Niclas vann Meterligan

Här poserar Niclas Andersson med en av de 32 meter gädda han anmälde till 100-klubben under 2011.

2011 års upplaga av Meterligan är avslutad. Niclas Andersson från Mockfjärd vann och blev dessutom den första titelförsvararen i tävlingens historia. Han har nu vunnit 2011, 2010 och hamnade på en andraplats 2009. Med drygt 32 meter gädda kan vi konstatera en värdig vinnare av Meterligan 2011.
Årets Meterligan började med ett ordentligt ryck av Jarmo Kuisma. Många trodde nog att tävlingen var avgjord redan innan isen släppt greppet om sjöar och älvar. Niclas Andersson ville annat och med en strid ström av gäddor malde han till slut ner allt motstånd. Han segrade till slut med drygt tre meter tillgodo på tvåan Jarmo Kuisma.
De allra flesta av Niclas anmälda gäddor är fångade vid flötestrolling med mört som bete. Österdalälven har varit det mest givande vattnet, men han gör även nedslag i sjöarna Tansen, Hovran och Vikasjön.
På de senaste tre åren har Niclas två förstaplatser och en andraplats, ett imponerande facit. Återstår att se om någon rår på titelförsvararen i 2012-års Meterligan.
Top tre i Meterligan 2011:
1:a Niclas Andersson, 3226 centimeter
2:a Jarmo Kuisma, 2907 centimeter
3:a Daniel Håkansson, 2785 centimeter
Här hittar du hela listan.
Morgan Fihn


Annons
AKTUELLT

Jätterymning av regnbågar i Kattegatt

Omkring 20 000 regnbågar har rymt från en kustbaserad odling i Kalundborg på västra Själland. Sportfiskare oroas över att havsöringen kan ta skada och hjälps åt att fånga in rymlingarna.

Martin Petersson drar sin femtionde 10-plussare

Många drömmer om att fånga en gädda över tio kilo. Den drömmen har Martin Petersson förverkligat för länge sen, och efter gårdagens storhugg kunde han rent av lyfta upp sin femtionde gädda över tio kilo. Snacka om ett stiligt CV!

Ändrade regler i Ätran – snart kan du fiska i Hertingforsen!

Laxen i Ätran har uppvisat en fantastisk utveckling sedan öppningen av Hertingforsen 2013. Årets uppgång var hela 4500 laxfiskar och i fällan vid Nydala registrerades rekordmånga storlaxar. Detta får förstås positiva effekter för fisket och nästa år ändras reglerna, bland annat genom att dagskorten blir dyrare och att flugfiske tillåts i Hertingforsen!

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!