Se ”Så mycket bättre” ikväll!

Så mycket bättre-gänget blir en snackis varje år. Nu är det Magnus Carlsson i Weeping Willows tur att skina. Bild: TV4

Slå på TV4 klockan 20.00 ikväll. Idag har nämligen alla fiskeintresserade extra glädje av att se ”Så mycket bättre”.Ikväll är det Magnus Carlsson, sångaren i Weeping Willows, egen dag i programmet. Den mångsidiga Magnus är inte bara en ivrig fotbollssupporter, han är också starkt engagerad i våra fiskar och vatten. Weeping Willows var till exempel med och startade Ge-Fan-i-våra-vatten tillsammans med Sportfiskarna, ett fiskevårdsprojekt som varit i temat när Weeping Willows har spelat på tidigare Fiskekryssningar. Magnus och bandet har även engagerat sig i Stiftelsen för Östersjölaxen, och var ett viktigt dragplåster på förra årets succégala för laxen på Berns i Stockholm.

Magnus är engagerad både i våra vatten och våra fiskar.

Större delen av bandet Weeping Willows är hängivna sportfiskare och värnar våra vattenmiljöer. Multiinstrumentalisten Niko Röhlke och trummisen Anders Hernestam, reser aldrig på turné utan någon form av spö med sig i bagaget.
En annan av kvällens artister med sportfiske- och miljöengagemang är popsångaren Danny Saucedo. Även Danny är engagerad i miljöfrågorna och han är en entusiastisk sportfiskare med abborre på favoritlistan.
Njut av artisteri, musik och kanske lite vatten i kväll! 20.00 på TV4.

 

 

Annons
AKTUELLT

Fiskejournalen – en tidning i medvind!

Nyligen publicerades en sammanställning av hur det går för landets tidskrifter. Många har tappat läsare sedan fjolårets mätning, men det finns undantag. Två lysande exempel är Fiskejournalen och Allt om Flugfiske, som i år har 18 respektive 15 procent fler läsare. Snacka om medvind!

Politiker festar på utrotningshotad art

Den 28 oktober vankas det stort ålagille hos Mjällbymoderaterna. På inbjudan står det att den som inte ”tål eller gillar” ål kan erbjudas ett köttalternativ. Med tanke på att ålen klassas som akut utrotningshotad kanske det även finns andra orsaker till att någon vill avstå.

Sportfiskarna, SLU och WWF summerar höstens fiske efter tonfisk

Årets septembermånad går till den svenska fiskehistorien. Under nio actionfyllda dagar förenades forskare, sportfiskare och märkningsexperter i en gemensam insats i vetenskapens tjänst. Syftet var att öka förståelsen för den blåfenade tonfisken, som gjort en efterlängtad återkomst till den svenska kusten. Resultatet blev fjorton märkta tonfiskar på svenskt vatten. Nu ger tre av projektets huvudaktörer

Livet leker för Ätranlaxen!

Den omfattande fiskevården i Ätran bär frukt. I måndags lyftes lax nummer 1000 över dammen i Nydala. Det är det bästa resultatet sedan 1988!

Sportfiskarna undersöker laxfisk från Vänern

Förra vintern konstaterades att en öringhona av Gullspångsstammen var smittad av den fruktade virussjukdomen infektiös pankreasnekros, IPN. Nu ska Sportfiskarna ta IPN-prover på trollingfångad lax och öring för att undersöka om fler fiskar kan ha smittats.

VINNARNA: Vinn en unik poster med laxflugor

AD:n Anders Wolmar och laxfiskeprofilen Mikael Frödin skapade under slutet av 80-talet en unik poster med klassiska laxmönster. Nu har du chansen att vinna ett nypressat exemplar av skapelsen. Svara på frågan här nedan – kanske blir du en av de tjugo lyckliga! Anders Wolmar hade under flera år eftersökt något snyggt att vila ögonen på i fiskerummet. En sen

Klassiker i ny tungviktsmodell

ABU Garcias atomdrag är för många gäddfiskare en given favorit i betesboxen. Nu kommer det klassiska betet i ett större och tyngre utförande – Atom 55 gram. Antalet gäddor som Atomdraget skördat genom tiderna är svårt att sia om och statistiken lär inte svika nu när nya tungviktaren äntrar marknaden. I butikshyllorna land och rike

Här firar de misstänkta tjuvfiskarna – i morgon väntar åtal

I somras plundrades sydsvenska sjöar på mer än tusen kilo gös, lika mycket kräftor och över hundra kilo gädda. Den olovliga fångsten såldes sedan på fiskmarknader i Stockholm och Göteborg för över 400 000 kronor. Tjuvfiskeligans mobilbilder vittnar om ett metodiskt tjuvfiske och festlig stämning. I morgon lär minerna bli mer ansträngda. Då inleds nämligen den

Musslor släpper ut mängder av metan

Kor beskylls ofta för att släppa ut stora mängder av växthusgasen metan. Nu har forskare från Stockholms universitet upptäckt att även Östersjöns musslor är en betydande producent.
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!