Ny tvåplussare från Kalmarsund

Skam den som ger sig. 17 sekundmeters vind och en urladdad motor hindrade inte David från att fånga sitt fiskelivs skönaste abborre.

Kalmarsund fortsätter att leverera abborrfiske i världsklass. Den här gången var det David ”Skinnet” Axelssons tur att spinnfiska upp en fisk på rätt sida tvåkilos-strecket.

Mycket i Davids liv kretsar kring fiske. När han inte designar beten för rubberbait.com så svingar han spöt så ofta det går. Nyligen blev det ett dubbelt dagspass. Förmiddagens gäddfiske hade varit segt och när hans kompis slutade jobbet och ville fiska var det bara att ladda om och ge sig ut igen. Den här gången skulle det satsas på stor abborre. Samtliga i båten fiskade med samma bete – deras egendesignade Albu Paddeltail på en fem grams jiggskalle. Färgen var ljus motoroil med rött glitter.
– Det är ett riktigt hett bete som vi fått mycket fisk på, berättar David.

Albu Paddeltail. Foto: David Axelsson

Svåra förhållanden rådde med kulingvindar och en urladdad elmotor. Men fisket gav genast några kilosfiskar så stämningen ombord var på topp. Efter att David skickat iväg betet långt i medvinden tog det plötsligt tvärstopp.

”Jag trodde helst säkert att jag felkrokat en gädda”

– Jag trodde helst säkert att jag felkrokat en gädda. Fisken stod och stånkade och det var först när den kom upp i ytan som vi såg vad jag kämpade emot. ”Det är en abborre” skrek kompisen och nu blev det plötsligt allvar. Fisken var riktigt tung och det var skönt när den till slut låg i håven, berättar David.

Fisken var 49 centimeter lång och vägde 2180 gram. För i sort sett alla skulle det innebära ett imponerande personbästa. Men inte för David. Hans rekordfisk var knappt 100 gram tyngre och togs för några år sedan på mete. Ändå värderar David den här fångsten högre.
– Absolut! Den här fisken tog jag på spinn och på ett egendesignat bete. Det slår helt klart högre, konstaterar han.

Vi gratulerar till en fantastisk fisk!

Hinner vi få in fler rapporter om jätteabborrar från årets vårfiske i Kalmarsund? Det är tveksamt. Fiskeförbud efter gädda och abborre inträder nämligen 1 april och pågår i två månader. Se karta över fredningsområdet här.

Hans Hällman

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Historisk hälleflundra från Å

I torsdags fångade Erica Liljeros sitt livs fisk. Ett misstänkt bottennapp började plötsligt röra sig och en stenhård kamp tog vid. Till slut fick hon se vad som slukat den sejagnade jiggen. Upp kom den största hälleflundra som någonsin fångats av en kvinna!

Rösta fram din nya tidning

Fiskejournalens specialtidningar – Abborre och Gädda har minst sagt varit en succé och det vill vi fira genom att låta våra läsare vara med och bestämma – vilken specialtidning skulle du helst läsa? Vi på redaktionen har aldrig tidigare fått så mycket komplimanger och glada hejarop från läsare, skribenter och annonsörer som vi fått i

Dansk monsteröring på fluga

Børge Erland visste att danska Storeån höll stor fisk. Efter ett stenhårt hugg och en spännande kamp fick han uppleva det personligen. Det visade sig att hans egenbundna fluga hade slukats av en havsöring på 9,5 kilo!

Spinnfiskad jättegädda från Jämtland

Gäddfisket i Jämtland är glödhett och många har under sommaren tampats med gäddor i tungviktsklassen. En av dem är Patrik Granudd som nyligen krokade en riktig ”Jämtlandstank”. Läs här hans sköna berättelse om när personbästat höjdes till 13,8 kilo!

Krokad tjurhaj angriper kanot

Att fiska från vingliga kanoter är en utmaning för de flesta och inte blir det lättare om man krokar en fisk som plötsligt går till anfall. I en minst sagt gastkramande film på Youtube visas tjurhajens mäktiga kraftresurser – och dess hätska temperament!

Snart dags för Skånska jakt- och fiskemässan!

Nästa helg går Sveriges vackrast belägna fiskemässa av stapeln. I slottsparken till Bosjökloster kommer ett 40-tal utställare att visa upp allt ifrån resor, beten, spön och båtar. – I år satsar vi betydligt mer på fiske än tidigare och alla är hjärtligt välkomna, hälsar Julia Bonde som är pressanvarig för mässan.

Vätterns miljö diskuteras i Jönköping

Flygbombning, granatbeskjutning och lågflygande stridsflygplan, ja, det råder ingen tvekan om att Sveriges näst största sjö är påverkad av Försvarsmakten. En del övningar sker i direkt anslutning till fredade områden och många ifrågasätter rimligheten i att Vätterns unika miljö riskeras. En av de mest ivriga motståndarna är Aktion Rädda Vättern, som idag medverkar på H2O

Slutspurt för Artjakten

Med endast två veckor kvar av Artjakten, sommarens stora artfisketävling för barn och ungdomar, så är det 290 anmälda tävlande i tävlingen!

Sanslös gäddsvit från Siljan

Den duktiga gäddfiskaren Mattias Lindberg är van vid att fånga stora fiskar i Siljan, men den senaste tiden har fisket överträffat allt han tidigare upplevt. Den glödheta säsongen nådde sin kulmen i tisdags, då fyra 11-plussare kom upp under samma pass. Störst var en bjässe på över 15,5 kilo!

Danmark: Politisk storm efter granskning av fiskekvoter

Under de senaste dagarna har det blossat upp en dansk fiskeriskandal på högsta politiska nivå, efter att Riksrevisionen riktat skarp kritik mot hur Miljø- och fødevareministeriet hanterat tilldelningen av fångstkvoter. Det visar sig att den senaste fiskerireformen motarbetas, att kvoter missbrukas och att ett fåtal fiskare drar upp merparten av fisken.
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!