Keps till Halmstad

Fredrik Huttunen knäckte till slut koden. Båtmotorn användes för att ”puffa” båten och öka hastigheten på driften.

Efter ett omväxlande fiske knäckte Fredrik Huttunen till slut flundra-koden. Ett flertal fiskar fångades och återsattes. Fredrik anmäler en av dom till Release ´em.
Efter en veckas regn var Fredrik Huttunen och hans vän Fredrik Schmiterlöw rejält sugna på att känna hälleflundornas tyngd. Vädret i Havöysund hade gäckat dom och när väl fisket kunde börja gjorde hälleflundrorna likaså. Fredrik gnuggade geniknölarna och kom fram till att drifterna var för långsamma. Motorerna användes för att ”puffa” båten stötvis och detta visade sig vara en vinnande taktik.
– Vi flyttade oss till en kant på 40 meters djup som jag fått för mig kunde vara givande, och redan vid andra ”puffen” så small det på! Glädjen spred sig fort i båten och efter några minuters hård press på fisken landade jag en flundra på 85 centimeter, berättar Fredrik.

Flundran fick givetvis simma tillbaks, vilken är själva grundtanken med projektet. Release ´em går ut på att sprida tänket ”bevara hälleflundran”. Regler och anvisningar är enkla. Ta en bild vid fångsttillfället, till exempel när du återsätter eller drillar din flundra. Gå in på Fiskejornalen.se och anmäl din bedrift, så skickar vi den coola trofékepsen kostnadsfritt. När året är slut kommer vår jury att gå igenom samtliga bidrag för att kora en Flundrakung och Flundradrottning. Som bevis på vår uppskattning för förtjänstfullt bevarandetänk skickar vi ett fiskepaket samt en hälleflundrastjärt!
Nytt för i år är att du kan föreviga din återsatta fångst. Du får möjlighet att beställa en unik reproduktion av hälleflundrastjärten i samarbete med Fiskkonservator.se
För mer information. Kicka här.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!