Norsk rekordvar tagen på kikmete

Där satt den! Asgeir gav inte upp och kunde till slut landa sin drömfisk. Foto: Asgeir Alvestad

Den norska storfiskaren Asgeir Alvestad har slagit till igen. Den här gången med en slätvar som överträffar det norska rekordet i både längd och vikt. Fisken togs under nattligt kikmete och behövde trugas länge innan hugget kom.

I våras skrev vi om Asgeirs satsning på slätvar, efter att han i sina hemmavatten satt nytt norgerekord. Nu har han visat att fisket efter denna mäktiga rovfisk kan vara lika bra på hösten.
Den väldiga slätvaren upptäcktes tidigt på kvällen på en meters djup. Asgeir gjorde allt i sin makt för att få den att hugga, men utan resultat. Tills slut lämnades platsen. Kanske skulle slätvaren finnas kvar lite senare – och då vara mer huggvillig? Ja, kvar låg den när Asgeir och hans vänner återvände efter en halvtimme, men knappast mer intresserade av Asgeirs olika beten. Hans erfarenhet är att slätvarar som kommer in under natten brukar vara betydligt mer aktiva, och därför började förhoppningen om att få in den i båten att försvinna.
Men plötslig gör fisken ett minimalt utfall och tar ett försiktigt bett av betesfisken.
– Det var tillräckligt för att kroka den och fisken kom upp från botten i några hektiska sekunder. Jag kände tyngden direkt och fisken gjorde ett par rusningar innan vi kunde håva den, berättar Asgeir.

Kroken lossnade av sig själv men nu var fisken säkrad. När mätning och vägning var gjord var stämningen på topp – det var verkligen en rekordfisk som fångats! Längden var 67 centimeter och vikten 3860 gram. Därmed hade Asgeirs gällande rekord överträffats med 4 centimeter och 235 gram.

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Slätvaren var bara en av många fiskar som kom upp under det framgångsrika nattfisket.
– Hösten är en speciell fisketid, och allra bäst blir det för dem som fiskar på natten, skriver Asgeir på sin blogg.

Stort grattis Asgeir!

Läs mer om fångsten här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

18-plussare på fluga

Det sydengelska vattnet Chew Valley har än en gång levererat en gädda av sublima dimensioner. Den här gången var det flugfiskaren Enrico Pini som fick en väldig vårfisk på hela 18,14 kilo!

Besöksrekord för Sporfiskemässan

Intresset för Sportfiskemässan i StockhoIm var stort. På tre dagar hade hela 15 513 besökare tagit del av det rika utbudet. Därmed slogs fjolårets rekord med god marginal.

Daniel fick megalånga

Året har inletts med ett osannolikt långafiske för den unge Daniel Andersen. Höjdpunkten kom i går då han lyckades bända upp ett riktigt monster på 36,2 kilo!

Bildspel: Sportfiskemässan i Stockholm

Är du sugen på att se de coolaste fiskebåtarna, den hetaste utrustningen och en massa balla beten? I så fall är du inte ensam. När Sportfiskemässan slog upp portarna i går kom rekordmånga besökare.

Film om fiskets tjusning

Varför fiskar vi egentligen? Svaret på den frågan kan naturligtvis variera. Men för vännerna i Wide Open Outdoor Film handlar det om betydligt mer än att landa stora fiskar. I den nysläppta filmen ”We are Fishermen – Backyard Session” bjuder de på störtsköna klipp om fiskets tjusning.

Svenskt bete på amerikansk topplista

När den anrika fisketidningen Field & Stream utser årets hetaste beten finns Headbanger Shad med på listan. Att det svenska betet faller storgäddorna i smaken visste vi, men tydligen får det även den nordamerikanske gäddsläktingen muskie att gapa stort.

Monsterhugg med Martin och Marko

Hissnande historier utlovas när Martin Falklind och Marko ”Markoolio” Lehtosalo ska berätta om sina gemensamma fiskäventyr. Sportfiskemässans publik kommer att bjudas på förstklassig underhållning med godbitar från både Abborrträsk och den grönländska vildmarken!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!