Niclas vann Meterligan

2010 års upplaga av Meterligan är avslutad – och inte helt oväntat är det Niclas Andersson från Mockfjärd som tronar högst upp på toppen.
Niclas  Andersson är, utan tvekan, en av landets flitigaste gäddfiskare. Han började anmäla till 100-klubben 2008 och har sedan dess fått inte mindre än 56 godkända gäddor registrerade. 2008 och 2009 nöjde han sig med en mera blygsam placering, men att det skulle bli hårdsatsning 2010 anade vi redan när han anmälde två ismetegäddor i januari. Isfisket är annars inte Niclas favoritgren.
När det är öppet vatten är favoritmetoden framför andra flötestrolling med mört. Av de 36 gäddor som gett Niclas segern i årets Meterliga är tre fångade vid isfiske och två vid spinnfiske. Alla övriga är tagna på flötestrolling eller mete. När det gäller fiskevatten är Niclas flexibel. Han fiskar mycket i Dalälven, men ger sig också i väg på expeditioner till Hovran, Tansen, Insjön med flera vatten.
Niclas fick totalt ihop 36 gäddor med en sammanlagd längd av 38,36 meter. Det placerar honom i paritet med tidigare års Meterligavinnare, där endast första segraren, Ronnie Isacsson, nått över den magiska 40-metersgränsen.
Belöningen som väntar Niclas för prestationen är ett komplett jerkfiskeset från CWC och Abu Garcia. Från Svängsta kommer en av företagets bästa jerkrullar, medan CWC bidrar med allt annat en jerkfiskare kan behöva, som spö, lina, beten, gäddsäck och avkrokningsmatta.
På andra plats i Meterligan hittar vi norske Steinar Unnestad med 26,93 meter och på bronsplats Daniel Ström från Borlänge.
2011 års upplaga av 100-klubben med Meterligan

Niclas Andersson avslutade mycket stilfullt när han satt punkt med den här snygga ismetegäddan, fångad den 27 december!

är redan igång och inom kort börjar vi redovisa de första anmälningarna – fångade på den här sidan nyår.
Svenne Andersson

 

Annons
AKTUELLT

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!