Landfångad megaborre på spinnare!

Mohamads hand bredvid gårdagens drömabborre. - Jag har aldrig sett en så stor abborre i hela mitt liv, konstaterar den glada fångstmannen. Det är det inte många som har! Foto: Mohamad Hamid

Ännu en gång har Rögle dammar levererat en fisk av monsterkaliber. Den här gången var det Mohamad Hamid som lyckades lura en synnerligen välväxt abborre i damm nummer fem. Den 50 centimeter långa fisken föll för en spinnare och tvingade ner vågen till hela 2,36 kilo!

Gårdagens fantastiska fångst föregicks av ihärdigt regnande. Nederbörden var så riklig att Mohamad fick inleda fisket med att söka skydd i över en timme. Men så fort regnet minskat verkade förutsättningarna lovande, med mycket fisk som jagade i ytan. Ingen ville dock hugga på varken Mohamads eller hans kompis bete, och när tillsyningsmannen tipsade om en jätteabborre i damm nummer fem begav sig vännerna dit i hopp om storhugg.
– Vi gick runt hela dammen och testade olika beten. Men ingen av oss fick minsta nafs. Till slut provade jag en Asp-spinnare som jag fått av min kompis Haris. Jag ställde mig längst ut på en brygga och kastade rakt ut i sjön.

”Spinnaren sjönk till botten och efter några vevtag kom ett våldsamt hugg”

Spinnaren sjönk till botten och efter några vevtag kom ett våldsamt hugg. Jag förstod direkt att jag hade fått en riktigt stor fisk, men var osäker på om det var en abborre. Jag visste att det också fanns stora sutare i dammen och även fina gäddor. Fisken stack iväg i flera rusningar och kämpade riktigt bra innan den till slut gav med sig.

”När den kom in mot bryggan såg vi att det var en abborre. Då blev jag överlycklig!”

När den kom in mot bryggan såg vi att det var en abborre. Då blev jag överlycklig! Jag hade aldrig sett en så stor abborre tidigare och blev plötsligt rädd för att jag skulle tappa den. Men flera personer kom framrusande och hjälpte till med håvningen, så allt gick bra. När jag såg fisken på avkrokningsmattan kändes det nästan overkligt. Mitt tidigare personrekord låg på drygt ett kilo och den här fisken var helt enorm! När vi såg att den vägde 2,34 kilo var lyckan total, berättar Mohamad.

Efter ett par snabba bilder släpptes fisken fri. Kampen hade tydligen inte gett några större spår eftersom den snabbt gav sig iväg mot botten igen.

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Vi gratulerar Mohamad till en mäktig fisk!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Satsning på rödingen i Ören

Storrödingen i sjön Ören har varit på tillbakagång och 2015 startade ett projekt i syfte att vända trenden. Avelsfiske har utförts och nu har de första odlade rödingarna satts ut.

Brutalt öringhugg bland isflaken

Plötsligt knarrade Elis Wessmarks rulle och linan sprutade ut, när han trollade efter vårgädda bland isflak i en större sjö. Men han förstod snart att den vilt kämpande fisken inte var en förleksgädda. Och mycket riktigt – efter en stenhård fajt bryts ytan av en nästan meterlång öring i toppkondition!

Megakummel överträffar världsrekordet

När Tor Jan Skeie släppte ner sin sejfilé till 250 meters djup var siktet inställt på långa. Ett kraftigt hugg och en stenhård kamp avslutades med stor förvåning, då en väldig kummel på 124 centimeter och 14,55 kilo bröt Boknafjordens yta. Vikten överträffar med god marginal det gällande världsrekordet för spöfångad kummel.

I dag firas vandrande fiskar

Fiskens behov av fria vandringsvägar i rinnande vatten har fått en egen dag – World Fish Migration Day. Den infaller i dag och uppmärksammas i både Forshaga och Uppsala.

Fästingarna är här – så undviker du bett

Äntligen har vårvärmen slagit till i stora delar av landet efter en lång och segdragen vinter. Men det är inte bara vi som välkomnar solens strålar – det gör även fästingar som nu vaknar upp och söker efter värddjur. Här kommer sex tips på hur du minskar risken att bli biten.

Så gjuter du om dina jiggar

Har dina gummibeten tappat stinget? Eller är du bara sugen på att testa något annat? Ett kul och miljövänligt alternativ till att slänga och köpa nytt är att gjuta om dina gamla trotjänare. Claes ”Svartzonker” Claessson har släppt en skön film som visar hur du gör.

Nötningstålig superlina från ABU

Fireline Ultra 8 Carrier från Berkley tar med ny framställningsteknik superlinan ännu ett steg in i framtiden. Pär Lindberg, försäljningschef på ABU Garcia berättar om den nya linan som flörtar med haspelfiskarna. Kärt barn har många namn – spunnen lina, kevlarlina, superlina, flätlina osv. Hur som helst revolutionerade linan fisket när den äntrade marknaden i

Blomander rivstartar gössäsongen

Gösnestorn Tommy Blomander gav sig nyligen ut på årets första vertikalfiske i öppet vatten. Storgösarna var på hugget och toppfisken vägde nästan tio kilo!

Anmäl dig till Sommargäddan!

Den populära teamtävlingen Sommargäddan är tillbaka och i år blir det en hel del nyheter som skruvar upp spänningen ytterligare. Prisborden är som vanligt fulla av heta prylar och slutvinnarna kammar hem en Scandica 370 ALU med en Power-pole och ett Raymarine Axiom!

Klädskolan del 2

För 15 år sedan var allt så mycket enklare. Ville du ha fiskekläder som både var vattentäta och andades så köpte du ett ställ med Gore-Tex-membran. Om du kunde nöja dig med att plaggen bara var vattentäta så köpte du ett ställ i galonväv med beläggning av PVC. Idag ser det annorlunda ut. Låt oss

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!