Magnifik rödspätta från Öresund

Enorm rödspätta från öresund.

Daniel Möller fångade en enorm rödspätta i Öresund.

Daniel Möller från Mörarp har genom åren anmält en rad stora fiskar till Fiskejournalens tävlingar. Nu har han varit i farten igen – och anmäler en rödspätta på hela 3,13 kilo till Recordfisken.
Daniel var ute med Råå havsfiskeklubb på välkända turbåten Vandia. Det var sista klubbmästerskapstävlingen för året och fisket var enligt Daniel hyfsat, med en bra medelvikt på plattfiskarna. Han skulle snart bidra till att öka medelvikten ännu mer…
– Efter en försiktig känning i spötoppen lyfte jag släptafsen en liten bit från botten, och kände då det typiska lilla motståndet, då jag krokade kände jag direkt att det var min största fisk för dagen, berättar fångstmannen.
Han tog det väldigt försiktigt i början av fajten, då han vet hur lätt det är att tappa större fisk de första metrarna.
– Efter att spötoppen gungat i 15-20 sekunder kunde jag försiktigt börja ta hem lina. Tomas, som är skeppare på Vandia, hade stått i hytten och tittat ett bra tag, men var nu på väg ut eftersom han också förstod att det var en finare fisk.
Till slut ser Daniel den ljusgråa ”plattan” närma sig ytan, han inser vilket praktexemplar han har på kroken. Oftast brukar plattfiskarna vänd om och pumpa sig neråt med full kraft, men detta exemplar stannade vid ytan och simmade rakt mot håven. Då släpper kroken!
– Jag har fiskat intensivt i Öresund efter ”plattorna” sedan 1998 och har haft som mål att komma över tvåkilosgränsen, men har aldrig trott att jag skulle spränga trekilosvallen.
Rödspättan vägdes till 3,13 kilo.
Här kan du läsa mer om Recordfisken.
Missa inte tidigare notiser om fisket i Öresund.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!