Nytt fiskeprogram

Johan Broman och Fredrik Sjöblom djupdyker i miljöförstöring, fiskevård och hinner även fiska där emellan. (Foto: Johan Broman Tackle & Event/TV4)

I det nya programmet Fiske – lite djupare i TV4 Sport medverkar svenska kändisar för att uppmärksamma miljöförstöringen av svenska vatten. Först ut är hockeylegenderna Börje och Stig Salming som tillsammans med skådespelaren Rafael Edholm besöker Lainio och Torne älv. Fiske – lite djupare har premiär i TV4 Sport onsdagen 12 oktober klockan 22.00. Programledare är Johan Broman och Fredrik Sjöblom.
För att uppmärksamma den miljöförstöring som skadar svenska fiskevatten tar programledarna Johan Broman och Fredrik Sjöblom med sig kända svenskar på fisketurné runt om i landet.
I åtta program njuter de av fisket i olika svenska vattendrag och tar en titt på lokala fiskevårdsinsatser. De delar även av sig av sådant som de tycker kan förbättras. I avsnitten blandas fiske med vildmarksäventyr, nyttiga tips och granskande intervjuer. Under säsongen tittar Johan och Fredrik bland annat närmare på det fenomenala fisket i sörmländska Sibbofjärden tillsammans med världens starkaste sportfiskare, Magnus Samuelsson. De fiskar havsöring i Stockholms skärgård med äkta paret Pernilla Andersson och Dregen och undersöker varför Gotland har en av landets mest beständiga havsöringsstammar.
Övriga medverkande i serien är bland andra Lina Hedlund, Jakob Stadell, Erik Ohlsson och Matte Carlsson.
Premiären sker i morgon, onsdagen 12 oktober klockan 22.00 på TV4 Sport.
Fram till dess kan ni vältra er i fiske på vår webb-tv.
Morgan Fihn


Annons
AKTUELLT

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!