Sportfiskemässa med rekordintresse

Älvräddarna och Fiskejournalens auktion på Sportfiskemässan i Jönköping blev en succé och kommer att upprepas på Kistamässan. (Foto: Morgan Fihn)

Fredagen den 23 mars drar årets största sportfiskekarusell igång. Kistamässan bjuder på en helg i sportfiskets tecken och Fiskejournalen står för underhållning i form välgörenhetsauktion och sanna fiskehistorier.
Intresset inför årets mässa har slagit alla rekord, både i media, antal följare på Facebook och i antal utställare.
– Detta borgar för att det ska bli den största Sportfiskemässan hittills, säger Agneta Brunell, mässansvarig.
Där kommer att finnas något för alla åldrar och intressen. Spöakuten, båtfisketorg, flugbidningstorg, fiske i akvarium och kastbanor är bara några aktiviteter. För de yngre deltagarna finns en fiskeskola och för de allra yngsta en fiskdamm.  I år ska man satsa lite extra på de kvinnliga besökarna. Fjällorna erbjuder en kastinstruktion med Mattias Drougge och Emma Lindgren lär ut flugbindning till tjejer.
Scenen satsar
Årets scenschema är också fullspäckat. Stefan ”Trumman” Trumstedt, William Moberg Faulds, Mikael Frödin och Jean Jältsten är några av de fiskekändisar som tillsammans med Martin Falklind har valt att avslöja pinsamma händelser vid vattnet.
Succén med välgörenhetsauktion till förmån för Älvräddarna ska upprepas. I år med ännu fler prylar som har skänkts från branschen. Alla medel går oavkortat till att rädda våra rinnande vattendrag. Auktionen äger rum på lördagen klockan 15.00.
Läs mer på www.sportfiskemassan.se
Maria Ålander

Annons
AKTUELLT

Jätterymning av regnbågar i Kattegatt

Omkring 20 000 regnbågar har rymt från en kustbaserad odling i Kalundborg på västra Själland. Sportfiskare oroas över att havsöringen kan ta skada och hjälps åt att fånga in rymlingarna.

Martin Petersson drar sin femtionde 10-plussare

Många drömmer om att fånga en gädda över tio kilo. Den drömmen har Martin Petersson förverkligat för länge sen, och efter gårdagens storhugg kunde han rent av lyfta upp sin femtionde gädda över tio kilo. Snacka om ett stiligt CV!

Ändrade regler i Ätran – snart kan du fiska i Hertingforsen!

Laxen i Ätran har uppvisat en fantastisk utveckling sedan öppningen av Hertingforsen 2013. Årets uppgång var hela 4500 laxfiskar och i fällan vid Nydala registrerades rekordmånga storlaxar. Detta får förstås positiva effekter för fisket och nästa år ändras reglerna, bland annat genom att dagskorten blir dyrare och att flugfiske tillåts i Hertingforsen!

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!