Landfångad megaborre på spinnare!

Mohamads hand bredvid gårdagens drömabborre. - Jag har aldrig sett en så stor abborre i hela mitt liv, konstaterar den glada fångstmannen. Det är det inte många som har! Foto: Mohamad Hamid

Ännu en gång har Rögle dammar levererat en fisk av monsterkaliber. Den här gången var det Mohamad Hamid som lyckades lura en synnerligen välväxt abborre i damm nummer fem. Den 50 centimeter långa fisken föll för en spinnare och tvingade ner vågen till hela 2,36 kilo!

Gårdagens fantastiska fångst föregicks av ihärdigt regnande. Nederbörden var så riklig att Mohamad fick inleda fisket med att söka skydd i över en timme. Men så fort regnet minskat verkade förutsättningarna lovande, med mycket fisk som jagade i ytan. Ingen ville dock hugga på varken Mohamads eller hans kompis bete, och när tillsyningsmannen tipsade om en jätteabborre i damm nummer fem begav sig vännerna dit i hopp om storhugg.
– Vi gick runt hela dammen och testade olika beten. Men ingen av oss fick minsta nafs. Till slut provade jag en Asp-spinnare som jag fått av min kompis Haris. Jag ställde mig längst ut på en brygga och kastade rakt ut i sjön.

”Spinnaren sjönk till botten och efter några vevtag kom ett våldsamt hugg”

Spinnaren sjönk till botten och efter några vevtag kom ett våldsamt hugg. Jag förstod direkt att jag hade fått en riktigt stor fisk, men var osäker på om det var en abborre. Jag visste att det också fanns stora sutare i dammen och även fina gäddor. Fisken stack iväg i flera rusningar och kämpade riktigt bra innan den till slut gav med sig.

”När den kom in mot bryggan såg vi att det var en abborre. Då blev jag överlycklig!”

När den kom in mot bryggan såg vi att det var en abborre. Då blev jag överlycklig! Jag hade aldrig sett en så stor abborre tidigare och blev plötsligt rädd för att jag skulle tappa den. Men flera personer kom framrusande och hjälpte till med håvningen, så allt gick bra. När jag såg fisken på avkrokningsmattan kändes det nästan overkligt. Mitt tidigare personrekord låg på drygt ett kilo och den här fisken var helt enorm! När vi såg att den vägde 2,34 kilo var lyckan total, berättar Mohamad.

Efter ett par snabba bilder släpptes fisken fri. Kampen hade tydligen inte gett några större spår eftersom den snabbt gav sig iväg mot botten igen.

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Vi gratulerar Mohamad till en mäktig fisk!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Meterligan 2017 avgjord – Pacholik tog tredje raka

Precis som 2015 och 2016 blev det Hampus Pacholik som skrapade ihop flest antal centimetrar i Fiskejournalens Meterligan. Meterligan deltar du automatiskt i när du fått en anmäld gädda över 100 centimeter godkänd i vår populära Hundraklubben. Hampus som mestadels befinner sig i trollingbåt, men inte heller missar tillfälle att vare sig spinnfiska eller ismeta

Forskare letar läskig mat från havet

Maskar, maneter och taggiga sjöborrar är det nog få som förknippar med en trevlig middag. Men kanske kommer dessa djur att bli vanliga på de svenska matborden. Nu har Göteborgs universitet startat projektet ”Scary Seafood” i hopp om att kunna utveckla framtidens havsmat.

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Gratis betesbyggarkurs för ungdomar

Vägen till ett fiskeintresse kan se ut på många sätt, och ett är att släppa lös kreativiteten. Med start i morgon är ungdomar i Stockholmstrakten välkomna till Sticklingegården på Lidingö där betesbyggnad står på programmet.

Värmehandskar för kalla fiskepass

De nya värmehandskarna Kiruna Nevercold är sportfiskarens bäste vän under köldslagna fiskepass. Med en knapptryckning ställer du värmen på behaglig nivå så du kan lägga all fokus på fisket. Det spelar ingen roll vilket fiske du bedriver under den kalla årstiden – att hålla värmen är alltid A och O för ett lyckat fiskepass. Inte

Småvar fångad i Öresund

I lördags fångade Thomas Pihl en sju centimeter lång småvar under ett torskfiske i Öresund. Arten är mycket ovanlig i området och har inte registrerats sedan 1905.

Isfiskare drunknad

En 47-årig man drunknade i lördags under ett isfiske i sjön Norrviken, norr om Stockholm.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!