Jättelångor från Vesterålen

Christian Karlsson med en av de drömlångor som bjudit på härliga kamper den senaste veckan. Foto: Nordic Sea Anglers

Långafisket utanför Vesterålen är glödhett just nu. Flera enorma fiskar har nappat och guiden Christian Karlsson fick nyligen själv kämpa upp en bjässe på 170 centimeter och 27 kilo!

Christian, som är guide på Nordic Sea Anglers camp i Vesterålen, tog sin drömlånga på en av de långturer som de senaste veckorna gett enorma mängder torsk.
– Alla turer ut till vår nya fiskeplats har levererat på ett sätt jag aldrig varit med om. Området är stort och vi har funnit riktiga guldkorn som inte ens finns med på sjökortet. En topp som vi döpt till V-berget har de senaste turerna levererat ett galet torskfiske. Under den första turen hade vi fem torskar över 20 kilo i båten och redan då visste jag att vi skulle komma tillbaka för mer. Vad vi inte visste då var att enorma långor härjar längs djupkanterna.

Johan med en grann torsk på 25,5 kilo. Foto: Nordic Sea Anglers

Det upptäcktes däremot med besked under en senare tur.
– Efter en drift från en topp på 80 meters djup small det ordentligt på jiggarna och vi hade plötsligt en trippeldrillning med stor fisk. Det slets i båten och i ytan möttes vi av tre långor i mycket stort format. Den största vägde 20 kilo! Vi hade några fler kontakter i slutet av driften och jag frågade om vi skulle ta fler långor –  och fick ett rungande JA till svar! Efter ett flertal drifter på samma kant hade vi fightat oss trötta på stora långor och en torsk på 20 kilo. Störst var Jaris knökfeta långa på 147 centimeter och 26 kilo, berättar Christian.

Foto: Nordic Sea Anglers

När gästerna fick så mycket fisk blev det förstås svårt för Christian att få tid till eget fiske. Men när chansen dök upp så tog han den!
– Då gästerna hämtade andan passade jag på att släppa ner mina grejer. Efter att ha tappat ett par långor på min Crazy Daisy i färgen ”Rainbow” small det snart till direkt på ett nersläpp. Kampen var riktigt tuff och jag försökte hålla masken när jag pumpade upp fisken för att inte avslöja hur tung den egentligen var. Men det gick inte och flåsandet avslöjade mig.

”Uppe i ytan växte det fram en enorm fisk!”

Uppe i ytan växte det fram en enorm fisk! En 170 centimeters långa kom in över relingen och den var riktigt tung. Fisken vägde 27 kilo och är den största långan hittills på Nordic Sea Angling. Det kändes helt osannolikt men ändå inte. I slutet av dagen hade nämligen platsen levererat mellan 15-20 stora långor där alla vägde över 10 kilo med toppfiskar på 27, 26, 20 kilo. Den här dagen var det minst sagt långornas tur att visa upp sig!

6
Visa bildspel

/
...
Visa mer

För att få en bild av vad som händer nere i djupet har Christian bestyckat sin undervattenskamera med en jigg. Här kan ni se resultatet!

 

Tack för rapporten och grattis till alla fina fiskar!

Hans Hällman

 

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Flugfiskade harr – fick lake!

Jonathan Johansson fick en minst sagt ovanlig bifångst när han nyligen fiskade storharr i Finnmark. Den lilla nymfen slöks av en glupsk lake, som efter ett par snabba bilder fick simma tillbaka.

Säsongens surströmming bör ätas med måtta

I dag är det surströmmingspremiär och många har längtat efter att få öppna de jästa burkarna. Och visst måste man få njuta. Men unga entusiaster bör undvika strömming resten av året med hänsyn till höga halter av PCB och dioxin, menar Livsmedelsverket.

Positiva tongångar om Västerhavet

Visst är det lätt att bli orolig över alla dystra rapporter om havets tillstånd. Finns det inget att glädja sig åt? Jodå, flera insatser har fått önskat resultat och havet är friskare än många tror, menar två tunga experter inom havsmiljö.

Envishet gav megagös

Den duktiga predatorfiskaren David Jonsson fick nyligen en enorm gös under ett pelagiskt prickskytte. Fisken vägde 9,86 kilo och högg efter 17 timmars fiske!

Svenskfångad tonfisk såld i Göteborg

I tisdags morse såldes en blåfenad tonfisk på fiskauktionen i Göteborg. Fisken hade fångats dagen innan och budgivningen blev historisk – för första gången på över 50 år såldes blåfenad tonfisk som landats av en svensk båt.

Regnbågar på rymmen fiskas i Storsjön

Tusentals regnbågar tros ha rymt från en odling i södra Storsjön. Arten hör inte hemma i systemet och kan påverka öringen negativt. Därför välkomnar nu Länsstyrelsen i Jämtland att de snarast fiskas upp.

Sportfiskarna söker nya medarbetare

Har du lust att bli ungdomsansvarig i Malmö eller projektledare för Sportfiskarnas satsning med att få fler barn och ungdomar att börja fiska? I så fall finns det nu två spännande tjänster att söka.

Temadag om vattenvård och flugfiske

Hur skapas förutsättningar för välmående vattendrag och starka öringbestånd? Det och mycket annat kommer att diskuteras den 10 september då Tranås Energi bjuder in till en fullspäckad temadag. Deltagarna får bland annat besöka Visskvarns kraftstation och lyssna på föredrag av fiskeprofilen Johan Klingberg och Sportfiskarnas biolog Mattias Larsson.
Annons

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!