Maximera fiskeåret 2018 – dessa dagar måste du ta ledigt!

Gott nytt år! 2018 har precis inletts och vi kan redan presentera en god nyhet. En titt i kalendern visar nämligen att hela sex av tretton röda dagar infaller på vardagar, vilket ger chansen till många ihållande ledigheter om du planerar dina semesterdagar rätt. Således god chans till mycket fiske!

Visst behöver man inte vara ledig i flera dagar för att kunna fiska, men nog kan det underlätta ibland. Dessutom öppnar det upp möjligheter till lite längre expeditioner.
I år ser förutsättningarna extra goda ut för alla som uppskattar lite ihållande ledighet, inte minst under jul och nyår då två ynka semesterdagar kan ge dig ledigt i elva dagar!

Påsken 
I år kommer påskharen tidigt och skärtorsdagen infaller den 29 mars. Arbetar du halvdag då kan du njuta av tio dagars ihållande ledighet med bara 3,5 semesterdagar.

24 mars, lördag – ledig
25 mars, söndag – ledig
26 mars, måndag – ta ledigt
27 mars, tisdag – ta ledigt
28 mars, onsdag – ta ledigt
29 mars, torsdag – halvdag/ta ledigt
30 mars, fredag – ledig
31 mars, lördag – ledig
1 april, söndag – ledig
2 april, måndag – ledig

1 maj / Kristi himmelsfärd
1 maj infaller i år på en tisdag. Tar du semester på måndagen (valborgsmässoafton) kan du få fyra dagar ledigt i vårvärmen.
En dryg vecka senare är det dags för Kristi himmelsfärd, närmare bestämt på torsdagen den 10 maj. Semester dagen efter ger möjlighet till ytterligare fyra fiskedagar.

Nationaldagen
Den 6 juni infaller i år på en onsdag. Med hjälp av två semesterdagar före eller efter får du fem jobbfria dagar på raken.

Jul och nyår
Julafton och nyårsafton infaller i år på en måndag. Det öppnar upp fantastiska möjligheter till långledigt, under förutsättning att din arbetsgivare beviljar semester den 27 och 28 december.

Som du märker kan årets kalender ge 34 dagars ledighet med hjälp av 10 semesterdagar.
Så missa inte chansen att maxa ditt fiskeår!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

20 mil flottleder ska återställas

I projektet ReBorN ska 20 mil flottleder i Västerbotten och Norrbotten återställas. Målet är att storsatsningen är klar om tre år och att fisk och andra djur kommer att gynnas.

Sötsug kan hjälpa torsken

Nästa gång du blir sugen på godis kan du faktiskt hjälpa den utsatta torsken. Lakritsföretaget Kolsvart har nämligen fyllt påsar med hallon- och vinbärstorskar som stödjer Sportfiskarnas arbete för starkare bestånd.

Garmin förtydligar livet under ytan

Framtiden är här. Varje fall om men ser på filmerna och dumparna från Garmins nya skapelse Panoptix LiveScope. Nu kan du enligt Garmins senaste uttalande till och med i realtid se om det är en gös eller en gädda som simmar under båten. Tack vare Panoptix LiveScopes aktiva skanningskapacitet kan du med en kompatibel ekolodsskärm

Motor Marin Pike Open 2018

I höst är det dags för andra upplagan av gäddtävlingen Motor Marin Pike Open i Blekinge skärgård. Nytt för i år är att halva anmälningsavgiften går till Sportfiskarnas arbete med att hjälpa Östersjöns gäddor.

Guldhugg i Artjakten

Efter drygt två veckors fiskande har över 150 barn skickat in sina fiskebilder och berättelser. En av dem är Linnea Nilsson som fångat flera olika sorters fiskar, bland annat denna vackra sarv. 

”Sillen” var en sensationell sardin

Mathias Botnen trodde först att han fått en liten sill då han i lördags kväll fiskade i Sotra utanför Bergen. Men det skulle visa sig att fångsten var betydligt mer speciell än så – han hade nämligen dragit upp landets första spöfångade sardin.

11 miljoner till hotat ålgräs

Ålgräsängar – torskens och många andra arters barnkammare – blir allt mer sällsynta längs västkusten. Utvecklingen går skrämmande fort och i södra Bohuslän har närmare 80 procent försvunnit de senaste tio åren. Nu får länsstyrelsen och forskare från Göteborgs universitet 11 miljoner kronor för att tillsammans utveckla metoder för att rädda ålgräset.

Västkusten befrias från enormt spöknät

I veckan har ett gigantiskt bärgningsarbete pågått utanför Kungshamn på Västkusten. Med hjälp av dykare och kranar har delar av en övergiven snörpvad plockats upp från djupet. Arbetet kommer att ta tid och det kan man förstå – snörpvaden väger nämligen 20 ton.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!