Kävlingeån levererar

Trots värsta vintern i mannaminne, även i Skåne, så går det att fiska i Kävlingeån. Och det världsberömda storgäddevattnet levererar!
Oskar Hammarstedt från Södra Sandby är ett riktigt gäddfreak. Så pass att han tältar vid Kävlingeån för att vara på plats när fisket är hett. Hett är det i början av mars, även om nordanvindarna ännu blåser kalla.
Den 9 mars var Oskar på plats med sitt flugspö, apterat med en 25 centimeters svart/röd flashfluga. Efter att ha fiskat av bara 20-30 meter ser Oskar hur det rycker till i linan vid ett stopp i intagningen. Han drar till rejält och den sitter!
Fajten blir tuff och landningen svår, eftersom det är is i vattenbrynet, men till slut lyckas Oskar hasa upp en fin gädda på 105 centimeter och 8,9 kg. Nytt pers med två centimeter!
Det gäller att hänga i när fisket är bra så framåt kväll kryper Oskar in i tältet sedan han laddad ordentligt med Bullens pilsnerkorv.
Det blev lite dåligt med nattsömnen, men det berodde inte på kylan utan mera på att traktens gäss och svanar höll konsert det mesta av tiden.
Dagen därpå hann Oskar landa fyra skapliga gäddor före lunch, innan hugget med stort H infann sig. Den här gäddan var faktiskt ännu större. Det blev en ny puff uppåt av pb:et med två centimeter. Gäddan var dessutom duktigt välfödd – en riktig kävlingegris som vägde 11,3 kg vid en längd av 107 centimeter.
Svenne Andersson

Oskar med nytt personbästa på gädda. 107 välgödda centimeter, bärgade ut vintriga Kävlingeån.

Oskar med nytt personbästa på gädda. 107 välgödda centimeter, bärgade ut vintriga Kävlingeån.

Annons
AKTUELLT

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!