Personligt rekord i Recordfisken

En bra säsongspremiär för Andreas Jax. Gäddan vägde drygt elva kilo och högg precis under iskanten.

Andreas Jax från Avesta kombinerade årets sista fisketur med säsongspremiär för ismete i sjön Hönsan. En fin gädda på elva kilo högg på grunt vatten.
Om namnet Andreas Jax låter bekant, är det inte så konstigt. Han är flitig anmälare i 100-klubben, kom trea i Grand Slam Cup och har en förmåga att hitta stora fiskar. När han på nyårsafton gav sig ut på sjön Hönsan i Dalarna högg en riktigt fin gädda på grunt vatten. Det var inte mer än en meter till botten och mörten hängde strax under iskanten. Gäddan som Andreas anmälde till Recordfisken vägde 11046 gram och mätte 120 centimeter. Ett nytt personligt rekord för Andreas – när det gäller ismete.
– Första ismetepasset för säsongen och sista för året gav ett bra resultat, säger Andreas nöjt.
Du har väl inte missat: Varje månad har tre tävlande chansen att vinna en specialgraverad Ambassadeur-rulle från Abu Garcia. En av dessa vinnare får sedan åka på Drömresan, som går till ett fiskeparadis. Ett äventyr vinnaren sent kommer att glömma. Dessutom vinner en tävlande Guldrullen, en Ambassadeur 5000 CDL i äkta guld!
Läs mer om Recordfisken! Det kan löna sig.
Morgan Fihn


Annons
AKTUELLT

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!