Monsterrocka i novembermörkret

Bjørn med sin drömfångst - en svartbuksrocka på 172 centimeter. Foto: Sverre Magnus Selbach / NKML

Storfiskaren Bjørn Florø-Larsen har dragit upp många spektakulära fiskar genom åren. Men hans senaste drömfisk – en svartbuksrocka på 172 centimeter och 33 kilo – är fiskekarriärens höjdpunkt. Fisken firades med ett bad i Trondheimsfjorden och ska snart förevigas hos den lokala tatueraren.

Vill man fånga en svartbuksrocka ska man ta sig till Trondheimsfjorden och dessutom försöka bli nära vän med Bjørn och hans fiskekompis Sverre Magnus Seelbach. De har nämligen hittat en plats där man rent av kan rikta fisket efter denna sällsynta art. Sedan Sverre tvingade upp ett enormt exemplar i september – den sjunde fisken som då tagits på spö – har duon lyckats upprepa konststycket två gånger.
Den senaste fisken var Bjørns första och krävde stort tålamod. Det efterlängtade rockahugget kom sent i passet och fisken fick god tid på sig innan mothugget sattes in. Då tog det bom stopp och de båda vännerna insåg att Bjørn hade krokat sitt livs första första svartbuksrocka. Djupet var 400 meter så det tog sin tid innan den mäktiga fisken kunde skönjas under båten. Landningen blev odramatisk och Björn kunde till slut lyfta upp sin drömfångst. Vilken fisk! Härligheten avslutades med ett gemensamt bad innan rockan fick simma vidare.

”den här fisken slår allt”

– Jag har fått uppleva mycket fantastiskt genom fisket och det har blivit många fångster jag aldrig glömmer. Men den här fisken slår allt, säger Bjørn till Hooked.no.

Foto: Sverre Magnus Selbach / NKML

Inte heller den här fisken lär falla i glömska. Bjørn kommer rent av bära fysiska spår av den starka upplevelsen.
– Jag har alltid sagt att om jag får en svartbuksrocka så ska den förevigas på kroppen. Så nu blir det visst en tatuering, säger den glada fångstmannen till Hooked.no.

Läs mer om den mäktiga fångsten här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Daniel fick megalånga

Året har inletts med ett osannolikt långafiske för den unge Daniel Andersen. Höjdpunkten kom i går då han lyckades bända upp ett riktigt monster på 36,2 kilo!

Bildspel: Sportfiskemässan i Stockholm

Är du sugen på att se de coolaste fiskebåtarna, den hetaste utrustningen och en massa balla beten? I så fall är du inte ensam. När Sportfiskemässan slog upp portarna i går kom rekordmånga besökare.

Film om fiskets tjusning

Varför fiskar vi egentligen? Svaret på den frågan kan naturligtvis variera. Men för vännerna i Wide Open Outdoor Film handlar det om betydligt mer än att landa stora fiskar. I den nysläppta filmen ”We are Fishermen – Backyard Session” bjuder de på störtsköna klipp om fiskets tjusning.

Svenskt bete på amerikansk topplista

När den anrika fisketidningen Field & Stream utser årets hetaste beten finns Headbanger Shad med på listan. Att det svenska betet faller storgäddorna i smaken visste vi, men tydligen får det även den nordamerikanske gäddsläktingen muskie att gapa stort.

Monsterhugg med Martin och Marko

Hissnande historier utlovas när Martin Falklind och Marko ”Markoolio” Lehtosalo ska berätta om sina gemensamma fiskäventyr. Sportfiskemässans publik kommer att bjudas på förstklassig underhållning med godbitar från både Abborrträsk och den grönländska vildmarken!

Olaglig trålning filmad i Öresund

Trålning i Öresund har varit förbjudet i över 80 år och anses vara en av förklaringarna till att torskbeståndet är förhållandevis starkt. Men nu avslöjar Greenpeace att långt ifrån alla respekterar förbudet. På en månad dokumenterades sex trålningar efter lektorsk. I ett av fallen klipptes trålen av mitt framför kameran.

Kritiserad nätdispens i Sommen dras tillbaka

Sommens rödingar och andra fiskar ser ut att slippa de extra stora nät som en yrkesfiskare nyligen fått godkända av Sommens fiskevårdsområde. Dispensen har nämligen dragits tillbaka efter stark kritik.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!