Martin Petersson drar en 15-plussare

Martin behövde inte många dagar i det nya året för att slå till med ett nytt personbästa! Foto: Martin Petersson

Den sylvassa gäddfiskaren Martin Petersson rivstartar året med en fantastisk gädda på 124 centimeter och hela 15,85 kilo!

Martin, som fiskar för Team BIOS, kunde nyligen summera ett fantastiskt fjolår. Höstens toppfisk på 14,47 kilo, samt hans femtionde gäddan över 10 kilo, var bara några i raden av det gångna årets höjdpunkter.
Att toppformen är bibehållen fick han ett härligt bevis på under gårdagens pass tillsammans med teamvännen Jonas Frodigh.
De nötte på en djupkant men fisket hade inletts trögt, med bara ett fåtal mindre gäddor. Men så plötsligt får Martin ett bättre hugg.

”När gäddan bryter ytan blir det helt tyst i båten”

– När gäddan bryter ytan blir det helt tyst i båten. Efter några grymma rusningar kan Jonas håva henne. Då blir det jubel i båten och lyckan är total, berättar han.

Betet, en 17 centimeters Salmo Sweeper i färger Pike, satt perfekt i mungipan och gick lätt att lossa. På mattan  visade gäddan upp en enorm buk – och 124 imponerande centimetrar.

Foto: Martin Petersson

När vågen stannade på 15,85 kilo blev det kramkalas i båten. Vilken start på 2018!

Vi gratulerar till en fantastisk fisk!

9
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

20 mil flottleder ska återställas

I projektet ReBorN ska 20 mil flottleder i Västerbotten och Norrbotten återställas. Målet är att storsatsningen är klar om tre år och att fisk och andra djur kommer att gynnas.

Sötsug kan hjälpa torsken

Nästa gång du blir sugen på godis kan du faktiskt hjälpa den utsatta torsken. Lakritsföretaget Kolsvart har nämligen fyllt påsar med hallon- och vinbärstorskar som stödjer Sportfiskarnas arbete för starkare bestånd.

Garmin förtydligar livet under ytan

Framtiden är här. Varje fall om men ser på filmerna och dumparna från Garmins nya skapelse Panoptix LiveScope. Nu kan du enligt Garmins senaste uttalande till och med i realtid se om det är en gös eller en gädda som simmar under båten. Tack vare Panoptix LiveScopes aktiva skanningskapacitet kan du med en kompatibel ekolodsskärm

Motor Marin Pike Open 2018

I höst är det dags för andra upplagan av gäddtävlingen Motor Marin Pike Open i Blekinge skärgård. Nytt för i år är att halva anmälningsavgiften går till Sportfiskarnas arbete med att hjälpa Östersjöns gäddor.

Guldhugg i Artjakten

Efter drygt två veckors fiskande har över 150 barn skickat in sina fiskebilder och berättelser. En av dem är Linnea Nilsson som fångat flera olika sorters fiskar, bland annat denna vackra sarv. 

”Sillen” var en sensationell sardin

Mathias Botnen trodde först att han fått en liten sill då han i lördags kväll fiskade i Sotra utanför Bergen. Men det skulle visa sig att fångsten var betydligt mer speciell än så – han hade nämligen dragit upp landets första spöfångade sardin.

11 miljoner till hotat ålgräs

Ålgräsängar – torskens och många andra arters barnkammare – blir allt mer sällsynta längs västkusten. Utvecklingen går skrämmande fort och i södra Bohuslän har närmare 80 procent försvunnit de senaste tio åren. Nu får länsstyrelsen och forskare från Göteborgs universitet 11 miljoner kronor för att tillsammans utveckla metoder för att rädda ålgräset.

Västkusten befrias från enormt spöknät

I veckan har ett gigantiskt bärgningsarbete pågått utanför Kungshamn på Västkusten. Med hjälp av dykare och kranar har delar av en övergiven snörpvad plockats upp från djupet. Arbetet kommer att ta tid och det kan man förstå – snörpvaden väger nämligen 20 ton.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!