Ny campvärd på Fröya Gurvikdal, Norge

froyaPressmeddelande:
NordNaturs fiskecamp Fröya Gurvikdal satsar och anställer svensken Fredrik Johannesson som ny campvärd. Detta är en del i campens strävan att öka servicen och tillgängligheten för deras havsfiskegäster.
Fröya Gurvikdal var tidligare en fiskemottagning för yrkesfiskarna i området. Från femtitalet och fram tills att mottagningen stängde fanns också en butik på anläggningen. Gurvikdal har en lång och genuin tradition som en del av kust- och fiskekulturen på Fröya.
1991 vart anläggningen ombyggd för havsfiskegäster. Detta innebär att Fröya Gurvikdal är det äldsta havsfiskesentret på ön Fröya i Norge.
Dagens ägare tog över 2004. Sedan dess har fiskecampen moderniserats och anpassats efter havsfiskarnas specifika behov och önskemål. Fyra av boende är renoverade och ytterligare fyra har byggts till under årens lopp.  Det gamla sjöhuset är också renoverat. Rens- och filérummet byggdes 2005/2006.
Fiskecampen har genom åren ständigt ökat tillgängligheten och servicegraden med bättre båtar, finare motorer, kartplotter med ekolod och generellt högre standard.
Nu med svensken Fredrik Johannesson på plats har Fröya Gurvikdal ingående planer att ytterligare förbättra sig under områdena säkerhet, service och miljö. Fiskecampen jobbar konstant för att ge gästerna en så autentiskt kustmiljö och fiskeupplevelse som möjligt.
Fredrik är 39 år och kommer från Örebro. Han har jobbat inom handel och försvarsmakten tidigare. Fredrik säger själv att han är serviceinriktad och sätter säkerheten högt.
Fredrik säger i en kommentar: ”Att få jobba med någon som jag brinner för ser jag som en ynnest. I alla arbeten som jag tidigare haft så har fokus alltid legat på service och säkerhet. Detta kommer jag att ta med mig nu också. Gurvikdal är en fin anläggning som många uppskattar och kommer tillbaka till.”
Läs mera på www.NordNatur.se för information om campen och havsfisket vid Fröya.

Annons
AKTUELLT

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!