Ny jättegös från Cecilia Grönberg

De vackra fisken fångades i en svårfiskad sjö och bjöd verkligen upp till kamp. Efter ett par snabba bilder återfick den friheten. Foto: Cecilia Grönberg

Cecilia”Gösdrottningen” Grönberg fångade nyligen en magnifik gös på över nio kilo. Läs här hennes egen berättelse om den imponerande fångsten.

”Häromdagen åkte jag ut på ett spontanpass på en sjö som jag inte varit ute på sen förra året. Vädret var härligt och det kändes som att det skulle kunna vara läge den här dagen, trots att jag hört om dåligt fiske den sista tiden. Fisktrycket i sjön är ofta högt och fiskarna brukar skyggar för båtarna, så ibland kan det vara svårt att lyckas. Jag var väldigt taggad eftersom jag ville testa nåt som varit väldigt effektivt när jag fiskat på Mälaren. Jag kör Garmins eklod och med deras Panoptix kan jag se hur fisken simmar och jag har då parkerat båten på sidan om fisken och kastat ut jiggen och styrt jiggen så den har kommit svepandes över fisken. Det har varit grymt effektivt och det var så jag lyckades lura också den här fina gösen. Den högg på Vertical shiver i färgen ”zanderqueen” och var en av de starkaste gösar jag drillat. Jag trodde först det var en gädda eftersom den gjorde långa rusningar men efter ett tag kom de tunga gösstonken. Landningen var odramatisk och fisken vägde 9,1 kilo och var 96 centimeter lång. Riktigt kul och grymt att se!”

Sort grattis till ännu en fantastisk gös!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

20 mil flottleder ska återställas

I projektet ReBorN ska 20 mil flottleder i Västerbotten och Norrbotten återställas. Målet är att storsatsningen är klar om tre år och att fisk och andra djur kommer att gynnas.

Sötsug kan hjälpa torsken

Nästa gång du blir sugen på godis kan du faktiskt hjälpa den utsatta torsken. Lakritsföretaget Kolsvart har nämligen fyllt påsar med hallon- och vinbärstorskar som stödjer Sportfiskarnas arbete för starkare bestånd.

Garmin förtydligar livet under ytan

Framtiden är här. Varje fall om men ser på filmerna och dumparna från Garmins nya skapelse Panoptix LiveScope. Nu kan du enligt Garmins senaste uttalande till och med i realtid se om det är en gös eller en gädda som simmar under båten. Tack vare Panoptix LiveScopes aktiva skanningskapacitet kan du med en kompatibel ekolodsskärm

Motor Marin Pike Open 2018

I höst är det dags för andra upplagan av gäddtävlingen Motor Marin Pike Open i Blekinge skärgård. Nytt för i år är att halva anmälningsavgiften går till Sportfiskarnas arbete med att hjälpa Östersjöns gäddor.

Guldhugg i Artjakten

Efter drygt två veckors fiskande har över 150 barn skickat in sina fiskebilder och berättelser. En av dem är Linnea Nilsson som fångat flera olika sorters fiskar, bland annat denna vackra sarv. 

”Sillen” var en sensationell sardin

Mathias Botnen trodde först att han fått en liten sill då han i lördags kväll fiskade i Sotra utanför Bergen. Men det skulle visa sig att fångsten var betydligt mer speciell än så – han hade nämligen dragit upp landets första spöfångade sardin.

11 miljoner till hotat ålgräs

Ålgräsängar – torskens och många andra arters barnkammare – blir allt mer sällsynta längs västkusten. Utvecklingen går skrämmande fort och i södra Bohuslän har närmare 80 procent försvunnit de senaste tio åren. Nu får länsstyrelsen och forskare från Göteborgs universitet 11 miljoner kronor för att tillsammans utveckla metoder för att rädda ålgräset.

Västkusten befrias från enormt spöknät

I veckan har ett gigantiskt bärgningsarbete pågått utanför Kungshamn på Västkusten. Med hjälp av dykare och kranar har delar av en övergiven snörpvad plockats upp från djupet. Arbetet kommer att ta tid och det kan man förstå – snörpvaden väger nämligen 20 ton.

130-centimetare högg tre gånger

Alex Hägg tar ett fast grepp om ledningen i gäddtävlingen Sommargäddan efter en väldig – och minst sagt glupsk – 130 centimetare. Den mäktiga gäddan högg först på kompisens jigg två gånger innan Alex kunde kroka den. – Det var helt sjukt, hälsar han.

Sverige får ny lag om vattenkraft: ”Ytterligt pinsamt”

Den 14 juni godkände riksdagen regeringens förslag om en ny lagstiftning för landets vattenkraft. Samtliga motioner avslogs så förslaget accepterades i sin helhet. – Ytterligt pinsamt för vissa partier som säger sig vara ”gröna”, menar Christer Borg, generalsekreterare på Älvräddarna.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!