Pär tog hem Grand Slam

Pär Olsson från Torsby tog hem Grand Slam Cup – och nu väntar en heldag med fiskelegenden Stefan ”Trumman” Trumstedt.
Grand Slam Cup är nu avslutade och vi kan konstatera att intresset för tävlingen har varit mycket stort. Nästan 200 anmälningar har kommit in under tre månader. Dessa är fördelade ganska jämnt mellan de tre arterna gädda, gös och abborre. Flest anmälda fiskar blev i gäddklassen där kvalvikten låg på åtta kilo. Abborre med kvalvikten ett kilo blev arten där minst antal anmälningar kom in.
Totalt kommer vi att belöna tretton predatorfiskare som klarade av varsin Grand Slam. Priset blir en tuff keps från CWC. I varje artklass belönas den som fångat den största fisken. Mr Abborre blev Erik Hoffman från Täby med en fisk på 1860 gram, Mr Gös blev Hans Peltonen från Rundvik med fisk på 8522 gram och Mr Gädda blev Johnny Hjalmarsson från Örebro med gädda på 15080 gram. Alla tre tar hem varsin fiskeutrustning från CWC i prisklassen 6500-7000 kronor.
Vi har också fått en totalsegrare som heter Pär Olsson från Torsby. Pär blir Mr Grand Slam och vinner en cool fiskejacka, ett fiskeset i samma prisklass som artsegrarna, samt en oförgömlig fiskedag med Stefan ”Trumman” Trumstedt från CWC.
Vi lottar också ut en massa priser till de som anmält fisk till cupen. Dessa pristagare kommer att presenteras senare.
Palle Sköldblom

Pär Olsson från Torsby vann Grand Slam Cup – bland annat tack vare den här fina abborren på 1840 gram.

Pär Olsson från Torsby vann Grand Slam Cup – bland annat tack vare den här fina abborren på 1840 gram.

Annons
AKTUELLT

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!