Lååång gädda från norr

Vi vet ju alla att i Norrland är allting längre – men man trodde väl knappt att dom kunde visa upp 132 centimeter långa gäddor. Men, men – det är precis vad Team Mieko Norr har rapporterat in.
Så här rapporterar S-O Larsson om Mieko-teamets framgångsrika fiske:
”Team Mieko Norr har satsat hårt på vårens fiske i Norrbottens gäddvatten. De har upplevt fisket som relativt trögt med två fiskar över 10 kg innan det lossande i helgen. Robin Utbys tog en monstergädda på hela 132 cm och 14,21 kg. Gäddan var utlekt och mager, hade den tagits innan leken med någon rejäl betesfisk i magen hade vikten varit svindlande…
– Vid andra driften över den heta platsen tacklade jag om till en skrikig Mieko Predator 28. Redan vid andra kastet tog det tvärstopp och följdes av fina gungningar som fick adrenalinet att pumpa och pulsen skenade. Jag satte kraftig press på fisken men den verkade inte påverkas av det.
Gäddan stod kvar vid botten ett bra tag innan fiskekompisen David kunde håva den.
-Jag skall ta den i höst igen, så får vi se vad den väger, avslutar Robin med ett flin.”
Läs mer på www.storfiskarna.com.
Svenne Andersson

Robin Utbys med den oerhört långa, men magra gäddan som noterades för 132 centimeter.

Robin Utbys med den oerhört långa, men magra gäddan som noterades för 132 centimeter.

Annons
AKTUELLT

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Gratis betesbyggarkurs för ungdomar

Vägen till ett fiskeintresse kan se ut på många sätt, och ett är att släppa lös kreativiteten. Med start i morgon är ungdomar i Stockholmstrakten välkomna till Sticklingegården på Lidingö där betesbyggnad står på programmet.

Värmehandskar för kalla fiskepass

De nya värmehandskarna Kiruna Nevercold är sportfiskarens bäste vän under köldslagna fiskepass. Med en knapptryckning ställer du värmen på behaglig nivå så du kan lägga all fokus på fisket. Det spelar ingen roll vilket fiske du bedriver under den kalla årstiden – att hålla värmen är alltid A och O för ett lyckat fiskepass. Inte

Småvar fångad i Öresund

I lördags fångade Thomas Pihl en sju centimeter lång småvar under ett torskfiske i Öresund. Arten är mycket ovanlig i området och har inte registrerats sedan 1905.

Isfiskare drunknad

En 47-årig man drunknade i lördags under ett isfiske i sjön Norrviken, norr om Stockholm.

Enorm havsöring på abborrjigg

När Jesper Ekberg landfiskade i Kalmarsund var abborrarna som bortblåsta. Men den lätta utrustningen fick ändå bekänna färg då ett våldsamt hugg följdes av vilda rusningar. Hade ännu en gädda attackerat den lilla jiggen? Nej, men en urstark havsöring på 6,65 kilo!

Sveriges kustlinje kartlagd

Bilden av Sveriges 4800 mil långa kustlinje är nu mer tillförlitlig än någonsin. Lantmäteriet och Sjöfartsverket är nämligen klara med den kartläggning som inleddes 2005.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!