Löj-liga gäddor

Sverker Sundberg tar ett rejält kliv mot toppen i Meterligan – tack vare tre anmälda 100-klubbare. Två av dem tagna vid abborrmete med löja!
Sverker, som bor i Rockneby i Småland, är en flitig sportfiskare som gärna blöter krokarna i Läckebyån och Alsterån. Under våren har han metat en del gädda, men också satsat tid på abborrmete med löja. De små betesfiskarna tycks fungera alldeles utmärkt, även till stora gäddor.
Av de tre gäddor (102, 105 och 112 centimeter) vi nu registrerat i 100-klubben är två tagna vid mete med löja. Så här berättar Sverker om fångsten av 112-centimetaren:
” Jonas och jag var på lite abborrmete i Läckebyån, men det var bara gäddor som högg. Efter att jag gjort av med ett halvt paket Kamasan-krok knöt jag på tafs i 0,25 fluorocarbon. Då klev en gädda på cirka fyra kilo på kroken, full fart på den, spöt gick av under drillningen (sprillans nytt Prologic 1,5 lb). Bytte spö och tacklade om. Hugg direkt, helt stumt vid mothugget. Jag såg inte fisken förrän efter 20 minuters drillning. HOPPSAN! Detta var en riktig fining. Jonas och jag kunde inte annat än asgarva åt det hela, en riktig storgädda på löjmete…”
Svenne Andersson

Sverker Sundberg med 112-centimetaren som tog för sig av löjan som var menad som abborrbete.

Sverker Sundberg med 112-centimetaren som tog för sig av löjan som var menad som abborrbete.

Annons
AKTUELLT

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!