Pekskärmar från Lowrance

Pressrelease:
Lowrance lanserar idag sin splitter nya pekskärm HDS Gen2 Touch. Denna kartplotter och multifunktionsdisplay bygger ut den redan existerande HDS® Gen2 serien och erbjuder båtägare mer möjligheter till integration, utforskning och navigation än någonsin förut.
Tillsammans med de prisvinnande egenskaper som gjort HDS till en av världens mest sålda multifunktionsdisplayer har HDS Gen2 Touch också nya mer användarvänliga, pekskärmar i 7, 9 och 12-tums storlekar.
Den nya Lowrance HDS Gen2 Touch-serien som kompletterar den nuvarande HDS Gen2 serien, innehåller funktioner med den bästa ekolodstekniken på marknaden med Bredbandsekolod och StructureScan HD redan inbyggt i enheten.
Lowrance HDS Gen2 Touch har kraftfull kartplotterkapacitet och fullständig integration av Lowrance omfattande utbud av produkter som bland annat innehåller den prisvinnande Bredbandsradarn och SonicHub som är en marin ljudanläggning. Detta innebär att all information som en båtägare behöver får de tillgång till genom sina fingertoppar!
Louis Chemi, COO för Lowrance, säger: ”Den nya HDS Gen2 Touch kombinerar alla fantastiska ekolods och navigationstekniker som en båtägare någonsin skulle vilja ha, i en smidig och lättanvänd pekskärm. Dessutom innehåller serien vår största display någonsin, den nya 12-tums HDS-12 Gen2 Touch.”
”Revolutionerande integrationsmöjligheter som HDS Gen2 Touch har, tillsammans med de inbyggda Bredbandsekolodet och StructureScan HD gör att båtägaren får ut det mesta av sin tur på vattnet.”
Lättanvänd pekskärm: Med en exceptionellt ljusstark (upp till 1500 NIT’s) skärm, erbjuder
HDS Gen2 Touch full flexibilitet för att kunna anpassa och konfigurera skärmen med möjlighet att se upp till fyra olika bilder samtidigt. Enkel pekskärm ger snabb panorering och zoomning. Menyerna är lätta att förstå sig på, mycket tack vare sina lättförståliga ikoner. HDS Gen2 Touch har också fem tryckknappar, för exempelvis zoom, vilket ger en lättanvänd produkt där båtägaren behåller kontrollen över produkten oavsett situation på sjön.
Toppmodern, inbyggd ekolodsteknik: HDS Gen2 Touch kombi-serie har förutom en kraftfull kartplotter dessutom inbyggt Bredbandsekolod och StructureScan HD. Användaren får fördelar från legendariska Lowrance ekolod med ekolodsbilder som ger prestanda med större känslighet, oslagbar klarhet och möjlighet att hitta fler mål.
Genom den inbyggda SideScan och DownScan ImagingTM erbjuds fullt sidoseende med fotoliknande bilder över det som är rakt under båten men också ut på både styrbord och barbord sida. Systemet innehåller TrackBackTM funktion, vilket ger möjlighet att gå tillbaka i ekolodshistorien för att granska, zooma in och titta närmare på bottenstrukturer, fiskar och märka specifika platser med en waypoint. För att undvika att förlora viktig ekolodsdata, fortsätter HDS Gen2 Touch spela in även när du använder TrackBackTM funktionen.
Alla HDS Gen2 Touch kombi-modeller är kompatibla med en 50/200 kHz givare för djupare havsfiske. Enheterna är också kompatibla med Airmar® inombords och genomgående givare med upp till 1 kW effekt.
Kraftfull navigation: HDS Gen2 Touch har en mycket precis positionering då den har en inbyggd GPS antenn med möjlighet att koppla in en extern 5 Hz GPS antenn. Alla modeller har standard SD kortläsare och är kompatibla med Navionics sjökort. Navionics Platinum+ kartor kan läsas i 3D perspektiv, vilket tillför en extra dimension.
StructureMap: Funktionen möjliggör för användaren att kunna scanna över botten och sedan lägga högupplösta StructureScan HD bilder som ett lager på kartbilden. I realtid.
Enastående nätverk och intergration: NMEA 2000®, NMEA 0183® och Ethernet kompabilitet i HDS Gen2 Touch serien gör det möjligt för flertalet skärmar att bli kopplade i samma nätverk och dela all data. När man kopplar ihop en HDS Gen2 ekolod/kartplotter med en ren kartplotter så blir denna en fullt fungerande kombinationsenhet. Dessutom har 9 och 12-tum modellerna dubbla Ethernetportar för fler expansionsmöjligheter. De innehåller också två stycken SD kortläsare, samt en videoingång för undervattens- eller övervakningskamera.
Trådlös anslutning: Navico’s GoFree Wireless modul och app för Lowrance, Simrad och B&G, är beräknad att finnas tillgänglig i början av 2013. Detta innovativa tillbehör erbjuder trådlös anslutning och när modulen är inkopplad kan användaren ladda ner en Go Free-app till sin iPhone, iPad eller Android enhet för att kunna manövrera och se sina HDS Gen2 Touch skärmar. Den här modulen ansluts på nätverket vilket innebär att all information blir tillgänglig såsom motordata, bränsleförbrukning etc.
Från och med i dag (!) finns 7 tums modellerna tillgängliga på den svenska marknaden. 9 tums modellerna kommer att finnas tillgängliga för försäljning från första november och och 12-tums från första december. Rekommenderat ca pris för HDS-7M Gen2 Touch kartplotter är 11 950 kr.

Lowrance HDS Gen2 Touch multifunktionsdisplayer har två års garanti och stöds av Lowrance Advantage Service Program som gäller i fem år.
www.lowrance.com

Annons
AKTUELLT

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!