Mer än 1100 fiskade med Sportfiskarna

Sportfiskarna bjöd under förra veckan på kostnadsfria fiskeaktiviteter i Skåne, Göteborg, Stockholm, Eskilstuna och Norrköping.

Sportfiskarna bjöd under förra veckan på kostnadsfria fiskeaktiviteter i Skåne, Göteborg, Stockholm, Eskilstuna och Norrköping.

Trots stormväder fick Sportfiskarnas storsatsning på fiskeaktivitet för höstlovslediga på fem orter i södra Sverige god respons. Drygt 1140 besökare passade på att prova fiskelyckan och inte helt få fångade en fisk till middag! Detta skriver Sportfiskarna i ett pressmeddelande.
Sportfiskarna bjöd under förra veckan på kostnadsfria fiskeaktiviteter i Skåne, Göteborg, Stockholm, Eskilstuna och Norrköping. Den som var nybörjare kunde låna fiskeutrustning, få praktisk hjälp och ett och annat fisketips för att lura upp firrarna. Förutom fiske bjöds även på klassikern grillad korv med bröd till alla hungriga fiskare.
– Höstlovsfisket i Björkadammen vid Sjöbo blev en succé! Efter stormen under måndagen kom fler fiskesugna varje dag och vi fick kalla in förstärkningar för att hantera alla besökare veckans sista dagar, berättar Sture Eriksson, ordförande i Sportfiskarna i Skåne.
Mest folk under veckan drog fisket i Göteborg där drygt 330 besökare fiskade regnbåge i Härlanda tjärn och på Sportfiskarnas anläggning Sjölyckan. Många hade även lyckan med sig och fick en fisk med sig hem till middag.
– Flera besökare kom flera dagar och fångade fisk och kunde sedan rapportera att de smakade ypperligt, berättar Hans Lindqwist, Sportfiskarna Göteborg.
Även i Stockholm kom många till två dagars fiske: cirka 250 fiskesugna provade lyckan i den stadsnära sjön Trekanten vid Liljeholmen. Andra stadsnära fiskeaktiviter hölls i Norrköping av lokalföreningen Cityfiske i Norrköping och i Eskilstuna av fiskeklubben Å!fiske.
– Sportfiskarna är mycket nöjda med att ha kunnat få ut så många människor på en aktiv friluftsaktivitet. Det känns särskilt angeläget att erbjuda en spännande naturnära aktivitet som

Annons
AKTUELLT

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!