Nytt Recordfiskår

Recordfisken är mycket mer än Drömresan. Du kan vinna Guldrullen eller en specialgraverad Ambassadeur för Månadens Fisk.

Du vet väl att det finns massor av fina priser att vinna under hela året i tävlingen Recordfisken? Reinhard Seggewiss  jublar visserligen just nu över att ha vunnit Drömresan – men tävlingen Recordfisken 2012 är igång sedan 1 augusti.
Ni som tror att tävlingen Recordfisken enbart mynnar ut i Drömresan gör klokt i att fortsätta läsa. Varje månad koras tre stycken fångster till Månadens Fisk. Dessa vinner en specialgraverad Ambassadeur-rulle från Abu Garcia.
Dessutom har alla ni som fått en stor abborre, gös, gädda, havsöring, lax, torsk eller makrill på utrustning från Abu Garcia, chans att vinna Guldrullen. En Ambassadeur 5000 CDL i äkta guld!
När tävlingsåret är slut väljer en jury ut tolv kandidater från de som vunnit Månadens Fisk. I den samlingen storfiskare finns vinnaren av Drömresan.
Regler
Den vanligaste anledningen till att vi tvingas neka anmälningar är att registreringen på Fiskejournalen.se skett för sent. Tänk på att anmäla din fångst inom två veckor från fångsttillfället.
Läs reglerna redan nu, så vet du precis hur du skall göra när du fått fisken som kan generera en Drömresa.
Här hittar du all information du behöver.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!