Maria klår grabbarna!

Med den här jättegäddan har Maria övertrumfat sin sambo – och sambon är inte vem som helst. Han heter Johnny Hjalmarsson och är en av Sveriges skickligaste gäddfiskare.
Historien om hur Maria Hagberg fick en gädda på hela 16,42 kilo hör till de mera osannolika. Eller som Johnny så träffande uttrycker saken:
”Att den fisken fick syna båten är ett mirakel”.
Saken var alltså den att Maria och Johnny tog en tur ut på Laxsjön vid Örebro i mitten av augusti. Syftet var i första hand att fånga abborre och utrustningen var dimensionerad därefter och naturligtvis utan ståltafs.
Överraskningen blev därför stor när Johnny drog på och lyckades landa en riktigt praktgädda, på 15,08 kilo.
Men dryga timmen senare skulle Maria överträffa sin sambo, Meterligavinnaren Johnny.
”Maria hade precis kastat ut och vi hinner trolla kanske 20 meter här gäddan hugger. Efter många, långa, tunga rusningar kan jag hjälpa henne att lyfta in fisken. Det lilla skeddraget låg mot tandköttet på höger sida och 0,12-linan låg från mungipa till mungipa, rakt genom munnen”, berättar Johnny.
Maria har naturligtvis anmält den praktfulla gäddan, som för övrigt var 120 centimeter lång, till Recordfisken.
Svenne Andersson

Meterligavinnaren Johnny Hjalmarsson är en gentleman och hjälper förstås Maria att lyfta den tunga gäddan.

Meterligavinnaren Johnny Hjalmarsson är en gentleman och hjälper förstås Maria att lyfta den tunga gäddan.

Annons
AKTUELLT

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!