Önska dig underskrifter

Svante Axelsson vill uppmana alla att starta en egen insamling eller bidra till någon av de som finns. (Foto/Källa: SVF)

Har du något att fira och samtidigt något du värnar extra mycket om? Då kan du starta din egen insamling via Naturskyddsföreningen. Pianisten och sångerskan Tina Ahlin firar sin 45-årsdag idag med att uppmana sina vänner att ge presenter i form av bidrag till hennes egen insamling, ”Rädda skärgården”.
– Mitt hjärta finns i skärgården. Östersjöns magnifika vatten glittrar på sina håll, det är allt som oftast ett sagolikt vackert hav. Men jag känner sådan sorg när jag tänker på vad som händer under ytan. Jag vill ju att våra barn och  barnbarn ska kunna bada precis som vi gjorde när vi var små, säger artisten Tina Ahlin som också är Naturskyddsföreningens Östersjöambassadör.
Naturskyddsföreningens webbplats kan vem som helst starta en egen insamling. Pengarna går till olika miljöprojekt och man väljer själv vilket projekt man vill stödja. Naturskyddsföreningen jobbar på med många olika miljöfrågor: du kan stödja projektet för hotad varg, bostadslösa ugglor, miljögifter i kläder eller utfiskade hav – det mesta ryms inom vår verksamhet.
– Det känns otroligt kul att alla nu kan vara med och påverka just den del av miljöarbetet som just de brinner för. Jag vill uppmana alla att starta en egen insamling eller bidra till någon av de som finns. Det finns så många tillfällen att fira: födelsedagar, bröllop, dop, om du ska springa ett lopp eller bara känner att du vill göra något extra bra för miljön och utmana någon, säger Svante Axelsson, generalsekreterare för Naturskyddsföreningen.
Alla som ger en gåva får ett gåvobevis och den som ger ett bidrag på minst 1000 kronor till någon av insamlingarna får en extra gåva; en helt ny ljudbok av författaren Peter Mosskin.

Annons
AKTUELLT

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!