson fick nyligen själv kämpa upp en bjässe på 170 centimeter och 27 kilo!

Alla världens havsbottnar ska kartläggas

Under den nyligen avslutade havskonferensen i New York skänktes 18,5 miljoner USD för att påskynda kartläggningen av havens bottnar. Det har lett till målsättningen att alla marina bottnar ska vara kartlagda år 2030. Stockholms universitet blir ett av fyra centrum för forskningen.

Spinnfiskad drömgädda från Storsjön

Tobias Thegström hade kämpat i över åtta år för att fånga en tiokilosgädda. I söndags kom belöningen i form av hans livs skönaste ”bottennapp”. Läs här Tobias egen berättelse om när han krokade sin drömfisk.

Öringen trivs i Buskhyttebäcken

En undersökning av Buskhyttebäcken visar att de senaste årens fiskevårdande insatser har varit lyckade. Höstens återintroducerade öringar har redan hunnit reproducera sig!

Vilma leder Artjakten

Vilma Örnskov leder just nu Artjakten, sommarens stora sportfisketävling för barn och ungdomar. Tävlingen går ut på att man ska försöka få så många olika fiskarter som möjligt. Här har Vilma tagit ledningen med råge. Det har gått 26 dagar i skrivande stund av tävlingen och Vilma har redan fångat 39 fiskarter! Hon har bland

Efterlysning av sportfiskare till tonfiskprojekt

Har du erfarenhet av storviltsfiske och drömmer om att fånga en tonfisk på ”hemmaplan”? I så fall är du välkommen att kontakta forskaren Brian MacKenzie, som nu planerar hur tonfiskar på danskt vatten ska infångas och märkas.

Asp tjuvfiskas i Fyrisån

Upsala Nya Tidning rapporterar om att Upplands landskapsfisk – den rödlistade aspen – fiskas mitt i centrala Uppsala. Nu efterlyses tydligare regler för att stoppa det olagliga fisket.  
Annons

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!