Ny jättegös från Cecilia Grönberg

De vackra fisken fångades i en svårfiskad sjö och bjöd verkligen upp till kamp. Efter ett par snabba bilder återfick den friheten. Foto: Cecilia Grönberg

Cecilia”Gösdrottningen” Grönberg fångade nyligen en magnifik gös på över nio kilo. Läs här hennes egen berättelse om den imponerande fångsten.

”Häromdagen åkte jag ut på ett spontanpass på en sjö som jag inte varit ute på sen förra året. Vädret var härligt och det kändes som att det skulle kunna vara läge den här dagen, trots att jag hört om dåligt fiske den sista tiden. Fisktrycket i sjön är ofta högt och fiskarna brukar skyggar för båtarna, så ibland kan det vara svårt att lyckas. Jag var väldigt taggad eftersom jag ville testa nåt som varit väldigt effektivt när jag fiskat på Mälaren. Jag kör Garmins eklod och med deras Panoptix kan jag se hur fisken simmar och jag har då parkerat båten på sidan om fisken och kastat ut jiggen och styrt jiggen så den har kommit svepandes över fisken. Det har varit grymt effektivt och det var så jag lyckades lura också den här fina gösen. Den högg på Vertical shiver i färgen ”zanderqueen” och var en av de starkaste gösar jag drillat. Jag trodde först det var en gädda eftersom den gjorde långa rusningar men efter ett tag kom de tunga gösstonken. Landningen var odramatisk och fisken vägde 9,1 kilo och var 96 centimeter lång. Riktigt kul och grymt att se!”

Sort grattis till ännu en fantastisk gös!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Livet leker för Ätranlaxen!

Den omfattande fiskevården i Ätran bär frukt. I måndags lyftes lax nummer 1000 över dammen i Nydala. Det är det bästa resultatet sedan 1988!

Sportfiskarna undersöker laxfisk från Vänern

Förra vintern konstaterades att en öringhona av Gullspångsstammen var smittad av den fruktade virussjukdomen infektiös pankreasnekros, IPN. Nu ska Sportfiskarna ta IPN-prover på trollingfångad lax och öring för att undersöka om fler fiskar kan ha smittats.

VINNARNA: Vinn en unik poster med laxflugor

AD:n Anders Wolmar och laxfiskeprofilen Mikael Frödin skapade under slutet av 80-talet en unik poster med klassiska laxmönster. Nu har du chansen att vinna ett nypressat exemplar av skapelsen. Svara på frågan här nedan – kanske blir du en av de tjugo lyckliga! Anders Wolmar hade under flera år eftersökt något snyggt att vila ögonen på i fiskerummet. En sen

Klassiker i ny tungviktsmodell

ABU Garcias atomdrag är för många gäddfiskare en given favorit i betesboxen. Nu kommer det klassiska betet i ett större och tyngre utförande – Atom 55 gram. Antalet gäddor som Atomdraget skördat genom tiderna är svårt att sia om och statistiken lär inte svika nu när nya tungviktaren äntrar marknaden. I butikshyllorna land och rike

Här firar de misstänkta tjuvfiskarna – i morgon väntar åtal

I somras plundrades sydsvenska sjöar på mer än tusen kilo gös, lika mycket kräftor och över hundra kilo gädda. Den olovliga fångsten såldes sedan på fiskmarknader i Stockholm och Göteborg för över 400 000 kronor. Tjuvfiskeligans mobilbilder vittnar om ett metodiskt tjuvfiske och festlig stämning. I morgon lär minerna bli mer ansträngda. Då inleds nämligen den

Musslor släpper ut mängder av metan

Kor beskylls ofta för att släppa ut stora mängder av växthusgasen metan. Nu har forskare från Stockholms universitet upptäckt att även Östersjöns musslor är en betydande producent.

Snart dags för Street Meet i Göteborg

Gillar du streetfiske och vill gärna träffa likasinnade? Lördag den 21 oktober arrangerar EL-GE Sportfiske och West Coast Predator Society en kul aktivitet i Göteborg med fokus på stadens abborrar.

Norsk rekordvar tagen på kikmete

Den norska storfiskaren Asgeir Alvestad har slagit till igen. Den här gången med en slätvar som överträffar det norska rekordet i både längd och vikt. Fisken togs under nattligt kikmete och behövde trugas länge innan hugget kom.

Nya sportfiskerekord från västkusten

Daniel Lindbloms väldiga blålånga från i somras har nyligen godkänts som nytt svenskt rekord. Det har även Anders Nilssons större kungsfisk – som höjer artrekordet till 1568 gram. 
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!