Maximera fiskeåret 2018 – dessa dagar måste du ta ledigt!

Gott nytt år! 2018 har precis inletts och vi kan redan presentera en god nyhet. En titt i kalendern visar nämligen att hela sex av tretton röda dagar infaller på vardagar, vilket ger chansen till många ihållande ledigheter om du planerar dina semesterdagar rätt. Således god chans till mycket fiske!

Visst behöver man inte vara ledig i flera dagar för att kunna fiska, men nog kan det underlätta ibland. Dessutom öppnar det upp möjligheter till lite längre expeditioner.
I år ser förutsättningarna extra goda ut för alla som uppskattar lite ihållande ledighet, inte minst under jul och nyår då två ynka semesterdagar kan ge dig ledigt i elva dagar!

Påsken 
I år kommer påskharen tidigt och skärtorsdagen infaller den 29 mars. Arbetar du halvdag då kan du njuta av tio dagars ihållande ledighet med bara 3,5 semesterdagar.

24 mars, lördag – ledig
25 mars, söndag – ledig
26 mars, måndag – ta ledigt
27 mars, tisdag – ta ledigt
28 mars, onsdag – ta ledigt
29 mars, torsdag – halvdag/ta ledigt
30 mars, fredag – ledig
31 mars, lördag – ledig
1 april, söndag – ledig
2 april, måndag – ledig

1 maj / Kristi himmelsfärd
1 maj infaller i år på en tisdag. Tar du semester på måndagen (valborgsmässoafton) kan du få fyra dagar ledigt i vårvärmen.
En dryg vecka senare är det dags för Kristi himmelsfärd, närmare bestämt på torsdagen den 10 maj. Semester dagen efter ger möjlighet till ytterligare fyra fiskedagar.

Nationaldagen
Den 6 juni infaller i år på en onsdag. Med hjälp av två semesterdagar före eller efter får du fem jobbfria dagar på raken.

Jul och nyår
Julafton och nyårsafton infaller i år på en måndag. Det öppnar upp fantastiska möjligheter till långledigt, under förutsättning att din arbetsgivare beviljar semester den 27 och 28 december.

Som du märker kan årets kalender ge 34 dagars ledighet med hjälp av 10 semesterdagar.
Så missa inte chansen att maxa ditt fiskeår!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Mindre hajfenssoppa i Kina – men mer i Thailand

En ny rapport visar att konsumtionen av hajfenssoppa i Kina har minskat med hela 80 procent sedan 2011. Tyvärr ökar den kritiserade rätten i många andra asiatiska länder, bland annat i svenskfavoriten Thailand.

Olaglig dumpning av 1300 ton torsk i Östersjön

Yrkesfiskare är skyldiga att landa all torsk som fångas i Östersjön, oavsett fiskens storlek. Ändå kastades 1300 ton småtorsk överbord av danska fiskare under 2016, avslöjar forskare från Danmarks Tekniske Universitet. 

Giganternas kamp på Sportfiskemässan!

Är du sugen på högoktaniga fiskehistorier om världens största sötvattensarter? När Sveriges meste fiskeäventyrare, Martin Falklind, möter Discovery-legendaren Jakub Vagner blir det en svårslagen mix av humor, hugg och skrikande rullar!

Kunglig glans över lyckad laxgala

I tisdags hölls Laxgalan på Berns i syfte att belysa Östersjölaxens situation och samla in pengar för att stärka bestånden. Kung Carl XVI Gustaf och Drottningen var hedersgäster och bidrog till att ge aftonen en högtidlig inramning. Innan kristallkronorna släcktes hade närmare 2,5 miljoner kronor insamlats till Stiftelsen för Östersjölaxen.

Storskaligt tjuvfiske i Gömmaren

Sjön Gömmaren söder om Stockholm har haft påhälsning av fräcka tjuvfiskare som använt nät nattetid. Nu vill Långsjö-Gömmarens fiskevårdsförening få in tips för att komma åt förövarna.

Mängder av plast läcker ut i Stenungsund

Miljontals plastpellets läcker ut i havet från den kemiska industrin i Stenungssund, visar en studie från Göteborgs universitet. Trots flera regelverk fortsätter läckagen. 

Pimpelrobot sköter rycken

Är det viktigt att du själv håller i pimpelspöt när hugget kommer? Om inte så finns hjälp att få när fingrarna är stelfrusna, eller när du bara vill ha fler fiskande spön i vattnet.

Pris till Mörrums Kronolaxfiske

Travel News och Ekoturismföreningen delade i måndags ut priset Grand Travel Awards Ekoturismpris. Mottagare blev Mörrums Kronolaxfiske, som i fjol utförde en lång rad insatser för både besökare och fisk.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!