”Rätt vatten” gav magisk abborrsvit

Att söka nya sjöar kan var utvecklande för det egna fisket - och dessutom ge en massa härliga fiskar! Foto: Joakim Åberg

Visst är det lätt att man fortsätter nöta i gamla vatten, trots att det är glest mellan drömhuggen. Att istället söka nya platser är ofta mer krävande – men kan samtidigt ge ordentlig jackpot! Det fick vår medarbetare Joakim Åberg erfara när hans jakt efter storabborre förde honom till en sjö som snabbt fick adrenalinet att skjuta i höjden. Två fantastiska abborrpass gav en osannolik utdelning och hela tolv fiskar mätte över 46 centimeter!

Inom idrotten är det ofta en självklarhet att sätta upp tydliga mål för att nå framgång. Det samma kan förstås gälla inom sportfiske. För Joakims del är målet att fånga en abborre över två kilo i ett av sina hemmavatten. Projektet har pågått i två år och nyligen hittade han en sjö med riktigt stor potential.

”Det viktigaste när man försöker nå en drömvikt är att fiska i rätt vatten”

– Det viktigaste när man försöker nå en drömvikt är att fiska i rätt vatten, vilket kan kännas som en självklarhet. Dock är det få som faktiskt letar efter det där ”rätta vattnet”, och istället tar genvägar via fångstrapporter på nätet eller helt enkelt fortsätter att nöta den gamla vanliga sjön där man alltid fiskat. Jag har rekat över 20 vatten i närområdet under den här perioden och några gånger har jag lyckats komma vid rätt tid till ett vatten med potential på riktigt stor borre, berättar han.

Ett av dessa vatten gav nyligen en svårslagen abborrsvit. Joakim fiskade ensam under det första passet och lyckades dra upp två fiskar på 49 centimeter, en på 48 och ytterligare en på 47 centimeter. Därutöver fick han mängder av mindre fiskar. Toppfisken vägde knappt 1,5 kilo och de övriga något mindre.

Foto: Joakim Åberg

Till nästa pass i samma sjö fick Joakims far följa med – och det glödheta fisket fortsatte! Upp kom en fisk på 50 centimeter, två på 49, två på 48 och tre på 47 centimeter. Toppfisken denna gång tvingade ner vågen till 1620 gram. Snacka om abborrsvit!

Foto: Joakim Åberg

Foto: Joakim Åberg

– Ja, det var faktiskt ett magiskt fiske vi fick uppleva. Det ska jag berätta mer om i nästa års Abborrspecial från oss på Fiskejournalen, hälsar han.

Det ser vi fram emot, liksom till att se när Joakim lyckas nå sitt mål. Kanske sker det i vår när abborrarna i den nyupptäckta sjön ska leka?

Ni missar väl inte Joakims blogg här på sajten? Den heter Gifflar och gummi och bjuder på en spännande mix av tips, tricks och härliga fiskar!

Hans Hällman

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Nytt svenskt hajrekord

Per Alexanderssons väldiga håkäring från i somras har nu godkänts som nytt svenskt rekord. Fisken var hela 282 centimeter lång och är därmed en av de största fiskar som spöfångats i Sverige.

Gäddhouse-genre får två nya alster

ThePikeFather och DjRobaCo har nyligen släppt två låtar med gäddtema. Den allra färskaste – Dans i Gäddvassen – har världspremiär på Spotify i dag och visar tydliga influenser från svenskt dansband. – DjRobaCo och jag har skapat två GäddHouse-låtar som förhoppningsvis glädjer många ute i stugorna. Vi ses i folkparkerna, hälsar Klas ”ThePikeFather” Skoglund.

Fiskade makrill från bryggan – fick en tryckarfisk!

En minst sagt sensationell fisk drogs nyligen upp på piren i norska Holmestrand. Ryszard Stanislaw Jania fick ett hårt pelagiskt hugg och kunde efter landningen inte förstå vad han fångat. Dagen efter fick han reda på att den märkliga fångsten var en tryckarfisk. Arten hör hemma i betydligt varmare vatten och fisken har nu anmälts som nytt norskt rekord.

Måsdyk gav sanslös abborrsvit

Modern teknik i all ära, men ibland kan man hitta fisk genom att iaktta naturen. Det fick Jens Byholm nyligen erfara, när jagande måsar visade vägen till hans livs galnaste abborrfiske. Under några magiska morgontimmar lyckades han och Linus Storm fånga elva abborrar över kilot, varav två toppfiskar vägde över 1600 gram!

Tålamod gav drömabborre

Överväger du att avsluta årets abborrsäsong? Titta på Mathias Hennings mäktiga höstabborre så kanske du tänker om. En vackrare fisk är svår att tänka sig. Hugget kom oväntat efter en seg inledning, och när vågen visade 1,67 kilo var lyckan total!

Rekordstor fenknot fångad i Öresund

Patrik Nilsson från Helsingborg fångade i somras en väldig fenknot på bottenmete i Öresund.  Fisken högg på en sillagnad krok i dagens sista nedsläpp och vägde hela 0,975 kilo, vilket överträffade det tidigare rekordet med 37 gram. Läs här Patriks egen berättelse om sin drömfångst, som i tisdags godkändes som nytt svenskt rekord.

Predatorfiske i slottsmiljö

Är du intresserad av predatorfiske och häftiga sportfiskebåtar? Och vill du dessutom gärna kombinera ett mässbesök med tävlingsfiske? I så fall kan det vara en bra idé att markera datumen 25-27 maj i nästa års kalender. Då hålls nämligen Swedish Game Fair på Tullgarns slott.

Snart dags för streetfiske i Karlstad

På lördag ska det tävlingsfiskas i centrala Karlstad. Den populära tävlingen Karlstad Street Masters Abborre arrangeras som vanligt av butiken Vildmarksliv Outddor Store, som hoppas på många deltagare och huggvilliga fiskar.

Sensationell rockafångst på 38 kilo!

Sverre Magnus Selbach fick sitt livs fisk när han i söndags metade i Trondheimsfjorden djup. Fiskens tyngd och beteende gjorde honom konfunderad – kunde det vara en håkäring? Nej då, fisken i fråga var betydligt ovanligare än så. Sverre hade fångat en svartbuksrocka – och fisken var enorm!
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!