Jättegädda och monstergös på samma pass

Dagens största fisk var en 121 centimeter lång gädda på 12.1 kilo. Innan den visade sig i ytan trodde Tommy att han krokat sitt livs största gös. Foto: Tommy Blomander

Tommy Blomander hade minst sagt ett hett fiske i fredags. Upp kom både gäddor och gösar i tungviktsklassen och när dagen var till ända kunde han glädjas åt två fantastiska toppfiskar.

Redan vid tredje nedsläppet dök ett fint eko upp på skärmen i Tommys fiskekajak. Fisken stod på sex meters djup och behövde inte mer än 15 sekunder för att hugga. Det visade sig vara en välmatad gös på 91 centimeter som vägde hela 9120 gram.

Foto: Tommy Blomander

Fisken högg på en provjigg från Storm och två nedsläpp senare var det dags för nya spöböj. Betet hade bytts till en Storm joker vert 6″ och det försiktiga hugget följdes upp av tunga ryck.
– Jag trodde jag hade på min livs gös ända tills jag såg fisken, berättar fångstmannen på sin blogg.
Upp kom istället en riktig praktgädda på 121 centimeter och 12.1 kilo.

Fiskelyckan fortsatte och innan kajaken drogs upp hade ytterligare två gäddor över 100 centimeter synat ytan.

Tommy och dagens näst största gädda på 111 centimeter. Foto: Tommy Blomander

Förutom de många gäddorna bjöd dagen på ytterligare en gös över 85 centimeter.

Läs mer om Tommys drömfiske här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Gratis betesbyggarkurs för ungdomar

Vägen till ett fiskeintresse kan se ut på många sätt, och ett är att släppa lös kreativiteten. Med start i morgon är ungdomar i Stockholmstrakten välkomna till Sticklingegården på Lidingö där betesbyggnad står på programmet.

Värmehandskar för kalla fiskepass

De nya värmehandskarna Kiruna Nevercold är sportfiskarens bäste vän under köldslagna fiskepass. Med en knapptryckning ställer du värmen på behaglig nivå så du kan lägga all fokus på fisket. Det spelar ingen roll vilket fiske du bedriver under den kalla årstiden – att hålla värmen är alltid A och O för ett lyckat fiskepass. Inte

Småvar fångad i Öresund

I lördags fångade Thomas Pihl en sju centimeter lång småvar under ett torskfiske i Öresund. Arten är mycket ovanlig i området och har inte registrerats sedan 1905.

Isfiskare drunknad

En 47-årig man drunknade i lördags under ett isfiske i sjön Norrviken, norr om Stockholm.

Enorm havsöring på abborrjigg

När Jesper Ekberg landfiskade i Kalmarsund var abborrarna som bortblåsta. Men den lätta utrustningen fick ändå bekänna färg då ett våldsamt hugg följdes av vilda rusningar. Hade ännu en gädda attackerat den lilla jiggen? Nej, men en urstark havsöring på 6,65 kilo!

Sveriges kustlinje kartlagd

Bilden av Sveriges 4800 mil långa kustlinje är nu mer tillförlitlig än någonsin. Lantmäteriet och Sjöfartsverket är nämligen klara med den kartläggning som inleddes 2005.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!