Landfångad megaborre på spinnare!

Mohamads hand bredvid gårdagens drömabborre. - Jag har aldrig sett en så stor abborre i hela mitt liv, konstaterar den glada fångstmannen. Det är det inte många som har! Foto: Mohamad Hamid

Ännu en gång har Rögle dammar levererat en fisk av monsterkaliber. Den här gången var det Mohamad Hamid som lyckades lura en synnerligen välväxt abborre i damm nummer fem. Den 50 centimeter långa fisken föll för en spinnare och tvingade ner vågen till hela 2,36 kilo!

Gårdagens fantastiska fångst föregicks av ihärdigt regnande. Nederbörden var så riklig att Mohamad fick inleda fisket med att söka skydd i över en timme. Men så fort regnet minskat verkade förutsättningarna lovande, med mycket fisk som jagade i ytan. Ingen ville dock hugga på varken Mohamads eller hans kompis bete, och när tillsyningsmannen tipsade om en jätteabborre i damm nummer fem begav sig vännerna dit i hopp om storhugg.
– Vi gick runt hela dammen och testade olika beten. Men ingen av oss fick minsta nafs. Till slut provade jag en Asp-spinnare som jag fått av min kompis Haris. Jag ställde mig längst ut på en brygga och kastade rakt ut i sjön.

”Spinnaren sjönk till botten och efter några vevtag kom ett våldsamt hugg”

Spinnaren sjönk till botten och efter några vevtag kom ett våldsamt hugg. Jag förstod direkt att jag hade fått en riktigt stor fisk, men var osäker på om det var en abborre. Jag visste att det också fanns stora sutare i dammen och även fina gäddor. Fisken stack iväg i flera rusningar och kämpade riktigt bra innan den till slut gav med sig.

”När den kom in mot bryggan såg vi att det var en abborre. Då blev jag överlycklig!”

När den kom in mot bryggan såg vi att det var en abborre. Då blev jag överlycklig! Jag hade aldrig sett en så stor abborre tidigare och blev plötsligt rädd för att jag skulle tappa den. Men flera personer kom framrusande och hjälpte till med håvningen, så allt gick bra. När jag såg fisken på avkrokningsmattan kändes det nästan overkligt. Mitt tidigare personrekord låg på drygt ett kilo och den här fisken var helt enorm! När vi såg att den vägde 2,34 kilo var lyckan total, berättar Mohamad.

Efter ett par snabba bilder släpptes fisken fri. Kampen hade tydligen inte gett några större spår eftersom den snabbt gav sig iväg mot botten igen.

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Vi gratulerar Mohamad till en mäktig fisk!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Lax undgår könsmognad

Genom genetiska ingrepp har norska forskare hindrat lax från att utveckla könsceller. I ett uppföljande försök har samma forskarteam nu sett att inga av dessa laxar utvecklar könsmognad, trots manipulering med ljus och temperatur. Resultatet välkomnas, då målet är att få odlad lax att undgå könsmognad.  

Sportfiskare rapporterar om fiskars hälsa

Har du sett sjuk, skadad eller död fisk under årets fiskepass? I så fall vill Statens veterinärmedicinska anstalt att du rapporterar dina iakttagelser. Sportfiskare kan på så sätt bidra med värdefull information när fiskarnas hälsa nu kartläggs.

Mängder av spökredskap uppfiskade i Norge

Nyligen avslutades en lyckad expedition, som syftade till att befria det norska kustvattnet från förlorade fiskeredskap. Insatsen resulterade bland annat i att 850 nät och 150 krabbtinor kunde plockas upp.

SM i gädda avgjordes i tät slutstrid

I dag gjorde tio team upp om den åtråvärda segern i SM i gädda – Catch with Care Sportfishing Masters 2017. Tävlingen avgjordes i Nyköpings skärgård och den direktsända kampen blev en nervpirrande holmgång. Eftermiddagens slutspurt blev avgörande och när båtarna vände hem hade team Jiggar.nu lyckats allra bäst.

Fusk med svensksåld tonfisk

Stockholms miljöförvaltning har avslöjat att butiker sålt tonfisk som behandlats för att se rödare och färskare ut. Att äta för gammal tonfisk kan ge histaminförgiftning – något som kan vara mycket allvarligt.

Rafflande slutspurt i SM i gädda

Många av Sveriges duktigaste gäddfiskare har under året kämpat om en exklusiv finalplats i SM i gädda – Catch with Care Sportfish Masters. I helgen avgörs tävlingen under festliga former i Nyköping. I morgon ska de tio högst placerade teamen från de första två finaldagarna göra upp om den åtråvärda titeln. För alla som inte kan följa

ICE HELIX – Humminbirds satsning på isfiske

Teknikföretaget Humminbird har nyligen släppt två ekolod lagom till vinterns stundande ispass. ICE HELIX-serien är fulladdad med nyutvecklad teknik som säkert kan falla många isfiskare i smaken.

Fiskade tillsammans med 3-åring – fick monstergädda

Att fånga en av årets största gäddor är en dröm för många. Och att få uppleva det tillsammans med sin treårige son – som dessutom håvar fisken – gör ju inte saken sämre. Här kommer Christoffer Svenssons egen berättelse om gårdagens oförglömliga drömfiske på Vänern!

Deppiga fiskar kan ge nya läkemedel

Depression drabbar många djurgrupper – och fiskar är inget undantag. Amerikanska forskare är nu i full gång med att studera deprimerade zebrafiskar i hopp om att kunna utveckla antidepressiva läkemedel.
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!