KlassDraget går i full fart

Sportfiskarna fixar fiske på schemat! (Foto: Jonas Jörneberg)

Sportfiskarna fixar fiske på schemat! (Foto: Jonas Jörneberg)

Sportfiskarnas fortsatta storsatsning på projekt KlassDraget ser redan i halvtid ut att bli en succé. Inför sommarlovet har glädjande nog hela 220 anmälningar inkommit.
Detta innebär att omkring 5000 barn hittills upplevt en heldag i naturen med att prova på mete eller pimpelfiske – en insats som förbundet och de genomförande medlemsklubbarna har all anledning att känna sig riktigt nöjda över. Det ambitiösa målet är att totalt genomföra 300 KlassDrag runt om i Sverige under 2014.

Fortsätt ansöka!
Ännu är projektet emellertid inte i mål. Förbundets ungdomskonsulenter hoppas nu på en stark ström av anmälningar från rutinerade och nya klubbar inför höstens fiske. Inte minst hade det varit kul och viktigt med fler KlassDrags-klubbar från de sydligare distrikten. Projektet har i nuläget sin tydliga förankring i norra och mellersta Sverige. För en ytterligare expandering av projektet under kommande år krävs ännu fler genomförande klubbar runt om i landets alla hörn.

KlassDraget – enkelt att genomföra
För den som inte känner till KlassDraget bör nämnas att konceptet är enkelt. En medlemsklubb och en klasslärare skriver en gemensam ansökan till förbundet. En uppsättning spön och infomaterial skickas sedan till skolan eller klubben. En trevlig gemensam fiskedag anordnas, varefter barnen får behålla sina spön. Klubbarna får efter redovisning en ersättning om 1000 kronor per KlassDrag, som kan investeras i klubbverksamheten. KlassDraget är ett projekt alla vinner på – inte minst barnen!
www.sportfiskarna.se

Annons
AKTUELLT

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt

Vildlaxen hindras av Skellefteå Kraft

En rad kraftverk som ägs av Skellefteå Kraft begränsar vildlaxens utbredning i flera Norrlandsälvar. Det framgår av Sportfiskarnas granskning av bolagets verksamhet. Hårdast kritik får Hednäs kraftstation i Åby älv. – För ett elbolag som ofta framhäver sin miljöprofil borde en utrivning egentligen vara ett lockande alternativ, menar Sportfiskarnas laxexpert Glenn Douglas.

Så ismetar du storgäddan – 10 heta tips!

Är du sugen på att ismeta grov gädda och behöver lite hjälp på traven? Här kommer Fredrik Lindhs tio bästa tips på hur du fångar riktigt stora gäddor. Funkar de? Helt klart! Förra säsongen fick Fredrik tio gäddor över tio kilo, varav två mätte en bra bit över 130 centimeter!

Ny bok om torrflugefiske

Nu är det högsäsong! I alla fall om du frågar en flugbindare. Trådrullehållarna går varma under den här delen på året och vad passar då bättre än en ny lärorik bok som berör ämnet? Flugfiskeprofilen Johan Klingberg är aktuell med sin bok Torrflugefiske – dagsländor, som beskriver fisketeknik, insekter och flugor på ett nytt, unikt sätt.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!