Se ”Så mycket bättre” ikväll!

Så mycket bättre-gänget blir en snackis varje år. Nu är det Magnus Carlsson i Weeping Willows tur att skina. Bild: TV4

Slå på TV4 klockan 20.00 ikväll. Idag har nämligen alla fiskeintresserade extra glädje av att se ”Så mycket bättre”.Ikväll är det Magnus Carlsson, sångaren i Weeping Willows, egen dag i programmet. Den mångsidiga Magnus är inte bara en ivrig fotbollssupporter, han är också starkt engagerad i våra fiskar och vatten. Weeping Willows var till exempel med och startade Ge-Fan-i-våra-vatten tillsammans med Sportfiskarna, ett fiskevårdsprojekt som varit i temat när Weeping Willows har spelat på tidigare Fiskekryssningar. Magnus och bandet har även engagerat sig i Stiftelsen för Östersjölaxen, och var ett viktigt dragplåster på förra årets succégala för laxen på Berns i Stockholm.

Magnus är engagerad både i våra vatten och våra fiskar.

Större delen av bandet Weeping Willows är hängivna sportfiskare och värnar våra vattenmiljöer. Multiinstrumentalisten Niko Röhlke och trummisen Anders Hernestam, reser aldrig på turné utan någon form av spö med sig i bagaget.
En annan av kvällens artister med sportfiske- och miljöengagemang är popsångaren Danny Saucedo. Även Danny är engagerad i miljöfrågorna och han är en entusiastisk sportfiskare med abborre på favoritlistan.
Njut av artisteri, musik och kanske lite vatten i kväll! 20.00 på TV4.

 

 

Annons
AKTUELLT

20 mil flottleder ska återställas

I projektet ReBorN ska 20 mil flottleder i Västerbotten och Norrbotten återställas. Målet är att storsatsningen är klar om tre år och att fisk och andra djur kommer att gynnas.

Sötsug kan hjälpa torsken

Nästa gång du blir sugen på godis kan du faktiskt hjälpa den utsatta torsken. Lakritsföretaget Kolsvart har nämligen fyllt påsar med hallon- och vinbärstorskar som stödjer Sportfiskarnas arbete för starkare bestånd.

Garmin förtydligar livet under ytan

Framtiden är här. Varje fall om men ser på filmerna och dumparna från Garmins nya skapelse Panoptix LiveScope. Nu kan du enligt Garmins senaste uttalande till och med i realtid se om det är en gös eller en gädda som simmar under båten. Tack vare Panoptix LiveScopes aktiva skanningskapacitet kan du med en kompatibel ekolodsskärm

Motor Marin Pike Open 2018

I höst är det dags för andra upplagan av gäddtävlingen Motor Marin Pike Open i Blekinge skärgård. Nytt för i år är att halva anmälningsavgiften går till Sportfiskarnas arbete med att hjälpa Östersjöns gäddor.

Guldhugg i Artjakten

Efter drygt två veckors fiskande har över 150 barn skickat in sina fiskebilder och berättelser. En av dem är Linnea Nilsson som fångat flera olika sorters fiskar, bland annat denna vackra sarv. 

”Sillen” var en sensationell sardin

Mathias Botnen trodde först att han fått en liten sill då han i lördags kväll fiskade i Sotra utanför Bergen. Men det skulle visa sig att fångsten var betydligt mer speciell än så – han hade nämligen dragit upp landets första spöfångade sardin.

11 miljoner till hotat ålgräs

Ålgräsängar – torskens och många andra arters barnkammare – blir allt mer sällsynta längs västkusten. Utvecklingen går skrämmande fort och i södra Bohuslän har närmare 80 procent försvunnit de senaste tio åren. Nu får länsstyrelsen och forskare från Göteborgs universitet 11 miljoner kronor för att tillsammans utveckla metoder för att rädda ålgräset.

Västkusten befrias från enormt spöknät

I veckan har ett gigantiskt bärgningsarbete pågått utanför Kungshamn på Västkusten. Med hjälp av dykare och kranar har delar av en övergiven snörpvad plockats upp från djupet. Arbetet kommer att ta tid och det kan man förstå – snörpvaden väger nämligen 20 ton.

130-centimetare högg tre gånger

Alex Hägg tar ett fast grepp om ledningen i gäddtävlingen Sommargäddan efter en väldig – och minst sagt glupsk – 130 centimetare. Den mäktiga gäddan högg först på kompisens jigg två gånger innan Alex kunde kroka den. – Det var helt sjukt, hälsar han.

Sverige får ny lag om vattenkraft: ”Ytterligt pinsamt”

Den 14 juni godkände riksdagen regeringens förslag om en ny lagstiftning för landets vattenkraft. Samtliga motioner avslogs så förslaget accepterades i sin helhet. – Ytterligt pinsamt för vissa partier som säger sig vara ”gröna”, menar Christer Borg, generalsekreterare på Älvräddarna.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!