Ny jättegös från Cecilia Grönberg

De vackra fisken fångades i en svårfiskad sjö och bjöd verkligen upp till kamp. Efter ett par snabba bilder återfick den friheten. Foto: Cecilia Grönberg

Cecilia”Gösdrottningen” Grönberg fångade nyligen en magnifik gös på över nio kilo. Läs här hennes egen berättelse om den imponerande fångsten.

”Häromdagen åkte jag ut på ett spontanpass på en sjö som jag inte varit ute på sen förra året. Vädret var härligt och det kändes som att det skulle kunna vara läge den här dagen, trots att jag hört om dåligt fiske den sista tiden. Fisktrycket i sjön är ofta högt och fiskarna brukar skyggar för båtarna, så ibland kan det vara svårt att lyckas. Jag var väldigt taggad eftersom jag ville testa nåt som varit väldigt effektivt när jag fiskat på Mälaren. Jag kör Garmins eklod och med deras Panoptix kan jag se hur fisken simmar och jag har då parkerat båten på sidan om fisken och kastat ut jiggen och styrt jiggen så den har kommit svepandes över fisken. Det har varit grymt effektivt och det var så jag lyckades lura också den här fina gösen. Den högg på Vertical shiver i färgen ”zanderqueen” och var en av de starkaste gösar jag drillat. Jag trodde först det var en gädda eftersom den gjorde långa rusningar men efter ett tag kom de tunga gösstonken. Landningen var odramatisk och fisken vägde 9,1 kilo och var 96 centimeter lång. Riktigt kul och grymt att se!”

Sort grattis till ännu en fantastisk gös!

Hans Hällman

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Snart dags för Skånska jakt- och fiskemässan!

Nästa helg går Sveriges vackrast belägna fiskemässa av stapeln. I slottsparken till Bosjökloster kommer ett 40-tal utställare att visa upp allt ifrån resor, beten, spön och båtar. – I år satsar vi betydligt mer på fiske än tidigare och alla är hjärtligt välkomna, hälsar Julia Bonde som är pressanvarig för mässan.

Vätterns miljö diskuteras i Jönköping

Flygbombning, granatbeskjutning och lågflygande stridsflygplan, ja, det råder ingen tvekan om att Sveriges näst största sjö är påverkad av Försvarsmakten. En del övningar sker i direkt anslutning till fredade områden och många ifrågasätter rimligheten i att Vätterns unika miljö riskeras. En av de mest ivriga motståndarna är Aktion Rädda Vättern, som idag medverkar på H2O

Slutspurt för Artjakten

Med endast två veckor kvar av Artjakten, sommarens stora artfisketävling för barn och ungdomar, så är det 290 anmälda tävlande i tävlingen!

Sanslös gäddsvit från Siljan

Den duktiga gäddfiskaren Mattias Lindberg är van vid att fånga stora fiskar i Siljan, men den senaste tiden har fisket överträffat allt han tidigare upplevt. Den glödheta säsongen nådde sin kulmen i tisdags, då fyra 11-plussare kom upp under samma pass. Störst var en bjässe på över 15,5 kilo!

Danmark: Politisk storm efter granskning av fiskekvoter

Under de senaste dagarna har det blossat upp en dansk fiskeriskandal på högsta politiska nivå, efter att Riksrevisionen riktat skarp kritik mot hur Miljø- och fødevareministeriet hanterat tilldelningen av fångstkvoter. Det visar sig att den senaste fiskerireformen motarbetas, att kvoter missbrukas och att ett fåtal fiskare drar upp merparten av fisken.

Flugfiskade harr – fick lake!

Jonathan Johansson fick en minst sagt ovanlig bifångst när han nyligen fiskade storharr i Finnmark. Den lilla nymfen slöks av en glupsk lake, som efter ett par snabba bilder fick simma tillbaka.

Säsongens surströmming bör ätas med måtta

I dag är det surströmmingspremiär och många har längtat efter att få öppna de jästa burkarna. Och visst måste man få njuta. Men unga entusiaster bör undvika strömming resten av året med hänsyn till höga halter av PCB och dioxin, menar Livsmedelsverket.

Positiva tongångar om Västerhavet

Visst är det lätt att bli orolig över alla dystra rapporter om havets tillstånd. Finns det inget att glädja sig åt? Jodå, flera insatser har fått önskat resultat och havet är friskare än många tror, menar två tunga experter inom havsmiljö.

Envishet gav megagös

Den duktiga predatorfiskaren David Jonsson fick nyligen en enorm gös under ett pelagiskt prickskytte. Fisken vägde 9,86 kilo och högg efter 17 timmars fiske!

Svenskfångad tonfisk såld i Göteborg

I tisdags morse såldes en blåfenad tonfisk på fiskauktionen i Göteborg. Fisken hade fångats dagen innan och budgivningen blev historisk – för första gången på över 50 år såldes blåfenad tonfisk som landats av en svensk båt.
Annons

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!