Klara färdiga Fish Fight

Brolle gillar hållbart fiske. Foto: Robert Jonsson

Brolle dissar dumpning. Foto: Robert Jonsson

Fler artister kräver stopp för dumpning av fisk. Nu engagerar sig Brolle i Fish Fight-kampanjen.
Bilden av Brolle sitter kvar på många näthinnor efter Melodifestivalen. Med låten 7 days and 7 nights gick han till final i Globen, efter att ha sopat banan i Göteborg. Den 20:e april släpps dessutom nya albumet Burned by the Fire, så idolen från Boden har bråda dagar.
När Brolle inte står på scen är chansen stor att han i stället svingar ett spö. Fiske har alltid spelat en viktig roll i Brolles tillvaro, och när vi berättade om Fish Fight-kampanjen var det självklart att ställa upp.
– Det är skrämmande när yrkesfiskare dumpar för att få upp priset, säger Brolle. Ännu värre är det när lagarna säger att man måste dumpa.

Norge har fattat
Brolle gick natur- och viltvårdslinjen på naturbruksgymnasiet i Kalix, och redan där fick han upp ögonen för problemet med dumpning. Miljoner ton fisk slängs varje år, ofta som en direkt konsekvens av regelverket.
– Norge är ett land som ligger långt före oss i utvecklingen, säger han. De förbjöd utkast för länge sen. Det är helt tokigt att det får fortsätta.
Därför står Brolle bakom kravet på ett europeiskt förbud mot att slänga fisk. Tidigare i veckan rapporterade vi att även Mikkey Dee från Motörhead stöder Fish Fight-kampanjen, och Brolle tycker det är kul att musiker tar ställning.
– Fler svenska artister borde engagera sig i frågor som gäller natur, fisk och viltvård, säger han. Klara färdiga Fish Fight!
Läs mer om hur du kan delta genom att klicka här.

Erik Kohlström

Annons
AKTUELLT

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!