Josefine slår till igen!

Josefines med sin megagädda på 121 centimeter. Foto: Josefine Kuusisto

För ett år sedan inledde Josefine Kuusisto issäsongen med en enorm gädda på 123 centimeter. I går visade hon att takterna sitter i. Ett försiktigt hugg följdes upp av flera vilda rusningar och till slut kunde hon lyfta upp en präktig pjäs på 121 centimeter och 13,9 kilo!

Gårdagen inleddes segt för Josefine och allt tydde på att det skulle bli en svårfiskad dag. Passets andra fäll kom mitt på dagen efter att en pelagiskt placerade mört attackerades ett par meter under isen. Linan stod helt still när Josefine kom fram till hålet.

”plötsligt blev det riktigt tungt och den stack iväg i en vild rusning”

– Jag kände lite lätt på linan och märkte att det var tungt. Sedan började linan rulla ut i snabbt takt och då satte jag mothugget. Till en början kändes fisken inte så stor, men plötsligt blev det riktigt tungt och den stack iväg i en vild rusning. Flera rusningar följde och jag fick sätta hård press för att få in lite linan. Men till slut var fisken under hålet och kunde landas. Efter en snabb mätning och vägning fick den simma tillbaka. Gäddan var 121 centimeter lång, vägde 13,9 kilo och hade en omkrets på 59 centimeter. Äntligen släppte det efter alla bompass. Det visar att allt slit lönar sig!

”allt slit lönar sig!”

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en fantastisk fisk. Den var bara två centimeter kortare än fjolårets megafångst på 123 centimeter. Snacka om snygg uppföljning!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Bildspel: Sportfiskemässan i Stockholm

Är du sugen på att se de coolaste fiskebåtarna, den hetaste utrustningen och en massa balla beten? I så fall är du inte ensam. När Sportfiskemässan slog upp portarna i går kom rekordmånga besökare.

Film om fiskets tjusning

Varför fiskar vi egentligen? Svaret på den frågan kan naturligtvis variera. Men för vännerna i Wide Open Outdoor Film handlar det om betydligt mer än att landa stora fiskar. I den nysläppta filmen ”We are Fishermen – Backyard Session” bjuder de på störtsköna klipp om fiskets tjusning.

Svenskt bete på amerikansk topplista

När den anrika fisketidningen Field & Stream utser årets hetaste beten finns Headbanger Shad med på listan. Att det svenska betet faller storgäddorna i smaken visste vi, men tydligen får det även den nordamerikanske gäddsläktingen muskie att gapa stort.

Monsterhugg med Martin och Marko

Hissnande historier utlovas när Martin Falklind och Marko ”Markoolio” Lehtosalo ska berätta om sina gemensamma fiskäventyr. Sportfiskemässans publik kommer att bjudas på förstklassig underhållning med godbitar från både Abborrträsk och den grönländska vildmarken!

Olaglig trålning filmad i Öresund

Trålning i Öresund har varit förbjudet i över 80 år och anses vara en av förklaringarna till att torskbeståndet är förhållandevis starkt. Men nu avslöjar Greenpeace att långt ifrån alla respekterar förbudet. På en månad dokumenterades sex trålningar efter lektorsk. I ett av fallen klipptes trålen av mitt framför kameran.

Kritiserad nätdispens i Sommen dras tillbaka

Sommens rödingar och andra fiskar ser ut att slippa de extra stora nät som en yrkesfiskare nyligen fått godkända av Sommens fiskevårdsområde. Dispensen har nämligen dragits tillbaka efter stark kritik.

Fiskekajaken KingFisher – delbar och jetdriven

Nya fiskekajaken KingFisher sticker ut ur mängden när man tittar på 2018 års kajaknyheter. Nu avslöjar Richard Öhman, grundaren bakom företaget Point 65 hemligheterna bakom den nya tvådelade fiskekajaken. Fiskekajaktrenden verkar inte ha ebbat ut än, den verkar snarare hetare än någonsin. Friheten att enkelt och smidigt ta sig fram och fiska i vilket vatten

Drömdubbel från Sørøya

De senaste dagarna har stortorskarna kommit upp i rask takt runt Sørøya. Allra störst fiskelycka har Christian Durup haft – då han på kort tid fick två megatorskar som tillsammans vägde över 80 kilo!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!