Martin Petersson drar en 15-plussare

Martin behövde inte många dagar i det nya året för att slå till med ett nytt personbästa! Foto: Martin Petersson

Den sylvassa gäddfiskaren Martin Petersson rivstartar året med en fantastisk gädda på 124 centimeter och hela 15,85 kilo!

Martin, som fiskar för Team BIOS, kunde nyligen summera ett fantastiskt fjolår. Höstens toppfisk på 14,47 kilo, samt hans femtionde gäddan över 10 kilo, var bara några i raden av det gångna årets höjdpunkter.
Att toppformen är bibehållen fick han ett härligt bevis på under gårdagens pass tillsammans med teamvännen Jonas Frodigh.
De nötte på en djupkant men fisket hade inletts trögt, med bara ett fåtal mindre gäddor. Men så plötsligt får Martin ett bättre hugg.

”När gäddan bryter ytan blir det helt tyst i båten”

– När gäddan bryter ytan blir det helt tyst i båten. Efter några grymma rusningar kan Jonas håva henne. Då blir det jubel i båten och lyckan är total, berättar han.

Betet, en 17 centimeters Salmo Sweeper i färger Pike, satt perfekt i mungipan och gick lätt att lossa. På mattan  visade gäddan upp en enorm buk – och 124 imponerande centimetrar.

Foto: Martin Petersson

När vågen stannade på 15,85 kilo blev det kramkalas i båten. Vilken start på 2018!

Vi gratulerar till en fantastisk fisk!

9
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Mindre hajfenssoppa i Kina – men mer i Thailand

En ny rapport visar att konsumtionen av hajfenssoppa i Kina har minskat med hela 80 procent sedan 2011. Tyvärr ökar den kritiserade rätten i många andra asiatiska länder, bland annat i svenskfavoriten Thailand.

Olaglig dumpning av 1300 ton torsk i Östersjön

Yrkesfiskare är skyldiga att landa all torsk som fångas i Östersjön, oavsett fiskens storlek. Ändå kastades 1300 ton småtorsk överbord av danska fiskare under 2016, avslöjar forskare från Danmarks Tekniske Universitet. 

Giganternas kamp på Sportfiskemässan!

Är du sugen på högoktaniga fiskehistorier om världens största sötvattensarter? När Sveriges meste fiskeäventyrare, Martin Falklind, möter Discovery-legendaren Jakub Vagner blir det en svårslagen mix av humor, hugg och skrikande rullar!

Kunglig glans över lyckad laxgala

I tisdags hölls Laxgalan på Berns i syfte att belysa Östersjölaxens situation och samla in pengar för att stärka bestånden. Kung Carl XVI Gustaf och Drottningen var hedersgäster och bidrog till att ge aftonen en högtidlig inramning. Innan kristallkronorna släcktes hade närmare 2,5 miljoner kronor insamlats till Stiftelsen för Östersjölaxen.

Storskaligt tjuvfiske i Gömmaren

Sjön Gömmaren söder om Stockholm har haft påhälsning av fräcka tjuvfiskare som använt nät nattetid. Nu vill Långsjö-Gömmarens fiskevårdsförening få in tips för att komma åt förövarna.

Mängder av plast läcker ut i Stenungsund

Miljontals plastpellets läcker ut i havet från den kemiska industrin i Stenungssund, visar en studie från Göteborgs universitet. Trots flera regelverk fortsätter läckagen. 

Pimpelrobot sköter rycken

Är det viktigt att du själv håller i pimpelspöt när hugget kommer? Om inte så finns hjälp att få när fingrarna är stelfrusna, eller när du bara vill ha fler fiskande spön i vattnet.

Pris till Mörrums Kronolaxfiske

Travel News och Ekoturismföreningen delade i måndags ut priset Grand Travel Awards Ekoturismpris. Mottagare blev Mörrums Kronolaxfiske, som i fjol utförde en lång rad insatser för både besökare och fisk.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!