Ny jättegös från Cecilia Grönberg

De vackra fisken fångades i en svårfiskad sjö och bjöd verkligen upp till kamp. Efter ett par snabba bilder återfick den friheten. Foto: Cecilia Grönberg

Cecilia”Gösdrottningen” Grönberg fångade nyligen en magnifik gös på över nio kilo. Läs här hennes egen berättelse om den imponerande fångsten.

”Häromdagen åkte jag ut på ett spontanpass på en sjö som jag inte varit ute på sen förra året. Vädret var härligt och det kändes som att det skulle kunna vara läge den här dagen, trots att jag hört om dåligt fiske den sista tiden. Fisktrycket i sjön är ofta högt och fiskarna brukar skyggar för båtarna, så ibland kan det vara svårt att lyckas. Jag var väldigt taggad eftersom jag ville testa nåt som varit väldigt effektivt när jag fiskat på Mälaren. Jag kör Garmins eklod och med deras Panoptix kan jag se hur fisken simmar och jag har då parkerat båten på sidan om fisken och kastat ut jiggen och styrt jiggen så den har kommit svepandes över fisken. Det har varit grymt effektivt och det var så jag lyckades lura också den här fina gösen. Den högg på Vertical shiver i färgen ”zanderqueen” och var en av de starkaste gösar jag drillat. Jag trodde först det var en gädda eftersom den gjorde långa rusningar men efter ett tag kom de tunga gösstonken. Landningen var odramatisk och fisken vägde 9,1 kilo och var 96 centimeter lång. Riktigt kul och grymt att se!”

Sort grattis till ännu en fantastisk gös!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Meterligan 2017 avgjord – Pacholik tog tredje raka

Precis som 2015 och 2016 blev det Hampus Pacholik som skrapade ihop flest antal centimetrar i Fiskejournalens Meterligan. Meterligan deltar du automatiskt i när du fått en anmäld gädda över 100 centimeter godkänd i vår populära Hundraklubben. Hampus som mestadels befinner sig i trollingbåt, men inte heller missar tillfälle att vare sig spinnfiska eller ismeta

Forskare letar läskig mat från havet

Maskar, maneter och taggiga sjöborrar är det nog få som förknippar med en trevlig middag. Men kanske kommer dessa djur att bli vanliga på de svenska matborden. Nu har Göteborgs universitet startat projektet ”Scary Seafood” i hopp om att kunna utveckla framtidens havsmat.

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Gratis betesbyggarkurs för ungdomar

Vägen till ett fiskeintresse kan se ut på många sätt, och ett är att släppa lös kreativiteten. Med start i morgon är ungdomar i Stockholmstrakten välkomna till Sticklingegården på Lidingö där betesbyggnad står på programmet.

Värmehandskar för kalla fiskepass

De nya värmehandskarna Kiruna Nevercold är sportfiskarens bäste vän under köldslagna fiskepass. Med en knapptryckning ställer du värmen på behaglig nivå så du kan lägga all fokus på fisket. Det spelar ingen roll vilket fiske du bedriver under den kalla årstiden – att hålla värmen är alltid A och O för ett lyckat fiskepass. Inte

Småvar fångad i Öresund

I lördags fångade Thomas Pihl en sju centimeter lång småvar under ett torskfiske i Öresund. Arten är mycket ovanlig i området och har inte registrerats sedan 1905.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!